Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ | Συγκέντρωση εκπαιδευτικών σε σχολείο ενάντια στην αξιολόγηση - ο πρόεδρος του σωματείου τους απείλησε με κυρώσεις


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδελφισσών του 2ου δημ. Σχολείου Ηγουμενίτσας καθώς και άλλων συναδέλφων που συμμετείχαν στη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του σχολείου, το πρώτο διδακτικό τρίωρο της Τρίτης 9/4.

   Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο των προκηρυγμένων 3ωρων στάσεων εργασίας της ΔΟΕ για την αποτροπή της αξιολόγησης, καθώς είχε προγραμματιστεί από σχολείο και σύμβουλο ραντεβού για αξιολόγηση συναδέλφων και παρακολούθηση μαθήματος.

   Η συζήτηση που έγινε σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ανέδειξε τις αγωνιστικές διαθέσεις και την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών απέναντι στην αξιολόγηση και στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στον κλάδο για να τσακίσει κάθε αντίσταση στην αντιδραστική αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-υπουργείου.

Οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν άλλη μια φορά ότι δεν φιμώνονται ούτε τρομοκρατούνται.

   Έδωσαν με συλλογικό και αποφασιστικό τρόπο την απάντηση στις προσπάθειες εκφοβισμού τους και απέδειξαν τις δυνατότητες που προκύπτουν μέσα από την οργάνωση, την πάλη και την αλληλεγγύη των εργαζόμενων. Γιατί όπως τονίστηκε, αυτή η κινητοποίηση δεν ήταν -όπως επιχειρούν κάποιοι να παρουσιάσουν -απέναντι στους συναδέλφους που «επέλεξαν» μέσω εκβιασμών και απειλών να αξιολογηθούν. Άλλωστε κι αυτοί αποτελούν θύματα της ίδιας πολιτικής που ισοπεδώνει δικαιώματα, αναιρεί κατακτήσεις για να επιβάλλει την παιδεία των «λίγων και εκλεκτών»! Μπορεί τελικά ο σύμβουλος να αξιολόγησε το τελευταίο δίωρο, αφού δεν τόλμησε να εμφανιστεί το πρωί, όμως πήρε το μήνυμα.

Οι συνάδελφοι καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η απάντηση βρίσκεται μόνο στο δρόμο του συλλογικού αγώνα και διεκδίκησης κι όχι στον «ατομικό» δρόμο.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, αντισυναδελφική  στάση του προέδρου του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας, που ως διευθυντής του σχολείου εγκαλούσε τις συναδέλφισσες προσπαθώντας να τις αποτρέψει να λάβουν μέρος στη στάση, ισχυριζόμενος ότι είναι παράνομες και απειλώντας ότι αν απεργήσουν,  «το λόγο τον έχει η διοίκηση»! Καταγγέλλουμε την προσπάθεια να καταστήσει τις στάσεις εργασίας «κενό γράμμα», γιατί τάχα αφορούν ΜΟΝΟ αυτούς που δεν θέλουν να αξιολογηθούν και κανέναν άλλον. Τέλος, το πιο σημαντικό, καταγγέλλουμε τη δηλωμένη πρόθεσή του να αξιολογήσει και ο ίδιος, αν δεν το έχει κάνει ήδη! Κατανοούμε τη στάση του συμβούλου που θέλει να κάνει τη δουλειά του, ως εντολοδόχος της κυβέρνησης, μπαίνοντας και βγαίνοντας στα κρυφά μέσα στα σχολεία για να βάλει κι άλλους στη λίστα του! Αλλά η στάση του προέδρου του σωματείου στο πλάι του συμβούλου στην υλοποίηση της αξιολόγησης ξεπερνάει κάθε όριο!

Όπως αποτελεί κατάπτυστο μνημείο δήλωσης υποταγής η προκήρυξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, η οποία μοιράστηκε στην κινητοποίηση και που αναφέρει «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι κανένα στέλεχος εκπαίδευσης, όπως και κανένας εκπαιδευτικός δεν αρνείται, δεν παρακωλύει, δεν παραβλέπει την υλοποίηση της αξιολόγησης.»!

   Οι εκπαιδευτικοί στα σχολειά της Θεσπρωτίας, δημοτικά και νηπιαγωγεία, θα συνεχίσουμε δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στην αξιολόγηση, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη μας και ενισχύοντας τη συλλογική αντίσταση.  Οι προσπάθειες όσων επιχειρούν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών, θα έρθουν αντιμέτωπες με την οργή της βάσης και ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: