Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Χαλκιδική/Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: Απέχουμε από τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ΑΔΕΔΥ

 Ενάντια στο ν. Χατζηδάκη

Απέχουμε από τις εκλογές για το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αξιολόγηση

Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα καλούμαστε να ψηφίσουμε, αυτή τη φορά για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο τοπικό νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Και αυτή η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί με τους όρους που προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη, δηλαδή (και) με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ακριβώς όπως έγινε και τον Ιούνιο στις εκλογές για τους αντιπροσώπους στη ΔΟΕ.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών έχουμε εξαρχής καταγγείλει το νόμο Χατζηδάκη και στην αποτίμηση των εκλογών του Ιούνη χαρακτηριστικά λέγαμε πως με το νόμο αυτό επιχειρείται

·           Ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, η διάλυση των σωματείων.

·           Η κατάργηση -ουσιαστικά- των ζωντανών συλλογικών διαδικασιών και η αντικατάστασή τους από εικονικές διαδικασίες, όπου όλα διευθετούνται με ένα κλικ και με τη λογική της ανάθεσης.

·           Να χτυπηθεί η απεργία, καθώς για οποιαδήποτε απεργιακή απόφαση προβλέπεται ως προαπαιτούμενο η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

·           Το φακέλωμα όσων πάρουν τον λόγο σε μια ζωντανή συλλογική διαδικασία, καθώς τα λεγόμενά τους θα αναρτώνται δημόσια στο διαδίκτυο.

Το βασικό επιχείρημα των παρατάξεων που αποφάσισαν τη διενέργεια ηλεκτρονικών εκλογών είναι η προάσπιση της συνδικαλιστικής δράσης, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων η μας, η ενίσχυση των σωματείων μας.

Όπως και τον Ιούνιο έτσι και τώρα τονίζουμε ότι η προάσπιση της συνδικαλιστικής δράσης δεν μπορεί να γίνει με την πλήρη ευθυγράμμιση σε όσα ορίζει ο νόμος ούτε με την επίκληση της νομιμότητας και της «νομικής κάλυψης» που δίνει αυτός. Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι!

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας θα γίνει μέσα από μαζικούς απεργιακούς αγώνες που θα έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης. Ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης χωρίς τις μεσοβέζικες λύσεις των «ενιαίων κειμένων» ή της επιλεκτικής αντίδρασης στο νόμο Χατζηδάκη.

Να έχουμε καθαρό ότι η αύξηση στη συμμετοχή είναι ψευδεπίγραφη. Ένα σωματείο επιβεβαιώνει τη δύναμή του κυρίως μέσω των συλλογικών διαδικασιών. Ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, συνελεύσεις, δραστηριοποίηση των μελών του, αυτά είναι τα «όπλα» μας για να αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική πολιτική. Συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, στήριξη και αλληλεγγύη. Αυτό που προτάσσεται μέσα από την επίκληση στη συμμετοχή αποκλειστικά στις κάλπες είναι ο εκβιασμός του «μικρότερου κακού», η λογική της ανάθεσης, η εκλογή «εκπροσώπων», η δημιουργία και έλεγχος ενός σωματείου «σφραγίδα».

Σε όλους αυτούς οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών απαντάμε ότι εμείς δεν σκοπεύουμε να δώσουμε δημοκρατικό άλλοθι ούτε στο κράτος, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στο σύστημα χρησιμοποιώντας τα «εργαλεία» που μας δίνουν.

Αυτός ήταν και ο λόγος που απείχαμε από τις εκλογές αντιπροσώπων: γιατί πιστεύουμε ότι οι συνδικαλιστές λογοδοτούν μόνο στα σωματεία τους και σε κανέναν άλλο.

Γιατί οι ζωντανές συλλογικές διαδικασίες δίνουν νόημα και υπόσταση στα σωματεία κι εμείς θέλουμε τα σωματεία όργανα συγκρότησης αγώνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: