Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

ΑΘΗΝΑ | Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη διαδήλωση οι εκπαιδευτικοί έδειξαν πως δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα

Μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια και η πορεία των εκπαιδευτικών που κατέληξε στη Βουλή, παρά την υπονόμευση της απεργίας από την ίδια τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ που την προκήρυξε . Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως ένα σημαντικό κομμάτι του κλάδου συνεχίζει να αντιστέκεται, να κινητοποιείται, να ψάχνει να βρει τις απαντήσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση. Η συμμετοχή στη σημερινή απεργία και διαδήλωση αλλά και στην απεργία στις 9 Νοέμβρη και στην πορεία του Πολυτεχνείου δείχνουν, πως τόσο η απεργία όσο και η διαδήλωση ως μορφές πάλης όχι μόνο δεν έχουν ξοφλήσει, όπως επιδιώκει ο νόμος Χατζηδάκη και ισχυρίζεται η συνδικαλιστική ηγεσία, αλλά παραμένουν τα βασικά όργανα της πάλης των εργαζομένων.

Από τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών που πήραν τον λόγο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, απουσίαζε το τι μέλλει γένεσθε με την αξιολόγηση και το πώς θα κινηθεί ο κλάδος από την επόμενη μέρα.

Η πορεία σταμάτησε στο Υπουργείο Οικονομικών και τα πρώτα πανό έστριψαν προς τη Μητροπόλεως για να το περικυκλώσουν το υπουργείο αλλά δεν ακολούθησαν όλοι οι διαδηλωτές. Στη συνέχεια προχώρησε στη Βουλή από την οδό Όθωνος με κατεύθυνση προς τα λουλουδάδικα και με αίτημα να δει τον υπουργό οικονομικών. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και γκλοπ.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις που συμμετείχαν με δικό τους πανό, πρόβαλαν με συνθήματα και την προκήρυξη τους την ανάγκη να οργανώσει ο κλάδος την πάλη του για να μπορεί να διεκδικήσει αυξήσεις στους μισθούς, να ανατρέψει την αξιολόγηση και να απαντήσει στις διώξεις και την τρομοκρατία. Επιμένουν στη γραμμή της αντίστασης και του αγώνα.

Ο κλάδος δείχνει τη θέληση και τις δυνατότητές του να αγωνιστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: