Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 22 Μαρτίου, μετά από αρκετές αναβολές, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Τρικάλων. Η διεξαγωγή τους παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες κρίθηκε αναγκαία από το απερχόμενο Δ.Σ., καθώς η άλλη λύση θα ήταν ο διορισμός διοίκησης από το Πρωτοδικείο.

Η κίνηση των παρατάξεων πριν τις εκλογές θα μπορούσε να θεωρηθεί μάλλον υποτονική, με ελάχιστες, έως μηδενικές επισκέψεις στα σχολεία, ενώ επανεμφανίστηκε την τελευταία στιγμή και η ΠΕΚ. Ενδεικτική της κατάστασης ήταν η εικόνα της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ., στην οποία δεν εμφανίστηκαν ούτε τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων.

Η συμμετοχή στις εκλογές πάντως ήταν σχετικά ικανοποιητική, δεδομένων των συνθηκών, αποτέλεσμα όμως περισσότερο λειτουργίας μηχανισμών και προσωπικών καλεσμάτων, παρά συλλογικών διαδικασιών. Ψήφισαν 349 συνάδελφοι, εκατό λιγότεροι από την προηγούμενη διαδικασία του Δεκεμβρίου του 2019.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, παρά τις σοβαρές υποκειμενικές και αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλη την προηγούμενη περίοδο, κατόρθωσαν να δώσουν το στίγμα τους στους συναδέλφους, να διακινήσουν τις ιδέες τους, να διατηρήσουν την έδρα στο Δ.Σ., αλλά και να έχουν έναν αντιπρόσωπο στο νεοσύστατο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Φυσικά, η έδρα αυτή δεν θα είναι κέρδος για το κίνημα, αν δεν πλαισιωθεί με αγώνες, ενημέρωση των συναδέλφων και κινητοποιήσεις ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Τα αποτελέσματα:

Ψήφισαν: 349

Άκυρα: 2

Λευκά: 3

ΔΑΚΕ: 116 ψήφοι, 3 έδρες στο Δ.Σ. και 6 αντιπροσώπους στο Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ.

Πρωτοβουλία/ΣΥΝΕΚ: 114 ψήφοι 3 έδρες στο ΔΣ και 6 αντιπροσώπους.

Αγωνιστική Συσπείρωση: 59 ψήφοι, 2 έδρες στο ΔΣ και 3 αντιπροσώπους.

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: 32 ψήφοι, 1 έδρα στο ΔΣ και 1 αντιπρόσωπο.

ΠΕΚ: 23 ψήφοι, χωρίς έδρα στο ΔΣ και 1 αντιπρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: