Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΟΥΤΣΕΡ: ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΑΝΤΡΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ τελικά!

Το σύστημα επιτίθεται με σφοδρότητα στα δικαιώματα λαού και νεολαίας. Αμφισβήτησε το προηγούμενο διάστημα ευθέως το δικαίωμα στη ζωή, εγκαταλείποντας τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους στο έλεος της φονικής πανδημίας. Χωρίς κανένα δισταγμό, σήμερα, εμπλέκει τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών – σφαγέων αδιαφορώντας για τις συνθήκες ολέθρου που διαμορφώνονται.

Στο πεδίο της εκπαίδευσης, το πολιτικό προσωπικό του συστήματος εξαπολύει αντίστοιχης έντασης επίθεση. Αφού αποσύρθηκε από οποιαδήποτε υποχρέωση παροχής δωρεάν εκπαίδευσης την περίοδο των εγκλεισμών, και έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αξιοποίησαν την πανδημία για να ξεμπερδέψουν με «βαρίδια» δεκαετιών. Με όχημα την τηλε «εκπαίδευση», η ευθύνη λειτουργίας των σχολείων μεταφέρθηκε εξολοκλήρου στις πλάτες των οικογενειών και των εκπαιδευτικών, τα ωράρια καταστρατηγήθηκαν, οι ταξικοί φραγμοί απογειώθηκαν. Η Τράπεζα Θεμάτων και η ΕΒΕ ενίσχυσαν τη φαρέτρα του συστήματος απέναντι στο δικαίωμα των λαϊκών παιδιών στις σπουδές.

Σε τέτοιες συνθήκες παροξυσμού το σύστημα δε δίνει δωράκια. Κάνει επίδειξη δύναμης. Τέτοιο ήταν το μοίρασμα των επιταγών των 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς τον περασμένο Μάιο.

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Οι ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών παρατάξεων που αναδείκνυαν το ζήτημα του ύψους του επιδόματος, αποδυνάμωσαν τα αντανακλαστικά των εργαζόμενων και αποπροσανατόλισαν σε σχέση με τη στόχευση του υπουργείου που ήταν ο πιο… νόμιμος εγκλωβισμός των συναδέλφων στη διαδικασία της τηλε «εκπαίδευσης», η ανεμπόδιστη συμμετοχή τους στη διαδικασία διάλυσης του δωρεάν δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά και η άμεση εμπλοκή τους στην καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεών.

Είναι αυτονόητο ότι στο πλαίσιο της καπιταλιστικής λειτουργίας θα γίνουν προσπάθειες ενίσχυσης των επιχειρήσεων με κρατικό χρήμα. Όμως αυτό από μόνο του δεν απαντάει στο ερώτημα: “Γιατί ο ΔΙΔΕ Πειραιά ζητάει τα στοιχεία όσων πήραν τα βάουτσερ;».

Ο ΔΙΔΕ Πειραιά έχει δηλώσει εξαρχής ότι «Τα καθήκοντα του Δ.Δ.Ε. είναι καθορισμένα από τον Ν. 4823/21 και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση…». Με κυνισμό αντίστοιχο των κυβερνητικών παραγόντων, διαβεβαιώνει ότι πήρε τη θέση για να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική. Αυτήν που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φτώχεια, τους αποκλεισμούς, τη βαρβαρότητα και απαγορεύει τις σπουδές, τη δουλειά, το ψωμί από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Προετοιμάζεται για την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων και θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τη σιωπή της συνδικαλιστικής ηγεσίας στο ζήτημα της, δήθεν, ψηφιακής μέριμνας από την πλευρά του υπουργείου. Οι οδηγίες έχουν ήδη δοθεί. Σε σχολεία που γίνεται κατάληψη, ΑΜΕΣΑ, τη δεύτερη ώρα (!) να ξεκινάει το WEBEX.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, με πλήρη συναίσθηση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, είχαν καλέσει τους εκπαιδευτικούς να μη δεχτούν το βάουτσερ των 200 ευρώ. Να εκφράσουν την εναντίωσή τους συλλογικά και να παλέψουν μέσα από τα σωματεία για την ανατροπή της επίθεσης. (https://agkinekp.blogspot.com/2022/02/voucher-200.html)

·        Καμία συμμετοχή στην τηλε «εκπαίδευση» σε κατειλημμένα σχολεία.

·        Δεν ενημερώνουμε κανέναν για τη χρήση ή μη του επιδόματος των 200 ευρώ.

·        Η τηλε «εκπαίδευση» δεν είναι εκπαίδευση, είναι επίθεση. Να δυναμώσει και να εκδηλωθεί η υπαρκτή μαζική αντίθεση των εκπαιδευτικών.

·       
Όταν τα σχολεία κλείνουν, η εκπαιδευτική διαδικασία διακόπτεται.




Δεν υπάρχουν σχόλια: