Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Να δυναμώσει και να απλωθεί  σε κάθε σωματείο η αλληλεγγύη  στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ( περιόδου 2017-2018 ) που δικάζονται  στις 7-1-2021.

Το ιστορικό της υπόθεσης σύντομα είναι το παρακάτω.

Μηνυτής η εταιρία  τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα Αττικής  VresNET , η οποία κατηγορεί τα μέλη του ΔΣ για δυσφήμιση της εταιρίας. Η συγκεκριμένη εταιρεία προχώρησε αρχές Μαρτίου 2018 στην απόλυση εργαζόμενης, παρ’ ότι αυτή βρισκόταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της!!! Όμως, η προκλητικότητά της δεν σταμάτησε εκεί: απέλυσε τρεις ακόμη εργαζομένους της,  επειδή τόλμησαν να υπερασπιστούν την απολυμένη συνάδελφό τους. Και σαν να μην έφταναν αυτά, προχώρησε και σε μηνύσεις συνδικαλιστών και εργαζομένων,  εκτός των άλλων και   σε βάρος  όλου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα και τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ!!! Αιτία των μηνύσεων ήταν και πάλι η έκφραση αλληλεγγύης προς την απολυμένη έγκυο εργαζόμενη.

Και τότε όλες οι ενέργειες της εταιρίας δεν ήταν ένα τυχαίο, ένα μεμονωμένο γεγονός. Θυμίζουμε  ότι το ίδιο χρονικό διάστημα  με την απόλυση της εγκύου από τη VresNET  το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε δικαιολογημένες τις απολύσεις εγκύων  και  τα αστικά δικαστήρια της χώρας δικαίωσαν απόλυση εγκύου στα Χανιά! Όπως δεν είναι σύμπτωση ότι οι συνδικαλιστικές διώξεις που ασκήθηκαν με αφορμή τις μηνύσεις της Vresnet έγιναν στο φόντο της συνολικής επίθεσης στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, με το δικαίωμα στην απεργία να έχει ήδη δεχτεί σοβαρό πλήγμα και το κεφάλαιο να συνεχίζει να πιέζει για νέο αντι-συνδικαλιστικό νόμο.

Και τώρα, όμως, το θράσος και η προκλητική επίθεση σε βάρος των σωματείων και των εργαζόμενων από την εταιρία είναι τόσο μεγάλο που, ακόμα και μετά τη δικαστική δικαίωση της απολυμένης εγκύου, η εταιρία συνεχίζει τη δικαστική δίωξη εναντίον του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Και αυτή η ενέργεια δεν είναι ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένο γεγονός. Εντάσσεται στη γενικότερη και συνολικότερη προσπάθεια του συστήματος και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν ( ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τότε, ΝΔ σήμερα ) να ξεθεμελιώσουν κάθε δικαίωμα των εργατών και των εργαζομένων, επιβάλλοντας ένα σύγχρονο κοινωνικό Μεσαίωνα. Βασική πλευρά αυτής της στρατηγικής επίθεσης του κεφάλαιου ενάντια στον κόσμο της εργασίας αποτελεί και  η χειραγώγηση, η φίμωση κάθε εργατικής συλλογικότητας και σωματείου. Στόχος της αντιδραστικής επίθεσης του κεφάλαιου και του πολιτικού του προσωπικού είναι να μετατρέψει τα σωματεία σε παραρτήματα της εργοδοσίας και του κράτους. Οι τελευταίοι νόμοι για το φακέλωμα των σωματείων και των εργαζόμενων, η επιβολή ΑΦΜ, οι πραγματικοί δικαιούχοι, οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες χέρι-χέρι με τον απεργοκτόνο νόμο που ισχύει και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στα αγωνιζόμενα σωματεία

 Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινείται και η δίωξη της VresNET  εναντίον του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, χτυπώντας και αμφισβητώντας έμπρακτα την ίδια την ουσία ύπαρξης και συγκρότησης σωματείων και του αναφαίρετου δικαιώματός τους να υπερασπίζονται με έργα και να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους όχι μόνο στους εργαζόμενους που ανήκουν σε αυτά αλλά και σε κάθε εργάτη-εργαζόμενο που δέχεται την ανελέητη επίθεση του συστήματος. Πολύ περισσότερο που στην περίπτωση της Α΄ΕΛΜΕ είχαμε την έκφραση αλληλεγγύης σε εργαζόμενη που απολύθηκε τη στιγμή μάλιστα που ήταν έγκυος.

Γι' αυτούς τους λόγους η πρόκληση της συγκεκριμένης ( και όχι μόνο ) εταιρίας πρέπει να βρει την απάντηση που της ταιριάζει. Να απλωθεί το επόμενο διάστημα ένα πλατύ κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και  στο ΔΣ  για την χωρίς όρους αθώωσή των μελών του, ως ενός σταθμού στη ευρύτερη πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

Η ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ! 

ΑΠΑΛΛΑΓΗ  ΤΟΥ  Δ.Σ. ΤΗΣ  Α’ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 της περιόδου 2017-2018 από ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ! 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Να ενταθεί  η συλλογή ψηφισμάτων συμπαράστασης.


Παρακάτω παραθέτουμε το Σχέδιο Ψηφίσματος που κατατίθεται από την πλευρά μας  σε ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Φοιτητικούς Συλλόγους, σωματεία του δημόσιους και ιδιωτικού τομέα:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ  του ………………………………………………………………………………………………………………………

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Α΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στην Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και στα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου της περιόδου 2017-2018  μπροστά  στη  δίκη  (έχει οριστεί για τις 7/1/2021) που προκάλεσε σε βάρος τους  η  εταιρία  τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα Αττικής  VresNET για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση.

Το «έγκλημα» που διέπραξε το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  το Μάριο του 2018 ήταν ότι  εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης σε εργαζόμενη, την οποία η εταιρία  VresNET απέλυσε, παρ’ ότι αυτή βρισκόταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της!!! Ψήφισμα που φυσικά συμπεριλάμβανε και όσους συναδέρφους της συμπαραστάθηκαν και οι οποίοι επίσης μηνύθηκαν από τον εργοδότη. Η τότε μήνυση της εταιρίας είχε ως αποτέλεσμα και τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ!!!

Το θράσος της εν λόγω εταιρίας είναι τόσο μεγάλο που συνεχίζει τη δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ, παρόλο που η εργαζόμενη που είχε απολύσει δικαιώθηκε δικαστικά ! Το θράσος  αυτό και τότε και τώρα εκφράζει το όργιο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η οποία θέλει να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς .

Το θράσος αυτό και της συγκεκριμένης εταιρίας τροφοδοτείται από τη χρόνια και ολομέτωπη επίθεση του συστήματος και των κυβερνήσεών του στα δικαιώματα  των εργαζόμενων αλλά και στα σωματεία και στη συνδικαλιστική δράση. Στόχος της επίθεσης  αυτής είναι να φιμώσει τα σωματεία, να επιβάλλει  την απόλυτη «σιωπή» των εργαζόμενων  και της οργανωμένης τους έκφρασης μπροστά στην  αντιδραστική επίθεση που δέχονται.

Η δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  πάει χέρι-χέρι με όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που προωθείται με αιχμές το φακέλωμα των εργαζόμενων και των σωματείων, τον απεργοκτόνο νόμο που ισχύει και το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται.

Απέναντι στην απροκάλυπτη επίθεση του κεφαλαίου και  της κυβέρνησης με τις ευλογίες της ΕΕ, οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Υπερασπιζόμαστε την ίδια την ουσία ύπαρξης και συγκρότησης σωματείων και του αναφαίρετου δικαιώματός τους  να εκφράζουν την  έμπρακτη αλληλεγγύη τους όχι μόνο στους εργαζόμενους που ανήκουν σε αυτά αλλά και σε κάθε εργάτη-εργαζόμενο που δέχεται την ανελέητη επίθεση του συστήματος. Πολύ περισσότερο που στην περίπτωση της Α΄ΕΛΜΕ είχαμε την έκφραση αλληλεγγύης σε εργαζόμενη που απολύθηκε τη στιγμή μάλιστα που ήταν έγκυος.

Η ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

ΑΠΑΛΛΑΓΗ του Δ.Σ. της Α’ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης της περιόδου 2017-2018 από ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: