Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

ΑΘΗΝΑ | Η μεγάλη διαδήλωση απαίτησε να συνεχιστεί ο αγώνας και να κλιμακωθεί - ΝΑ ΑΠΛΩΘΕΙ Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ

Μαζικά απεργήσανε και μαζικά διαδήλωσαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί. Στην Αθήνα πολλές χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης. Ενώθηκαν με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες που βρίσκονται μέρες σε κινητοποιήσεις με καταλήψεις, διαδηλώσεις κι απεργίες. Η Πανεπιστημίου και η Σταδίου γέμισαν.

Στους δρόμους δεν κατέβηκαν μόνο οι νεοδιόριστοι. Κατέβηκαν όλοι! Ο κλάδος έδ

ειξε τις διαθέσεις του και τις θέσεις του. Πως, δηλαδή, απορρίπτει την κυβερνητική πολιτική που τον φτωχαίνει και την αξιολόγηση που φτιάχτηκε ακριβώς για να τον τιμωρήσει και να τον συμμορφώσει.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών διαδήλωσαν με δικό τους μαζικό μπλοκ. Το πανό, τα συνθήματα που φώναξαν και η προκήρυξη που μοίρασαν πλατιά καλούσαν για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Όμως η 24ωρη απεργία και διαδήλωση δεν αρκεί. Πρέπει να γίνουν κι άλλες. 

Την επόμενη βδομάδα να γίνουν συνελεύσεις που να αποφασίσουν νέες απεργίες και διαδηλώσεις. Όλος ο κλάδος να βγει στον αγώνα. Στόχος να ανατραπεί η αξιολόγηση. Έτσι θα στηριχθούν και θα πάρουν δύναμη οι νεοδιόριστοι που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και θα έχουν αποτέλεσμα οι άλλες μορφές πάλης όπως η απεργία/αποχή και οι στάσεις εργασίας που πρέπει να κάνουμε όλοι.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν επιλογές. Πρέπει να συνεχίσουν!





Δεν υπάρχουν σχόλια: