Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ!

   Καταγγέλλουμε  απερίφραστα  τον διευθυντή γυμνασίου του Ηρακλείου,  που θέλησε να αναφέρει με μεγάλη προθυμία στην αστυνομία και να κατονομάσει 18 μαθητές ως υπεύθυνους για την κατάληψη του σχολείου τους.

  Με την κίνηση του αυτή,  προκάλεσε την δίωξη  ανήλικων μαθητών που σύντομα θα έλθουν αντιμέτωποι με την αστυνομία,  τους ανακριτές,  τους εισαγγελείς και τα δικαστήρια. Θα αντιμετωπίσουν βαριές κατηγορίες τόσο αυτοί όσο και οι γονείς τους.

   Έχουν φροντίσει οι κυβερνήσεις,  η σημερινή και η προηγούμενη,  να υπάρχει ένα πολύ αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει βαριές ποινές για αυτούς που το παραβαίνουν. Τόσα χρόνια στην εκπαίδευση ο συγκεκριμένος διευθυντής δεν έμαθε ότι δεν είναι παιδαγωγικός τρόπος να αντιμετωπίζονται οι μαθητές ως τρομοκράτες. Δεν γίνεται ο χώρος του σχολείου να μετατρέπεται σε πεδίο καταστολής και τρομοκράτησης

  Καταγγέλλουμε την ευκολία που ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου,  κάνοντας επίκληση στην νομιμότητα,  δικαιολόγησε και στήριξε την κίνηση του διευθυντή του σχολείου,  αντί να προσπαθήσει έγκαιρα να παρέμβει προς όλες τις κατευθύνσεις και να αποτρέψει την παραπέρα τρομοκράτηση και δίωξη των παιδιών.

   Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία με την καταστολή, την τρομοκράτηση,  την ποινικοποίηση των αγώνων του μαθητικού κινήματος επιδιώκει να επιβάλλει την πολιτική της για μια εκπαίδευση για λίγους και εκλεκτούς. Είναι η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του συστήματος που τρομάζουν μη τυχόν και πολιτικοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών αλλά και της νεολαίας,  μη τυχόν και διευρυνθεί το πλαίσιο των αιτημάτων των μαθητών και συμπεριλάβει τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους,  την ΕΒΕ,  την τράπεζα θεμάτων. Τους πιάνει κρύος ιδρώτας και μόνο με την σκέψη,  ότι μπορεί αυτή η οργή και αγανάκτηση που υπάρχει στην νεολαία και στους εργαζόμενους να ενισχυθεί από την συσσωρευμένη οργή χιλιάδων μαθητών που καθημερινά βιώνουν ασφυκτικές συνθήκες σπουδών.

Ο σύλλογος των καθηγητών του σχολείου,  ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την καταγγελία,  θα πρέπει να απαιτήσει άμεσα μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς,  τους γονείς,  τους μαθητές όλων των σχολείων του Ηρακλείου να σταματήσουν τώρα οι διώξεις.

Να γίνει άμεσα ΓΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου που θα συζητήσει την οργάνωση κινητοποίησης, μαζί με γονείς και μαθητές,   για την στήριξη των παιδιών που διώκονται.

Ηράκλειο 24/10/2022



Δεν υπάρχουν σχόλια: