Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Ψάχνοντας για πρόθυμους ή για… αφελείς !

 

Η κυβερνητική επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στο χώρο της εκπαίδευσης, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, έχουμε μπεί στην φάση Α2. Από ό,τι φαίνεται, ούτε αυτή η επιτάχυνση, είναι αρκετή για το υπουργείο μια και, όπως ομολογούν οι ίδιοι, η προσέλευση στους νεοδιόριστους δεν είναι ικανοποιητική! Κι αυτό παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης με απειλές για κυρωσεις και πρόστιμα, εκβιασμούς, ή καλοπιάσματα…

Μέσα σε λίγες μέρες δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την επίσπευση και ξεκίνημα της φάσης Β!

Πλέον το υπουργείο επιχειρεί την προώθηση της αξιολόγησης και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς,εκτός των νεοδιόριστων!  Τα  μηνύματά είναι πολλά σε αυτή την κατεύθυνση και από διάφορες περιοχές της χώρας. Συντονιστές τηλεφωνούν σε εκπαιδευτικούς για υπόθεση τους! Ενώ η ΔΙΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με έγγραφο της καλεί όποιον εκπαιδευτικό θέλει νααξιολογηθεί  από τους Συμβούλους να το δηλώσει μέσω gov- !!

Συμπερασματικά:

Η πρεμούρα της κυβέρνησης να προχωρήσει με την αξιολόγηση–πειθάρχηση-υποταγή του κλάδου δείχνει την απόφαση της να το πάει «μέχρι τέλος». Αλλά,φανερώνει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αφού από την πλειοψηφία του κλάδου συναντά άρνηση και αντίσταση. Επιδιώκει,λοιπόν, να διαμορφώσει την κρίσιμη μάζα που θα κρίνει σε όφελος της την όλη επιχείρηση.

Είμαστε, ευτυχώς, σε μια περίοδο που κινητοποιείται η μαθητική και φοιτητική νεολαία ενάντια στα Ιδιωτικά ΑΕΙ ενώ οι αγρότες βγαίνουν στο δρόμο! Τι  καλύτερη συγκυρία!

Ας εκμεταλλευτούμε αυτή τη συγκυρία οργώνοντάς τη δική μας απάντηση με κεντρικό απεργιακό αγώνα. Η απεργία–αποχή πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να δηλώσουμε συλλογικά την άρνησή μας να πάρουμε μέρος σε οποιαδήποτε αξιολογική διαδικασία, αλλά από μόνη της δεν φθάνει. Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να οργανωθεί κανονική απεργία στην κατεύθυνση ανατροπής όλου του πλαισίου αξιολόγησης αλλά και όλων των μέτρων που απογειώνουν τον  αποκλεισμό από την εκπαίδευση για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Η συνδικαλιστική ηγεσία (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) σε ΟΛΜΕ- ΔΟΕ δεν θα πάρουν καμιά πρωτοβουλία αλλά θα προσπαθήσουν για μία ακόμη φορά να  υπονομεύσουν και να απογοητεύσουν μεθοδικά.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών,όμως, έχει άλλη άποψη και πρέπει να την εκφράσει ! Αυτό περνά από το χέρι όλων μας που θα πρέπει να συμβάλλουμε στην πύκνωση των αντιστάσεων με συγκεντρώσεις συνελεύσεις και οργάνωση κεντρικού απεργιακού αγώνα !

Και με τις τελευταίες κινήσεις της η Κυβέρνηση δηλώνει ξεκάθαρα ότι η αξιολόγηση μας αφορά όλους!

Γι΄ αυτό πρέπει και μπορούμε να αντιδράσουμε μαζικά, συλλογικά και ενιαίαξεπερνώντας τους τεχνητούς διαχωρισμούς σε νεοδιόριστους  και παλαιότερους, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι η διάσπαση του κλάδου.

·        Να μην περάσουν οι αντιδραστικοί νόμοι(σχέδια) Πιερακάκη!

·          Άμεσα να κηρυχτεί 24ωρη απεργία και να οριστεί αμέσως μετά κύκλος γενικώνσυνελεύσεων για να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.

·          Δουλειά, σπουδές, ζωή με δικαιώματα θα κατακτήσουμε με απεργίες,καταλήψεις και διαδηλώσεις!



Δεν υπάρχουν σχόλια: