Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κάτω τα χέρια από τον συναγωνιστή και μέλος τους ΔΣ της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Γιώργο Καββαδία

Κάτω τα χέρια από τον συναγωνιστή και μέλος του ΔΣ Γιώργο Καββαδία

Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκράτησης δεν θα περάσει!

            Σε έγγραφες διευκρινήσεις (!) από τον ΔΔΕ Πειραιά καλείται ο συναγωνιστής και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Γιώργος Καββαδίας γιατί τόλμησε (!) να διατυπώσει τις απόψεις του δημόσια! Γιατί αναπαρήγαγε στο διαδίκτυο τις απόψεις της παράταξης με την οποία δραστηριοποιείται στον Πειραιά -Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (ΕΑΑ)- με τις οποίες κατήγγειλαν τον αυταρχισμό και το κλίμα τρομοκρατίας, που προσπαθεί να στήσει ο ΔΔΕ τόσο απέναντι στους εκπαιδευτικούς όσο και απέναντι στους μαθητές. Αυτά θεωρήθηκαν «προσβλητικά και συκοφαντικά απέναντι στον προϊστάμενο και για αυτό καλείται σε έγγραφες εξηγήσεις»!

            Πρόκειται για ανοικτή ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της ελευθερίας του λόγου και της διατύπωσης άποψης! Πλέον -σύμφωνα με τον «λογοκριτή» προϊστάμενο- ποινικοποιούνται τόσο οι θέσεις της παράταξης, η προκήρυξη της αλλά και το άτομο που «τολμάει» να την δημοσιεύει, να την αναπαράγει ή να συμφωνεί μαζί της!

 Όσον αφορά την έκκληση σε απολογία για πράγματα «προσβλητικά προς τον προϊστάμενό σας», θα λέγαμε ότι επιβεβαιώνει πλήρως ότι ακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΑΑ: «...γίνεται κατανοητό ότι ο ΔΕ βλέπει τους εκπαιδευτικούς ως στρατιώτες, τον ίδιο τον εαυτό του τον αντιλαμβάνεται ως Λοχαγό στρατώνα στην καλύτερη περίπτωση ή ως διοικητή ΑΤ προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους...».

Στήνεται μια βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας. Μόνο ο συγκεκριμένος ΔΔΕ τον τελευταίο μήνα έχει καλέσει σε πειθαρχικό 2 διευθυντές που δεν όρισαν μέντορες/συντονιστές επειδή συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή της ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά και έχει καλέσει σε γραπτές διευκρινήσεις αναπληρώτρια συναδέλφισσα μέλος του ΔΣ, πάλι για την διατύπωση των απόψεών της!

Φυσικά, ο ΔΔΕ Πειραιά δεν είναι μόνος του. Μια σειρά ποινές, απειλές για μηνήσεις εκκλήσεις σε έγγραφες εξηγήσεις, διώξεις έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα. Είναι φανερό ότι πρόκειται περί κεντρικής γραμμής. Ο στόχος: να επιβληθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, να φιμωθούν οι φωνές που θέλουν να κοντραριστούν με τις αντιδραστικές πολιτικές.

Να μην αφήσουμε να περάσει το κλίμα τρομοκρατίας! Στις 30/11 πραγματοποιήθηκε μια μαζική συγκέντρωση έξω από την ΔΔΕ Πειραιά ενάντια στις διώξεις. Την επόμενη μέρα ενημερωθήκαμε για την κλήση σε εξηγήσεις του συναγωνιστή Γ. Καββαδία.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, που στον Πειραιά δρούμε μαζί με τον συναγωνιστή Γιώργο στο κοινό σχήμα της ΕΑΑ, καταγγέλλουμε αυτή την συνδικαλιστική δίωξη. Είναι φανερό ότι οι συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες ενοχλούν και για να σπάσει το κλίμα των απειλών και των διώξεων ΠΡΕΠΕΙ να πληθήνουν ΑΜΕΣΑ.

Να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις στα σωματεία που θα καταδικάζουν τις διώξεις και την τρομοκρατία. Να παρθούν ΑΜΕΣΑ πρωτοβουλίες συμπαράστασης σε ΟΛΟΥΣ τους διωκόμενους, με μαζικές συγκεντρώσεις. Να καταδικαστεί η πολιτική που θέλει να διαλύσει οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση, να φιμώσει οποιαδήποτε αγωνιστική φωνή, να καταστείλει οποιαδήποτε αντίσταση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια: