Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ΟΛΟΙ την Πέμπτη 21/3 στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στις 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

 


Δε θα περάσουν οι διώξεις. Να παρθούν όλες πίσω!

Στο δρόμο θα σπάσει η τρομοκρατία!


            Να μην περάσει το μπαράζ συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων. Να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που θέλει να επιβάλλει κυβέρνηση και σύστημα. Είναι κρίσιμο επίδικο!

            Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά και ποινικά, για την συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις των σωματείων τους, για την πολιτική τους δράση στο κίνημα, μέχρι και για την δημόσια έκφραση πολιτικών απόψεων. Μαζί τους διώκονται οι 49 αγωνιστές φοιτητές στο ΑΠΘ επειδή συνεχίζουν να αγωνίζονται, το σωματείο της ΠΕΝΕΝ επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα του στην απεργία, ο αγωνιστής Δημήτρης Αντωνίου συμβασιούχος Διοικητικός Υπάλληλος στο ΕΚΠΑ που απολύθηκε, καθώς και πολλοί άλλοι αγωνιστές, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συμπληρώνουν όλο αυτό το παζλ των διώξεων και της καταστολής.

            Το σύστημα και η κυβέρνησή του πατάει πάνω στο αντιδραστικό νομικό πλαίσιο που έχει ψηφίσει (ν Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, νέος Ποινικός  Κώδικας) για να χτυπήσει το δικαίωμα των σωματείων στις κινητοποιήσεις, και στην απεργία. Θέλει να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης απέναντι στις πολιτικές του. Να μετατρέψει τα σωματεία σε γλάστρες που θα αποδέχονται άκριτα την επίθεση του. Χρησιμοποιούν την καταστολή γιατί γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να πείσουν. μιας  Ειδικά την νέα γενιά που καλείται να ζήσει ένα μέλλον κόλαση!

Άλλωστε ενδεικτικές είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων ενάντια στην Απεργία Αποχή από την αξιολόγηση, αλλά και απέναντι σε μια σειρά απεργίες κλάδων.

            Δε θα τους περάσει! Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός έχουν ανάγκη να ζήσουν! Για αυτό έχουν ανάγκη να αγωνιστούν! Το δίκιο του αγώνα δεν επιβάλλεται στις αίθουσες των δικαστηρίων και στους νόμους που τους βγάζουν παράνομους, αλλά κρίνονται στους δρόμους! Εκεί στηριζόμαστε!

            Κόντρα στον συνδικαλισμό της υποταγής, της προσπάθειας συνεννόησης με τον αντίπαλο, προβάλλουμε την ανάγκη να υπάρξει μαζική απάντηση στους δρόμους! Αυτό είναι το μόνο στήριγμα, η μοναδική ασπίδα, όχι μόνο των διωκόμενων, αλλά κάθε ενός που θα θελήσει να αγωνιστεί και να αντισταθεί στην λαίλαπα!

            ΟΛΟΙ την Πέμπτη 21/2 στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στις 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις!

Να ακυρωθεί η απόλυση του αγωνιστή Δημήτρη Αντωνίου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τα  ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ  όπλα των εργαζομένων

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ



ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: