Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ!

Καλημέρα σας,
παρακαλούμε όπως ανάβετε την θέρμανση του σχολείου μια ώρα το πρωί
μέχρι νεωτέρας.
Καλή συνέχεια!

Με αυτό το απλό χαριτωμένο μήνυμα ο Δήμος Καλαμαριάς απαντάει «μέχρι νεωτέρας» για το πως θα θερμαίνονται τα νηπιαγωγεία. Μικρά κτίρια είναι σου λέει φτάνει μία ώρα την ημέρα θέρμανση. Και η μικρή ηλικία των παιδιών; Λεπτομέρεια.
Και αν πλακώσουν τα κρύα; Ε τότε μπορούμε να προσθέσουμε και μία ωρίτσα ακόμη! Δεν μας το ’πανε ακόμα αλλά με το θράσος που έχουν θα το πουν και αυτό! Και ποια θα είναι αυτή η ώρα; Υπόψιν ότι τώρα υπάρχουν και νηπιαγωγεία διευρυμένου απογευματινού προαιρετικού προγράμματος.

Αποτελεί πρόκληση απέναντι στους νηπιαγωγούς, στα νήπια και τα προνήπια αλλά και τους γονείς τους μια τέτοια ανακοίνωση.

Αποτελεί ευθεία εφαρμογή της κυβερνητικής γραμμής που προσαρμόζεται στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ας κρύβεται ο Δήμος πίσω από την λειψή κρατική χρηματοδότηση! Το ζήτημα είναι ποιος καλείται να πληρώσει το μάρμαρο. Εν προκειμένω οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά που πρέπει να συνηθίσουν το τουρτούρισμα μέσα στο σχολείο για να συνηθίσουν και το τουρτούρισμα μέσα… στο σπίτι!

Και επειδή τα «γραφτά μένουν» παρουσιάζεται ως ανεπίσημη σύσταση μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των νηπιαγωγείων. Αποτελεί αυτό μία επίσημη απόφαση;

Για να υπάρξει λοιπόν καλή συνέχεια όπως εύχεται το ηλεκτρονικό μήνυμα του Δήμου, πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί και όχι μόνο οι νηπιαγωγοί της Καλαμαριάς να απαιτήσουμε να σταματήσουν αυτές οι δήθεν παρακλητικές συστάσεις στα νηπιαγωγεία που αύριο μπορεί να μετατραπούν σε πραγματικές απειλές συμμόρφωσης.

Τα μέσα θέρμανσης να λειτουργήσουν κανονικά όπως κάθε σχολική χρονιά και να προσαρμόζονται φυσικά στους θερμοστάτες σύμφωνα με τις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΕΕ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ!

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ/ΝΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: