Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

6 Δεκέμβρη-Δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου: 14 χρόνια μετά το σύστημα συνεχίζει να δολοφονεί

 Τιμούμε τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου με τους σημερινούς αγώνες

·        για ζωή-εργασία-σπουδές με δικαιώματα

·        ενάντια στην πολιτική της φασιστικοποίησης και της κρατικής τρομοκρατίας

 

14 χρόνια μετά το σύστημα συνεχίζει να δολοφονεί

 Η κυβέρνηση πολιτικά υπεύθυνη

 

14 χρόνια πέρασαν από την στυγνή δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Η εξέγερση που ακολούθησε έδειξε ότι η νεολαία και ο λαός αντιδρά, αγωνίζεται, ξεσηκώνεται απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της τρομοκρατίας που όπλισε το χέρι του φονιά. Το όνομα του Αλέξη Γρηγορόπουλου προστίθεται στον κατάλογο των άμεσα δολοφονημένων από το καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος του δίπλα στους Κουμή, Κανελοπούλου, Καλτεζά.

14 χρόνια μετά η δολοφονική επίθεση αστυνομικού σε βάρος αυτήν τη φορά του δεκαεξάχρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, αποδεικνύει πως η κλιμάκωση της πολιτικής της βίας και της καταστολής στους δρόμους απειλεί την ζωή όλων. Αυτοί που οπλίζουν τα χέρια των αστυνομικών είναι αυτοί που σκορπάν καθημερινά την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση με τις πολιτικές τους και αντιμετωπίζουν τον λαό και τη νεολαία ως εχθρούς. Είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες μετά από έκρηξη του λέβητα πετρελαίου του σχολείου την ώρα που αυτό λειτουργούσε.

14 χρόνια μετά και πάρα τις προσπάθειες του συστήματος για το αντίθετο η νεολαία και ο λαός συνεχίζουν να τιμούν τη μνήμη του Αλέξη. 14 χρόνια μετά το σύστημα και οι πολιτικοί του εκφραστές εντείνουν την επίθεσή τους στο σύνολο των δικαιωμάτων της νεολαίας και του λαού μας.

·         Ορθώνουν πολλαπλούς ταξικούς φραγμούς και απορρίπτουν τη νεολαία απ’ τις σπουδές στο λύκειο με την Τράπεζα Θεμάτων και την υπέρογκη ύλη.

·         Ετοιμάζουν ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και εγκαθιδρύουν ΜΑΤ και αστυνομία μέσα στις σχολές.

·         Προωθούν την πολιτική της ανεργίας, της ημιαπασχόλησης, των μισθών πείνας, την εργασία χωρίς δικαιώματα για τη νεολαία.

·         Συνολικά διαμορφώνουν έναν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

·         Στην εκπαίδευση προωθούν την αντιδραστική πολιτική της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης σχολείων - εκπαιδευτικών και της άρσης της μονιμότητας.

·         Εντείνουν την πολιτική της καταστολής, της τρομοκρατίας, της φασιστικοποίησης της δημόσιας και κοινωνικής ζωής.

14 χρόνια μετά το σύστημα και οι πολιτικοί του εκφραστές, επειδή δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε άλλο  παρά πολέμους, εκμετάλλευση και εξαθλίωση, επιχειρούν να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τη νεολαία και το λαό, όπως έκαναν και την περίοδο της καραντίνας με αποκορύφωμα την τρομοκρατική βία σε βάρος της νεολαίας στη Νέα Σμύρνη και όχι μόνο. Όπως έκαναν και το 2020 με την απαγόρευση της πορείας στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το σύστημα έχει ανοίξει εδώ και χρόνια λογαριασμούς με τον λαό και τη νεολαία, ένα σύστημα που δείχνει πια ξεκάθαρα το αποκρουστικό του πρόσωπο. Απέναντι στο σύστημα αυτό και την πολιτική του ο λαός και η νεολαία μας με τους αγώνες, μικρούς και μεγάλους, αντιστέκονται, διεκδικούν και οικοδομούν τους όρους για τη λαϊκή και νεολαιίστικη προοπτική.

Όλοι στις διαδηλώσεις την Τρίτη 6 του Δεκέμβρη



Δεν υπάρχουν σχόλια: