Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν νέους άδικους πολέμους – Να φουντώσει ξανά το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα

Σάββατο 19 Φλεβάρη, 12 μ, Μετρό Ευαγγελισμός – διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία

Στις 18 Φλεβάρη του 1952, τρία χρόνια μετά την ίδρυση της βορειοατλαντικής συμμαχίας, η Ελληνική Βουλή επικύρωσε την ένταξη της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό, πολεμικό, δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ.

Τα χρόνια που πέρασαν το ΝΑΤΟ είναι χρεωμένο με εκατοντάδες στρατιωτικές επεμβάσεις, χούντες, μαζικά εγκλήματα και προβοκάτσιες σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Στο πέρασμά του έχει αφήσει εκατόμβες νεκρών, κατεστραμμένες χώρες και υποδομές.

Σήμερα, η αστική τάξη της χώρας και οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση και πολεμικό ορμητήριο, την έχουν εντάξει πλήρως στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, στην υπηρεσία του γεωστρατηγικού τους στόχου για τη περικύκλωση της Ρωσίας. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η ένταση στην Ουκρανία κλιμακώνεται σε πρωτόγνωρο βαθμό, με τη πολεμική διπλωματία να εναλλάσσεται με τις ευθείες απειλές εκατέρωθεν και να συνοδεύεται από συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων, αρμάτων μάχης, πολεμικών αεροπλάνων και ναυτικών στόλων. Με αυτόν τον τρόπο –και μέσω αντιδραστικών συμμαχιών με Ισραήλ και Αίγυπτο- η αστική τάξη της χώρας παίζοντας το ρόλο του «καλού παιδιού», ελπίζει ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός θα της επιτρέψει να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή κόντρα στο «άτακτο παιδί, την Τουρκία». Οι μωροφιλοδοξίες της είναι επικίνδυνες για το λαό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου «Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον» αλλά και η συμβολική κίνηση του Κ. Τασούλα προς τον Ρ. Μενέντεζ «Από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και από την Κρήτη μέχρι την Θράκη, σας παραδίδουμε την Ελλάδα σήμερα στα χέρια σας. Και είμαι σίγουρος πως είναι σε καλά χέρια», προμηνύουν ότι ετοιμάζουν το λαό και τη νεολαία να θυσιαστεί σε άδικους πολέμους.

Η συμμετοχή της χώρας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια για την περικύκλωση της Ρωσίας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και οι ονειρώξεις για «ρήγμα» Δύσης-Τουρκίας, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο να συντριβεί η χώρα μας στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές. Οι δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη είναι χαρακτηριστικές: «για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των άλλων στην Αλεξανδρούπολη, απ' όπου γίνονται μεταφορές εξοπλισμού των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία, «ανησυχία» πρέπει να έχουν οι ίδιες οι χώρες, οι οποίες προσφέρουν το έδαφός τους ως διαμετακομιστικό σταθμό για τη μεταφορά προσωπικού, οπλισμού και άλλων μέσων, από τη νοτιο-ανατολική Ευρώπη προς τα σύνορα της Ρωσίας».

Τις μέρες αυτές καλούμε το λαό και τη νεολαία να διαδηλώσουν ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην αντιδραστική και τυχοδιωκτική πολιτική της άρχουσας τάξης της χώρας. Ενάντια στους φονιάδες των λαών Αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και τον εθνικισμό. Ενάντια στην εμπλοκή και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος, βροντοφωνάζοντας «έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί», υψώνοντας τη γροθιά της αλληλεγγύης και της κοινής πάλης με όλους τους λαούς της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: