Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ο φασισμός με τις γραβάτες δεν μπορεί να σκοτώσει τους αγώνες!

 

Νέες διώξεις με άθλιους σκοπούς σε δύο μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά – ενώ σκηνοθετείται κι άλλη ΕΔΕ για άλλον συναγωνιστή


Κάλεσμα σε κάθε συλλογικότητα του κινήματος, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή: Το σχέδιο συστήματος / κυβέρνησης και του υπηρετικού τους προσωπικού να σπάσει τα μούτρα του

Η ΕΛΜΕ να εκδώσει καταγγελία και να καλέσει ΑΜΕΣΑ σε παναττική κινητοποίηση



Οι «ανεξάρτητες» και «αντικειμενικές» ΕΔΕ που στήθηκαν ενάντια στον συνάδελφο και συναγωνιστή Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) και στη συναδέλφισσα και συναγωνίστρια Χρύσα Χοτζόγλου έδωσαν το… αναμενόμενο αποτέλεσμα. Παραπέμπονται σε πειθαρχικό με τις βαριές κατηγορίες της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας», της «παράβασης του υπαλληλικού καθήκοντος» και της «παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα»!

Πώς προέκυψαν αυτά τα… εγκλήματα;

Μα επειδή οι δύο συνάδελφοι υλοποιώντας τη θέληση όλου του κλάδου –όπως έχει εκφραστεί με χίλιους τρόπους- ενάντια στην διαβόητη αξιολόγηση, συμμετείχαν σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές του σχολείου ενάντια σε αξιολογική διαδικασία. Μάλιστα, σύμφωνα με το πειθαρχικό «προσχεδίασαν, προαποφάσισαν και οργάνωσαν» την κινητοποίηση αυτή, προκαλώντας… «ψυχολογική συμφορά»! Και χαρακτήρισαν τον επίδοξο επιθεωρητή – αξιολογητή Σύμβουλο «ανεπιθύμητο, ως φορέα» (ευγενικά πράττοντας, θα λέγαμε), «προκάλεσαν αναστάτωση με φωνασκίες, θόρυβο και συνθήματα που έλεγαν με τους μαθητές». Οι οποίοι μαθητές (άκουσον – άκουσον θράσος) διατύπωσαν την άποψη ότι «η πράξη τους είναι δικαιολογημένη, γιατί όταν ο νόμος δεν είναι σωστός, πρέπει να αγωνιζόμαστε να καταργηθεί»! Ναι, όλα αυτά είναι τεκμήρια εγκλήματος σύμφωνα με τη Διοίκηση.

Οι νέες αυτές διώξεις είναι στην ίδια φαιά πολιτική κατεύθυνση στην οποία έχουν ήδη στηθεί οι διώξεις για τις κινητοποιήσεις ενάντια στις εξετάσεις ΠΙΖΑ, ενάντια στην διαφήμιση των ιδιωτικών σχολείων από τον ΔΙΔΕ Πειραιά (διαφήμιση που έκανε κατά… καθήκον μάλλον), για τη δημοσιοποίηση της σκευωρίας που στήθηκε ενάντια σε μέλη της ΕΑΑ κλπ.

Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί που στήνουν τις διώξεις και χαρακτηρίζουν τους αγώνες «αναξιοπρεπή συμπεριφορά» και «παράβαση καθήκοντος»;

Είναι η κυβέρνηση και το σύστημα, οι ίδιοι που έχουν καταδικάσει το λαό στη φτώχεια και τη νεολαία στο αδιέξοδο, στη συντριβή δικαιωμάτων και στην αμορφωσιά. Αυτοί που έχουν κάνει τις σπουδές των νέων ακριβό όνειρο και τα μεροκάματα ξεφτίλα. Αυτοί που «πιστοί στο καθήκον» των συμφερόντων τους, είναι ηθικοί αυτουργοί της μαζικής δολοφονίας χιλιάδων παιδιών στη Γάζα. Αυτοί, που με την επίσημη πολιτική τους, γεννάνε και τροφοδοτούν το φασισμό και μετά καμώνονται πως προβληματίζονται. Αυτοί που –αν και διαθέτουν όλη την προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης αλλά και όλους τους μηχανισμούς- κυβερνάνε με την ψήφο του 11% του λαού!

 Είναι και ο στρατός του υπηρετικού προσωπικού των παραπάνω. Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διοικητικός Μηχανισμός, οι… επιστήμονες Σύμβουλοι, όλοι τους επιτελούν με το παραπάνω το ιερό καθήκον εφαρμογής της βάρβαρης πολιτικής απέναντι στους μαθητές – παιδιά του φτωχού λαού. Ξιφουλκούν από ιερή αγανάκτηση όταν ακούσουν ένα σύνθημα και βγάζουν τον… επιστημονικό σκασμό όταν οι μαθητές σφαγιάζονται σε αστρονομικά θέματα στις πανελλαδικές μέσα στον καύσωνα των 43 βαθμών. Διαμορφώνουν κλίμα κανιβαλισμού στα σχολεία και καλούν τους συναδέλφους να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου, στη λογική «ο θάνατός σου η- η ζωή μου». Θα τους άξιζε όλων αυτών να δουν την ταινία «Ζώνη Ενδιαφέροντος» - θα δουν τους εαυτούς τους σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ναι ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Οι στόχοι και οι σκοποί της υστερίας διώξεων

Το σύστημα, θέλει να στείλει το μήνυμά του: «θα επικρατήσει σιγή νεκροταφείου». Δεν είναι μήνυμα στους διωκόμενους. Είναι μήνυμα σε όλο τον κλάδο, σε όλο το λαό. Ότι δεν πρέπει να λέγεται κουβέντα απέναντι στην καταιγίδα μέτρων που περνάνε στην εκπαίδευση. Αυτός  είναι ο στόχος. Οι εκπαιδευτικοί να σκύψουμε το κεφάλι, για να περάσει η αξιολόγηση. Για να μην μπορούμε να μιλάμε στους μαθητές για τη διάλυση του δικαιώματος στη δωρεάν παιδεία. Να μην μιλάμε για το έγκλημα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, της Τράπεζας Θεμάτων, της ΕΒΕ, του Εθνικού Απολυτήριου, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που κλείνουν τον δρόμο όχι μόνο προς τις σπουδές αλλά και προς το απολυτήριο λυκείου. Που σπρώχνουν μαζικά τη νεολαία εκτός εκπαίδευσης και από πολύ νωρίς στις μεταγυμνασιακές καταρτίσεις, τη μαθητεία και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα!

Το σύστημα απαιτεί από τα σωματεία να το βουλώσουν, να μετατραπούν σε γλάστρες απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές. Έχει φτιάξει ένα πλαίσιο λειτουργίας τους που επί της ουσίας αναιρεί την ίδια την ύπαρξη τους σαν όργανα πάλης των εργαζομένων. Τέτοια ευθυγράμμιση απαιτεί και από τον κυρίαρχο συνδικαλισμό ο οποίος κινείται όλο και σε μεγαλύτερη τροχιά υποταγής. Η πρωτοφανής και δημόσια δηλωμένη από τον ίδιο τον ΔΙΔΕ Πειραιά στοχοποίηση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής είναι το βήμα για να στοχοποιηθεί κάθε έκφραση αγωνιστικού συνδικαλισμού, κάθε συνδικαλισμού που ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΓΑΣΤΑ με το κράτος, την κυβέρνηση και την Διοίκηση, που «δεν διευκολύνει την υλοποίηση της αξιολόγησης», όπως ανερυθρίαστα απαιτεί η πειθαρχική παραπομπή.

Για μας είναι ξεκάθαρο: οι διώξεις αποτελούν πλέον κεντρικό ζήτημα για το κίνημα. Εντάσσονται στο πλαίσιο της πάλης του για την ανατροπή των ψηφισμένων νόμων που επί της ουσίας βγάζουν όλες τις κινητοποιήσεις και απεργίες στην παρανομία. Είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί με τον πλατύτερο τρόπο στους δρόμους!

Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν και που οδήγησαν σε δύο επιτυχημένες διαδηλώσεις και σε μια επιτυχημένη εκδήλωση. Οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να συνεχιστούν! Χαιρετίζουμε και την νικηφόρα έκβαση του αγώνα, που οδήγησε στην επαναπρόσληψη του απολυμένου για συνδικαλιστικούς λόγους Δημήτρη Αντωνίου, εργαζόμενου του ΕΚΠΑ. Η μάχη στα σωματεία ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές θα συγκροτείται παράλληλα με τη μάχη ενάντια σε όλη αυτή τη βιομηχανία τρομοκρατίας και καταστολής. Κόντρα σε όλο αυτό το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο!

Καλούμε κάθε συλλογικότητα του κινήματος, κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή να εκφράσει την οργή του. Να πάρουμε όλοι πάνω μας την υπόθεση να σπάσουν τα μούτρα τους – να πάρουν πίσω όλες τις διώξεις.

Γιατί το δίκιο των αγώνων δεν κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες. Το δικαίωμα στην απεργία και στην διαδήλωση δεν κατοχυρώνεται από κάποιον ψηφισμένο νόμο. Έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες. Τέτοιους αγώνες που έχουμε μπροστά μας να δώσουμε, ενάντια στην αξιολόγηση, στους ταξικούς φραγμούς, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

 

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ – Κάτω η αξιολόγηση!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Κοινοί αγώνες εκπαιδευτικών και μαθητών

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ  Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ!

Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις που θα καλεστούν άμεσα!



Δεν υπάρχουν σχόλια: