Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΔΑΚΕ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!! ΤΟ ΠΑΜΕ ( πρόεδρος ) πρωτοστατούσε και η ΔΑΚΕ (αντιπρόεδρος) στήριζε!! 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Περιμέναμε μήπως βγει κάποια ανακοίνωση από το σωματείο για το φασιστικό ντελίριο του δ/ντή του 1ου Δ.σχ. Ηγ/τσας, αλλά μάταια... 

Εξάλλου στη συνέλευση που έγινε την Τρίτη 24/9 αντιμετωπίσαμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του ΔΣ, που μας εγκαλούσε για την ανακοίνωσή μας, ενώ δεν είχε μισή κουβέντα να πει για την επίθεση του Τζίμα εναντίον εκπροσώπου συνδικαλιστικής παράταξης και το περιπολικό που κάλεσε.! 

Στη συνέλευση λοιπόν ακούσαμε από τον πρόεδρο του συλλόγου 

1. Ότι στην ανακοίνωσή μας καταγγείλαμε τον σύλλογο, ενώ εμείς καταγγείλαμε τον διευθυντή του 1ου.

2.Ότι κακώς κριτικάραμε το ΔΣ , ενώ αυτό επισκέφτηκε το σχολείο και είπε στον διευθυντή ότι "τα περιπολικά δεν έχουν θέση στα σχολεία" (λες και το περιπολικό ήρθε από μόνο του!!)

3. Ότι το περιστατικό ήταν μια  "διένεξη" ( λες και μάλωσαν δύο θερμοκέφαλοι για προσωπικούς λόγους!!)

4. Ότι ήταν ατόπημα που συνδέσαμε το παραλήρημα του Τζίμα με την προανάκριση που έκανε για την προσπάθεια δίωξης τον Ιούνη, και 2 φορές ατόπημα επειδή δεν ήταν παρών στη συνέλευση , (προφανώς για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις συκοφαντίες μας!!)

5. Ότι δεν γνώριζαν τι να απαντήσουν στον Τζίμα όταν τους ρώτησε γιατί δεν έγινε διαγραφή από το σωματείο, λέγοντάς του ότι θα το διερευνήσουν αν μπορεί κάποιος που συνταξιοδοτείται να είναι μέλος για κάποιο διάστημα        (δικαιολογώντας τον εμμέσως)

6. Ότι τελικά το διερεύνησαν και δεν είναι μέλος ( λες και παραβιάστηκε κάποιο ιερό πρωτόκολλο ή υπήρξε πρόθεση  κατάχρησης της ιδιότητας του μέλους !!)

7. Ότι θα ζητήσουν εκ νέου συνάντηση με τον Τζίμα ( δεν καταλάβαμε γιατί ....ή μάλλον καταλάβαμε!)

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

 

Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι δεκάδες μέλη των παρατάξεών τους ανά την Ελλάδα , 

προσφάτως συνταξιούχοι, γυροφέρνουν τα σχολεία των συλλόγων τους- και καλά κάνουν- ενώ εμείς "δικαιούμαστε" ...κατόπιν άδειας! , όπως είπαν στον δ/ντή και σε μας!

Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι σχεδόν βρεθήκαμε ...υπόλογοι από το ΔΣ!

Αφήνουμε επίσης στην άκρη το γεγονός ότι αρνήθηκαν να δεσμευτούν ότι θα βγάλουν ανακοίνωση καταδίκης για ενέργεια εναντίον συνδικαλιστικής δράσης, επιβεβαιώνοντας με περίτρανο τρόπο ότι όχι απλώς "μασάνε τα λόγια τους" όπως γράψαμε 

στην ανακοίνωση, αλλά ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ!!

Αλλά απέναντι στη φασιστική, προσβλητική, προκλητική και άκρως υποτιμητική για τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του διευθυντή τους να μιλάνε σε εκπρόσωπο συνδικαλιστικής παράταξης .... και απέναντι στην κλήση που έκανε στην αστυνομία

 και στο περιπολικό που κάλεσε ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ συνδικαλίστρια... η αφωνία του ΔΣ μόνο ως στάση υποταγής που αφήνει ανοιχτούς επικίνδυνους δρόμους κλιμάκωσης της καταστολής, μπορεί να χαρακτηριστεί!




Δεν υπάρχουν σχόλια: