Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Μετά τις εξελίξεις των διώξεων στην ΕΛΜΕ Πειραιά...

Μετά τις εξελίξεις των διώξεων στην ΕΛΜΕ Πειραιά, την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών και την κλήτευση σε ακρόαση με το ερώτημα της δυνητικής αργίας ή την απόλυση για αναπληρωτές συναδέλφους απαιτείται άλλη αντιμετώπιση από τον κλάδο.

1. Καταρρίπτεται ο εφησυχαστικός ισχυρισμός παρατάξεων περί παράνομων πειθαρχικών που λειτουργούν μόνο τρομοκρατικά και δεν έχουν επιπτώσεις οι διωκόμενοι γιατί θα εκδικαστούν μετά από χρόνια.

2 Η συνδικαλιστική δράση και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες και συλλογικό καθήκον του κλάδου. Δεν μπαίνει αντιπαραθετικά ή διαζευκτικά με τη "βούληση την ατομική του εργαζόμενου"

3. Υποχρέωση όλου του κλάδου είναι η ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής με μαζικούς και συλλογικούς όρους.

 4. Την απεργία αποχή και τη στάση εργασίας την κάνουμε ΝΑΙ για να αποτρέψουμε την αξιολόγηση στην πράξη.

Η αναχώρηση πολιτικοσυνδικαλιστικών δυνάμεων από τη μάχη και τον αγώνα κατά της αξιολόγησης έχει φανεί από πέρυσι και δείγματα είδαμε και στις πρόσφατες ΓΣ. Το γύρισμα όμως της πλάτης αυτών των παρατάξεων σε απολύσεις για τη συνδικαλιστική δράση και την ελευθερία οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να το καταπίνουμε. Αυτή την πολιτική θα την ανατρέψουμε στην πράξη με αγώνες κι όχι με κορώνες αγωνιστικότητας.

Να σηκώσουμε το ζήτημα όλων των διώξεων κι όχι να εφησυχάζουμε τον κόσμο ότι τα πειθαρχικά είναι παράνομα και θα εκδικαστούν μετά από 4 5 χρόνια. Κλήτευση σε ακρόαση οι συνάδερφοι ΜΑΣ έχουν σε 18 μέρες. Είναι ντροπή για έναν μαζικό κλάδο με αγωνιστικές παρακαταθήκες σαν τον δικό μας να μην ξεσηκωνόμαστε όταν μας σέρνουν σε πειθαρχικά κι απολύσεις. Αυτή να είναι η προμετωπίδα του αγώνα μας στον οποίο κανείς δεν περισσεύει.

Φανή Ζ,, Μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: