Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Κανένας συνάδελφος να μη μοιράσει DVD! Κινητοποιησεις μαζί με γονείς την ημέρα στου αγιασμού στις Δ/νσεις Εκπ/σης. Να δοθούν άμεσα τα βιβλία!

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων
Κανένας συνάδελφος να μη μοιράσει DVD στους μαθητές!
Να παρθούν άμεσα τέτοιες αποφάσεις από τα συνδικαλιστικά όργανα
Η κυβέρνηση εξυπηρετώντας τις εντολές της τρόικα και του κεφαλαίου μεθοδεύει καθαρά την οριστική κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων στους μαθητές της χώρας.
Η μη έγκαιρη εκτύπωση των σχολικών βιβλίων δεν είναι ένα τεχνικό η γραφειοκρατικό πρόβλημα όπως θέλει να το παρουσιάσει το ΥΠΔΒΜΘ. Αφετηρία του η περσινή κατάργηση του ΟΕΔΒ και η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Ι.Τ.Υ.Ε.“Διόφαντος” που «… υποκαθιστά πλήρως τον καταργούμενο Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) Έτσι  τίθενται οι βάσεις για τη μετάβαση στην παραγωγή του βιβλίου του μέλλοντός μας, σε έντυπη αλλά και σε ψηφιακή μορφή…» Στο μέλλον  λοιπόν άφαντα τα βιβλία !!!
Μέσω  της εγκυκλίου «Οδηγίες για την Προετοιμασία Εκπαιδευτικού Υλικού και Διδακτικών εργαλείων για τη λειτουργία σχολικών μονάδων  το  σχολικό έτος 2011-2012»98446 / Γ1/1-9-2011» το υπουργείο διανέμει στους μαθητές DVD και καλεί τους εκπαιδευτικούς να μεριμνήσουν για  «..την έγκαιρη εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή του  απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές».

Μας καλεί το υπουργείο να φωτοτυπήσουμε τα βιβλία, ενώ γνωρίζει καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων δεν έχουν φράγκο στα ταμεία τους – αποτέλεσμα της δραστικής μείωσης των κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές. Γνωρίζει ότι ούτε χαρτί θα υπάρχει για τις φωτοτυπίες ούτε και θα μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα συντήρησης των φωτοτυπικών μηχανημάτων. Και αυτό δεν πρέπει να φορτωθεί στους μαθητές. Ούτε 1€ από μαθητή, ούτε πακέτο χαρτί.

Η διανομή των DVD είναι μια κακοστημένη ντρίμπλα. Γνωρίζει το υπουργείο ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να μελετήσει βιβλίο πάνω στον υπολογιστή και γνωρίζει ακόμα ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές υπολογιστή. Μέσω της διανομής των DVD, το υπουργείο μεταβιβάζει στις οικογένειες των μαθητών τη δυνατότητά τους να έχουν (έντυπο) βιβλίο και ουσιαστικά να το τυπώνουν σπίτι τους ή έξω με δικά τους έξοδα ή να το αγοράζουν.
Η δρομολόγηση της κατάργησης του δωρεάν βιβλίου αποτελεί μια χοντροκομμένη κλιμάκωση στην εκστρατεία κατάργησης των όποιων δωρεάν ψηγμάτων έχουν απομείνει στην εκπαίδευση, σε μια περίοδο που η καθημερινότητα είναι οικονομικά δυσβάσταχτη για τις λαϊκές οικογένειες.
Ο κλάδος δεν πρέπει να γίνει συνένοχος!!!
·        Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη γίνουν οι ιμάντες εφαρμογής του μέτρου μέσω της διανομής των DVD.
·        Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώσουν τους μαθητές και τους γονείς τους για τη σημασία του μέτρου.
·        Καλούμε τα σωματεία των εκπαιδευτικών να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και να οργανώσουν κοινές με τους γονείς κινητοποιήσεις – καταλήψεις στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης τη Δευτέρα 12/9 μετά τον αγιασμό με αίτημα την άμεση δωρεάν διανομή των βιβλίων!
·        Οι αποφάσεις να διαβαστούν σε ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ στους μαθητές την ημέρα του αγιασμού και να κληθούν στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν αμέσως μετά.
·        Ούτε 1€ από μαθητές / γονιούς





Δεν υπάρχουν σχόλια: