Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Τσουνάμι πειθαρχικών διώξεων στην εκπαίδευση την ώρα που μεθοδεύονται οι απολύσεις. ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ!

 


Τσουνάμι πειθαρχικών διώξεων στην εκπαίδευση την ώρα που μεθοδεύονται οι απολύσεις

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ!

·         Για να μην περάσουν οι απολύσεις, να μην τεθούν σε δυνητική αργία και να μην απολυθούν οι τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί Χρύσα Χοτζόγλου, Δημήτρης Χαρτζουλάκης, Γιώργος Καββαδίας

·         Για να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από όλους τους εκπαιδευτικούς που σέρνονται στα πειθαρχικά

·         Για να σπάσει η τρομοκρατία

Τσουνάμι μαζικών παραπομπών στα πειθαρχικά συμβούλια για συναδέλφους νεοδιόριστους και όχι μόνο, γιατί συμμετείχαν στην απεργία/αποχή από την αξιολόγηση έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο! Ούτε καν πρόλαβαν να «φωνασκήσουν» οι συνάδελφοι που διώκονται μαζικά. Αρκεί μία υπογραφή συμμετοχής στην απεργία αποχή! Δεκάδες συνάδελφοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της δίωξης με εφαρμογή της κακόφημης εγκυκλίου του γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Δεν εξαιρείται καμία περιοχή της χώρας!

Οι διώξεις των εκπαιδευτικών γίνονται -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών καλοθελητών- εξ ανάγκης σε κεντρικό ζήτημα για το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών. Φαίνεται πια ξεκάθαρα ότι η κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης με την παραπομπή των συναδέλφων της ΕΛΜΕ Πειραιά σε αναγκαστική αργία επιδιώκει να διαμορφώσει κλίμα τρομοκρατίας και υποταγής που εκτείνεται πέραν των τριών εκπαιδευτικών! Αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς και τα δικαιώματα τους και δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε.

Δεν μπορεί να περάσει η πολιτική των ταξικών φραγμών, των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων σχολικών μονάδων, το πέταγμα των μαθητών από την εκπαίδευση και το στοίβαγμα τους σε campus φτηνής κατάρτισης. παρά με το τσάκισμα κάθε αντίστασης. Θέλουν  γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να μάθουν να σκύβουν το κεφάλι στην πολιτική που τους εξοντώνει και να μην αντιδρούν.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Οι κυρίαρχος συνδικαλισμός της συνδιαλλαγής με την κυβέρνηση και η ανεπάρκεια με την οποία δόθηκε η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, ακόμα και από τις δυνάμεις που θέλουν να έχουν αναφορά στο κίνημα, δεν έχουν διαμορφώσει τους καλύτερους όρους για τη σημερινή αντιπαράθεση. Η επίκληση της νομιμότητας και των νομικών υπερασπίσεων έχει από καιρό πιάσει τα όριά της. Ο εφησυχασμός που έχουν σπείρει συγκεκριμένες δυνάμεις για τα πειθαρχικά που «θα αργήσουν να αποφασίσουν» έχει πολύ συγκεκριμένα και από συγκεκριμένες δυνάμεις πριμοδοτηθεί αλλά δεν σταμάτησε την κυβέρνηση. Το σημερινό τσουνάμι πειθαρχικών απλά το επιβεβαιώνει.

Παρόλα αυτά μεγάλα κομμάτια των συναδέλφων νεοδιόριστων και παλιότερων εξακολουθούν να αντιστέκονται και η οργή από την κυβερνητική επίθεση μεγαλώνει. Η πλειοψηφία του κλάδου ακόμα και οι συνάδελφοι που «δέχτηκαν» να αξιολογηθούν είναι αντίθετοι με αυτή την πολιτική! Ο κλάδος μπορεί να οργανώσει και να δώσει τη μεγάλη μάχη που απαιτείται για την ανατροπή της αξιολόγησης, της αντιλαϊκής πολιτικής, να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας, σταματήσει τα πειθαρχικά και να αποτρέψει τις απολύσεις.

Οι ομοσπονδίες ΟΛΜΕ/ΔΟΕ και τα σωματεία μας ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βγουν μπροστά. Να κηρυχτεί από την ΟΛΜΕ η αναγκαία τρίωρη στάση εργασίας σε όλη τη χώρα για να μπορούν οι ΕΛΜΕ να την εξελίξουν σε 24ωρη με τις στάσεις εργασίας που πρέπει σε κάθε περίπτωση να προκηρύξους.Να δοθεί πανεκπαιδευτικό ραντεβού αγώνα από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, έξω από την ΠΔΕ Αττικής που θα «γνωμοδοτήσει» για την αναγκαστική αργία των τριών συναδέλφων της ΕΛΜΕ Πειραιά. Είναι φανερό για κάθε εκπαιδευτικό ότι η αποτροπή της εφαρμογής της πρότασης του Υπουργείου, η περικύκλωση αυτής της πολιτικής από την μαζική παρουσία των εκπαιδευτικών, θα δημιουργήσει ποιοτικούς όρους για την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση!

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση στην ΠΔΕ (Ξενίας 4)  την Τετάρτη 23/10 στις 10πμ και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς προπύλαια-Βουλή.

Με Γενικές Συνελεύσεις, Επιτροπές Αγώνα, συντονισμό συνεχίζουμε και μετά τις 23/10 τον δίκαιο αγώνα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: