Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Να μην πληρώσει η νεολαία τις συνέπειες της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση! Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

 
Έχει γίνει πια φανερό σε όλους. Η διαχείριση από την κυβέρνηση της πανδημίας δεν είναι απλά λαθεμένη. Είναι βαθιά αντιλαϊκή και εγκληματική!

Αποτελεί κεντρική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ της κυβέρνησης και όχι τυχαία γεγονότα:

·         η πεισματική απόφασή της να μην πάρει ούτε μισό μέτρο προστασίας του λαού και της νεολαίας από την πανδημία,

·         η άρνησή της να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να φροντίσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και να φτιάξει ΜΕΘ,

·         η αδιαφορία της να δοκιμάσει διάφορους τρόπους να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, και, πάνω απ’ όλα

·         η πολιτική της απόσυρσης του κράτους από κάθε υποχρέωση παροχής στο λαό και η μεταφορά όλης της ευθύνης σε αυτόν. Από την ατομική ευθύνη, πήγαμε στα self-test. Ίσως μας περιμένει η… αυτο-νοσηλεία και η… αυτο-εγχείριση,

·         η επιμονή να μην ανακοινώνει το καταφανώς αναγκαίο μέτρο να προαχθούν/απολυθούν όλοι οι μαθητές χωρίς εξετάσεις, μετά το φιάσκο της πολύμηνης τηλε-«εκπαίδευσης»,

·         το θράσος της να επιμένει στη δραματική μείωση εισακτέων μέσω των βάσεων εισαγωγής.

Όλα αυτά συμπυκνώνονται στην προσπάθεια του συστήματος και της κυβέρνησης να πληρώσει ο λαός και η νεολαία την κρίση που δημιούργησαν αυτοί, μέσω της εγκληματικής τους πολιτικής. Θέλουν ένα κράτος που θα δέρνει, θα ελέγχει και θα τρομοκρατεί. Και θέλουν τα αποτελέσματα της αντιδραστικής πολιτικής τους  να στρώνουν το δρόμο για τα επόμενα χτυπήματα τους.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική. Έχουμε υποχρέωση να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για εμάς και τους μαθητές μας.

 

Ø Να μην πληρώσει η νεολαία τις συνέπειες της πανδημίας: Προαγωγή – απολυτήριο όλων των μαθητών χωρίς εξετάσεις. Αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις την επόμενη χρονιά.

Ø Μείωση της ύλης των πανελλαδικών – ανατροπή της μείωσης εισακτέων – γενναία αύξησή τους.

Ø Διεκδικούμε μέτρα προστασίας από την πανδημία. Μικρά τμήματα – μαζικά τεστ.

Ø Κάτω το αντιδραστικό ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης.

Ø ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ 4692/4763/4777.
15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε περίπτωση που τη Δευτέρα θα είμαστε στο πόστο του ο καθένας αυτό θα αποτελέσει ίσως την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΉΤΤΑ του κινήματος και την πιο ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ. Και αυτό γιατί θα γίνει χωρίς την παραμικρή μάχη. Είναι πραγματικά ντροπή να χαλάμε το σύμπαν για την αξιολόγηση, την τράπεζα θεμάτων και για άλλα ζητήματα ενώ για την ΥΓΕΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ. Εδώ χαλούσατε κάποτε το σύμπαν για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες μέσα στις πανελλήνιες για το...ωράριο και τώρα που πρέπει να προστατεύσουμε τις ζωές μας ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό θα γραφτεί στην ιστορία σαν ίσως το πιο μελανό σημείο στην ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος και υπεύθυνοι θα είμαστε ΌΛΟΙ και κυρίως η ηγεσία της ΟΛΜΕ, των ΕΛΜΕ και ΌΛΕΣ οι παρατάξεις δεξιές και "αριστερές". Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όλοι και κυρίως όλοι εσείς που μας το παίζετε κομμουνιστές που αντί να βγείτε μπροστά και να δώσετε τη μάχη για να ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΆΝΟΙΓΜΑ και ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ στα σχολεία την Δευτέρα, είστε έτοιμοι να το αποδεχτείτε.

Αυτό που κρίνετε την Δευτέρα είναι αν θεωρούμε ότι είμαστε άνθρωποι ή...ΠΡΟΒΑΤΑ και μάλιστα στη σφαγή. Με την στάση μας αποδεικνύουμε ότι είμαστε πρόβατα έτοιμα για το σφαγείο. Και θα πάρουμε στο λαιμό μας και τους μαθητές μας, τους γονείς και την κοινωνία ολόκληρη. Εγκληματούμε σε βάρος των εαυτών μας, των συναδέλφων μας, των μαθητών μας, των γονιών τους και ολόκληρης της κοινωνίας.

Η πανδημία αποκάλυψε ποιοι πραγματικά είναι οι όλοι αυτοί που μιλάνε για σοσιαλισμό και "επαναστάσεις". Αν δεν ενδιαφέρονται τώρα, αυτήν την στιγμή για την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ πως ακριβώς θα διαχειριστούν μία σοσιαλιστική εξουσία στο μέλλον; Τελικά τι είδους σοσιαλισμός είναι αυτός που προτείνουν; Κίνα, Βενεζουέλα, Κούβα, Β. Κορέα;

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Προμηθεύς Επαναστάτης

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν η ντροπή δεν είναι για όλες τις παρατάξεις - μην είσαι άδικος. Η ΔΑΚΕ συμφωνεί με σένα προμηθέα επαναστάτη και ζητά να μην ανοίξουν τα σχολεία - ευτυχώς υπάρχει μια "μεγάλη παράταξη" να ακουμπήσεις και εσύ κι έτσι δεν κινδυνεύουμε να γίνουμε Β. Κορέα ή Βενεζουέλα.
Τα γνωστά σχόλιά σου έφτασες στη σημείο να τα ανεβάζεις μέχρι και στην περί ανεξαρτησίας ανάρτηση. Είναι αυτό που λένε ότι αν είσαι σφυρί τα βλέπεις όλα πρόκες.

Σου έχουν απαντήσει πολλές φορές άλλες/οι συναγωνίστριες/ές. Δεν συμφωνείς, δεν καταλαβαίνεις, δικαίωμά σου δεν πειράζει. Συνέχισε...

Και εμείς θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε όλη την τεράστια επίθεση που διεξάγεται στην εκπαίδευση (καρμανιόλα τηλε-"εκπαίδευσης", τράπεζα θεμάτων, μείωση εισακτέων, νόμος Κεραμέως Χρυσοχοΐδη και πολλά πολλά ακόμα), μια επίθεση που φούλαρε μηχανές με πρόσχημα την πανδημία και εργαλείο τα κλειστά σχολεία. Μικρά για σένα αλλά μεγάλα στην πραγματικότητα εγκλήματα ενάντια σε βασικά λαϊκά δικαιώματα στην εκπαίδευση και στις ελευθερίες...

Πράγματι η πανδημία αποκάλυψε πολλές εκλεκτικές συγγένειες με την επίσημη πολιτική του συστήματος. Με διάφορα άλλοθι. Τουλάχιστον εσύ είσαι ασφαλής: Ευτυχώς δεν θα γίνουμε... Βενεζουέλα. Φοβίες για γέλια - φοβίες κατάντια.

Θα σου μιλούσα αλλιώς αλλά έχεις δείξει κατ επανάληψη με ποιο τρόπο αντιλαμβάνεσαι τη διατύπωση άποψης και κριτικής. Οπότε δεν έχει νόημα...

Π.

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλά εδώ ο Τσούχλος μια χαρά το αποδέχεται.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/347207_anoigma-sholeion-etoimes-doe-olme-para-ta-ellipi-metra

ΔΑΚίτης δεν είναι αν δεν κάνω λάθος; Και σιγά την "αντίσταση" της ΔΑΚΕ. Έβαλαν ζήτημα ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ του ανοίγματος και δεν το ξέρω; Γιατί αν είσαι εναντίον του ανοίγματος προφανώς πρέπει και να δουλέψεις για την ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ. Πρότειναν συγκεκριμένα πράγματα, μορφές πάλης κλπ, έκαναν καλέσματα σε εμάς, στους γονείς κάτι; ΤΙΠΟΤΑ. Επομένως η εναντίωσή τους είναι επικοινωνιακή καθαρά. Όλοι μαζί είστε σε αυτό.

Τεσπα θα αποδειχτεί στην πράξη πόσο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ είναι όλο αυτό. Τουλάχιστον να έχετε το θάρρος να αναλάβετε την ευθύνη για την έξαρση πάνω στην...έξαρση και για την περαιτέρω καταστροφή του συστήματος υγείας όπως και για τους περισσότερους θανάτους. Θες ανοιχτά σχολεία; Κανένα πρόβλημα; Θα βγεις όμως μετά να πεις ΝΑΙ ΦΤΑΙΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΤΟ ΕΣΥ, ΦΤΑΙΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ; Αν το κάνεις αυτό σε παραδέχομαι τουλάχιστον θα είσαι ειλικρινής. Αν όμως όχι τότε είσαι ΔΕΙΛΟΣ

Προτεραιότητα αυτή την στιγμή των κομμουνιστών πρέπει να είναι η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Αν δεν βάζεις αυτό σαν πρώτο και κύριο αυτή τη στιγμή πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.

Απλά πράγματα

Προμηθεύς Επαναστάτης

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι τελευταίο. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να κάνεις ανοίγματα και ειδικά για σχολεία στην κορύφωση της πανδημίας. Αποδεδειγμένα το άνοιγμα των σχολείων συμβάλλει στην έξαρση. Το ζήσαμε τον Νοέμβριο, το ζήσαμε και το Φλεβάρη τρίτη και φαρμακερή. Είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Δεν γίνεται λοιπόν να συζητάμε για ανοιχτά σχολεία αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΙΑ. Όποιος απαιτεί ανοιχτά σχολεία αυτή τη στιγμή ή δεν έχει καταλάβει ένα χρόνο τώρα τι συμβαίνει στην χώρα του και στον πλανήτη ή είναι ΑΚΡΑΙΑ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ή εξυπηρετεί την κυβέρνηση.

Διαλέξτε και πάρτε

Προμηθεύς Επαναστάτης

Ανώνυμος είπε...

Το ξαναγράφω (αν και απ’ ό,τι φαίνεται τα «ρολά του προμηθέα είναι κατεβασμένα» και δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτα γύρω του).
Όποιος απέναντι σε αυτήν την πρωτόγνωρη πανδημία-καταστροφή επιλέγει να εγκλωβιστεί εμμονικά στα ψευτοδίλημμα του αντιπάλου: «ανοιχτά ή κλειστά σχολεία;», «πάνω απ’ όλα η υγεία ή τα δικαιώματα μας;», «μένω σπίτι και (… ασφαλής;) ή διεκδικώ (…και κινδυνεύω;)» και, φυσικά, το κλασικό αντιδραστικό «ελευθερία ή ασφάλεια;», τότε, αυτός που σκέφτεται έτσι, σκέφτεται πριν από όλα με τη «λογική» του συστήματος. Κι ας λείπουν οι «κομμουνιστικές» μεγαλοστομίες. «Κομμουνισταράδες» που βρίζουν όλους τους άλλους (και… για ξεκάρφωμα το σύστημα) δεν υπάρχουν εξ ορισμού. Αλλιώς λέγονται κάτι τέτοιοι.
Για αυτό δεν αποδεχόμαστε «σωτήριες» ανοησίες του τύπου: «Εύρηκα! Τα κεφάλια μέσα!».
Η διέξοδος, επαναλαμβάνω, δεν βρίσκεται στα «διλήμματα» του αντιπάλου. Και, προφανώς, δεν βρίσκεται στα έξαλλα σχόλια «κλείστε τα σχολεία για να σωθούμε», που διεκδικούν με το ύφος τους και εντελώς γελοία εγκυρότητα… κομμουνιστικού Μανιφέστου. Γιατί δεν θα σωθούμε έτσι απλά, με ανοιχτά ή κλειστά σχολεία.
Κι όποιος θέλει πραγματικά να βγάλει μια άκρη αγωνιστική, αν σταματήσει τις «λύσεις» μιας επαναλαμβανόμενης αράδας.

Ζ

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις τι λέει η κοινή λογική Ζ; Ότι δεν γίνεται να χαλάς το σύμπαν για την αξιολόγηση ενώ για το υγειονομικό να μην κάνεις τίποτα απολύτως. Για την αξιολόγηση όμως μας τρελάνατε στις ανακοινώσεις στα e-mail μας, ενημερώσεις, διαδικτυακές συζητήσεις και σύλλογοι εκεί ένα περίεργο πράγμα ξύπνησε ο "αντάρτης" μέσα σας. Κάναμε και κάτι πρακτικό αποχή από αυτήν. Εδώ γιατί δεν προτείνατε τίποτα; Γιατί δεν ενεργήσατε αναλόγως; Ούτε να προσφύγουμε νομικά δεν προτείνατε. Ούτε καν αυτό όλοι μαζί γονείς και εκπαιδευτικοί εναντίον τους. Ωραία να το καταπιώ και να πάω την Δευτέρα στην ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΥ ΒΟΜΒΑ. Να κάνω μάθημα κανονικά σαν να μην τρέχει τίποτα. Ούτε νομικά δεν θα κινηθεί η ΟΛΜΕ, οι ΕΛΜΕ, οι σύλλογοι γονέων; ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ δηλαδή αυτή είναι η πρότασή σας. Μιλάμε για την ΖΩΗ μας που να πάρει.

Δηλαδή μου λες ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να απέχω από την διαδικασία της αξιολόγησης από το να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ την επιστροφή μας μέσα σε υγειονομικές βόμβες; Και δεν στο λέω για την στάση μας απέναντι στην αξιολόγηση και εγώ απέχω αλλά πάνω από την αξιολόγηση βάζω την ΥΓΕΙΑ του λαού. Δεν θα απολογηθώ που για μένα μετράει πάνω από όλα η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. Και ξέρεις κάτι; Δεν θέλω καν να φανταστώ πως θα είναι η ζωή μας μόλις πιάσετε κράτος στα χέρια σας γιατί αν κρίνω από τώρα που δεν λογαριάζετε τις ζωές μας τότε καταλαβαίνω πολύ καλά τι ακριβώς είναι αυτό που θέλετε για την χώρα μας.

Αν έχεις αξιοπρέπεια θα πας στην επόμενη οικογένεια που θα χάσει δικό της άνθρωπο εκπαιδευτικό ή παιδί και τότε πες αυτά που λες τώρα να δούμε τι απάντηση θα λάβεις. Και επίσης αν είσαι σωστός θα απολογηθείς και θα αναλάβεις την ευθύνη για την απώλειά τους. Είπαμε αν θέλετε ανοιχτά σχολεία να είστε τουλάχιστον υπεύθυνοι και έντιμοι.

Προμηθεύς Επαναστάτης

Ανώνυμος είπε...

Ποιός λέει και διεκδικεί ανοιχτά σχολεία πάση θυσία; Λέω ότι κλειστά σχολεία και απομονωθειτε είναι ψευδαίσθηση ασφαλείας και μη αγωνιστική απάντηση. Προφανώς, ούτε το ανοιχτά σχολεία πάση θυσία είναι αγωνιστική απάντηση. Ας δούμε την συνολική εικόνα. Μήπως να αρχίζω να βρίζω τον κόσμο που βγαίνει;
Ζ

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα τα σχολεία θα είναι ανοιχτά ή κλειστά. Και επειδή την Δευτέρα θα ανοίξουν όπως το επιθυμεί η κυβέρνηση και μέσα σε έξαρση της πανδημίας πρέπει να διαλέξεις ή θα μπούμε μέσα σε υγειονομικές βόμβες ή όχι. Γιατί αυτό έχεις να αντιμετωπίσεις. Εγώ λέω ΌΧΙ εσύ στην ουσία λες ΝΑΙ αφού δεν είσαι υπέρ του να το σταματήσουμε. Και αυτό στην πράξη σημαίνει ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και εξ αποστάσεως μέχρι να είναι ασφαλές να ανοίξουν και να επιστρέψουμε στην δια ζώσης.

Διεκδικείς λοιπόν να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία αλλά μέχρι να γίνει αυτό και μέχρι να εξασφαλιστούν οι υγειονομικοί όροι απαιτείς να είναι κλειστά ακριβώς για να προστατευτεί ο λαός. Γιατί το ασφαλές άνοιγμα δεν μπορεί να υπάρξει όταν η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία όπως τα ανοίγει και ενώ δεν υπάρχει ΜΕΘ ούτε για δείγμα και τα νοσοκομεία συνεχώς γεμίζουν.

Νομίζω συμφωνείς ότι τα σχολεία δεν είναι ξεκομμένα από την υπόλοιπη κοινωνία, δεν είναι αυτόνομες περιοχές ούτε οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αποτελούν ξεχωριστό, αυτόνομο έθνος. Όλοι μέσα στην ίδια κοινωνία ζούνε. Συνεπώς ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία μας επηρεάζει άμεσα. Η διασπορά που ήδη υπάρχει και είναι πολύ μεγάλη θα μπει μέσα στα σχολεία και από εκεί θα τροφοδοτήσει νέα διασπορά και πάει λέγοντας. Είναι φαύλος κύκλος. Ήδη η ενδοοικογενειακή διασπορά είναι μεγάλη. Αν την μεταφέρουμε και μέσα στα σχολεία θα πάρει ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ διαστάσεις το πράγμα και αυτό θα επιδεινώσει την κατάσταση σε όλη την κοινωνία.

Εσύ φωνάζεις για ασφαλές άνοιγμα αλλά δεν παίρνεις θέση για το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΆΝΟΙΓΜΑ και όταν λέω θέση εννοώ αν πρέπει ή όχι να το ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ. Εφόσον δεν είσαι υπέρ του να το ακυρώσουμε η στάση σου ισοδυναμεί με ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ.

Εν ολίγοις παλεύω για ασφαλές άνοιγμα σημαίνει κάνω ό,τι μπορώ για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ και δίνω παράλληλα την μάχη για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι υγειονομικοί όροι για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για όλους μας.

Καθαρή σκέψη χρειαζόμαστε και όχι ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ

Προμηθεύς Επαναστάτης

Ανώνυμος είπε...

Και όχι δεν χρειάζεται να βρίζεις τον κόσμο. Αλλά δεν σε βλέπω να προσπαθείς να τον πείσεις για το σωστό. Και ναι το σωστό είναι να μην συνωστιζόμαστε σε πάρτι, σε δρόμους, σε γάμους, κηδείες, πανηγύρια κλπ. Το σωστό είναι να πείσουμε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα προστασίας όσο γίνεται περισσότερο. Το σωστό είναι να ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ κάθε ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ που θέτει σε κίνδυνο ζωές.

Το σωστό είναι να διεκδικήσουμε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ LOCKDOWN με ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ πλην των απολύτως αναγκαίων (τροφοδοσία, υγεία, κοινή ωφέλεια) μαζί φυσικά και τα σχολεία και μικρό σε διάρκεια (τρεις βδομάδες πχ) που είναι ο μόνος τρόπος για να πέσουν δραστικά τα κρούσματα και να αποσυμπιεστεί το σύστημα υγείας και να αρχίσουμε τότε να συζητάμε για ανοίγματα. Φυσικά την ίδια ώρα απαιτείς τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση ώστε να ανοίξει η κοινωνία με ασφάλεια. Το σωστό είναι να το εξηγήσεις αυτό στο λαό και το λόγο που είναι αναγκαίο για να το καταλάβει ώστε να το διεκδικήσει και να το τηρήσει και ο ίδιος καθώς και τα μέτρα προστασίας γιατί θα έχει καταλάβει πραγματικά ότι αυτός είναι ο τρόπος να προστατευτεί.

Αλλά εσείς δεν κάνετε τίποτα από όλα αυτά. Και σε αυτή τη γραμμή κινείται σύσσωμο το πολιτικό σύστημα κοινοβουλευτικοί και εξωκοινοβουλευτικοί. Ενιαίο μπλοκ εκεί καταντήσατε μαζί με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, "Κ"ΚΕ κλπ.

Προμηθεύς Επαναστάτης

Ανώνυμος είπε...

Θα πω τη γνώμη μου σύντομα όχι γιατί τα πράγματα είναι απλά ούτε από απαξίωση αλλά γιατί πιστεύω ότι μια αναλυτική, ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση δεν μπορεί να γίνει εδώ.
Λέω λοιπόν σύντομα: Ένα γενικευμένο λοκντάουν (σχολεία, παραγωγή κ.λπ) να μπορούσε να μπει στη συζήτηση κι ας μη μπορεί να επιβληθεί λόγω αρνητικών συσχετισμών. Όπως θα μπορούσε να μπει στη συζήτηση και το ασφαλές άνοιγμα της κοινωνίας (σχολεία, παραγωγή κ.λπ) με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, που είναι και πιο σωστό πολιτικά αλλά επίσης είναι δύσκολο να επιβληθεί λόγω αρνητικών συσχετισμών. Αν, όμως, λέγαμε ότι μπορούσε να επιβληθεί το ένα από το κίνημα, τότε, θα μπορούσε να επιβληθεί και το άλλο. Γιατί φυσικά δεν είναι πιο εύκολο να επιβάλεις στους καπιταλιστές να σταματήσουν να κερδοφορούν με γενικευμένα λοκντάουν από το να επιβάλεις ασφαλές άνοιγμα της κοινωνίας με πολιτικό και οικονομικό κόστος για το σύστημα. ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ, γιατί να μη διεκδικήσουμε από την αρχή ασφαλές άνοιγμα της κοινωνίας που είναι και πιο σωστό πολιτικά;
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να έχουμε αυταπάτες ότι μπορούμε να επιβάλλουμε λοκντάουν στην επίθεση του συστήματος και την απαίτηση να μη χρησιμοποιήσουν την πανδημία ως ευκαιρία, να «κάνουμε» δηλαδή μια ανακωχή λόγω πανδημίας (όπως μας λένε ότι έκανα οι αρχαίοι λόγω… ολυμπιακών αγώνων!) για να… λογαριαστούμε μετά.
Τα πράγματα επομένως έχουν βάθος και δεν βοηθούν αφορισμοί του είδους «όλοι ίδιοι είστε» (εγκληματίες! Δολοφόνοι! Και αν έχετε το θάρρος ομολογήστε το! Κι άλλα τέτοια τραγικά … κωμικά και απαράδεκτου θράσους). Εκτός, βέβαια, αν δεν θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά να μπερδέψουμε τις γραμμές μας προ όφελος του αντιπάλου. Αλίμονο!

Ζ

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.
Το "μένουμε σπίτι - τηλεκπαίδευση - τηλεργασία - τηλεζωή και καταστολή" λέγαμε από την αρχή, και τώρα έχει αποδειχθεί, ότι δεν αντιμετωπίζει πανδημίες. Τις πανδημίες αντιμετωπίζουν πολιτικές που προστατεύουν την υγεία, την ζωή και την εργασία λαό με κλειστά ή ανοιχτά σχολεία. Για να μη πεθάνει από τον ιό και τη πείνα. Και όσο για το... ξεσηκωμό που χρειάζεται για να κλείσουν ή για να ανοίξουν τα σχολεία, δεν πρόκειται παρά ασκήσεις λογικής που δεν απαντούν σε τίποτα εκτός από το να "καθησυχάσουμε" την παραίτησή μας.

Ζ

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται ένα χρόνο τώρα όχι μόνο στην χώρα αλλά στον πλανήτη ολόκληρο. Το να έχεις την κοινωνία ανοιχτή συνέχεια προϋποθέτει ότι θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση. Να σου υπενθυμίσω ότι δεν έχουμε Λαϊκή Δημοκρατία επομένως αυτό που λες θα πρέπει να τα κάνει η ΝΔ. Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, μαζικά τεστς και ιχνηλάτηση, κλείσιμο συνόρων, μέτρα εναντίον του συνωστισμού στα ΜΜΜ, στα σχολεία κλπ. Ναι σωστά όλα αυτά. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να αναγκαστεί η κυβέρνηση κάτω από τους αγώνες ενός λαϊκού κινήματος να τα εφαρμόσει όλα αυτά στο ενδιάμεσο ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ και ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ που σημαίνει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ.

Τι κάνουμε λοιπόν; Κάθε μέρα διαδηλώσεις, απεργίες, συλλαλητήρια μέχρι να τους αναγκάσουμε να υλοποιήσουν αυτά που διεκδικούμε; Και στο ενδιάμεσο θα έχουμε πάρτι, πανηγύρια, γάμους, άσκοπο συνωστισμό από εδώ και από εκεί, πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, τον κόσμο να συνωστίζεται στα ΜΜΕ, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και αλλού καταστάσεις που ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ και ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΥΝ την κατάσταση. Έχεις παρατηρήσει ότι δεν θέλει πολύ ο ιός μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες σε γονατίζει. Όσο λοιπόν θα συνέβαιναν αυτά που προτείνεις σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα χωρίς lockdown θα ερχόταν η απόλυτη καταστροφή για όλους μας.

Να στο πω αλλιώς; Αν δεν είχαμε κάνει το πρώτο lockdown θα είχαμε φτάσει τους 9.000 νεκρούς πολύ πιο νωρίς. Τα πράγματα τώρα θα ήταν ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ χειρότερα ακόμα και χωρίς αυτό το μισοlockdown της κυβέρνησης. Νομίζεις ότι 9.000 νεκροί είναι πολλοί; Τι θα έλεγες για...19.000;

Συνεχίζεται...

Προμηθεύς Επαναστάτης

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο με εσάς ξέρεις πιο είναι; Δεν είναι αυτό που λες για το lockdown. Αρνείστε κατηγορηματικά να καταδικάσετε ακόμα και ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ συμπεριφορές. Αρνείστε να ενημερώσετε το λαό, να καλλιεργήσετε κουλτούρα αυτοπροστασίας στην νεολαία, τους εργαζόμενους κλπ. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπήρχε lockdown και συνέβαινε αυτό που λες πάλι τα ίδια θα είχαμε με άσκοπο συνωστισμό, κορονοπάρτυ, καρναβάλια κλπ. Και πάλι ίδια θα ήταν η στάση σου ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΣ, δεν θα έκανες το οτιδήποτε για να πείσεις το λαό να προσέχει και να σταματήσουν οι επικίνδυνες αυτές συμπεριφορές. Αυτό λοιπόν χωρίς lockdown θα ήταν ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ χειρότερο από αυτό που ζούμε σήμερα.

Οκ εγώ να συμφωνήσω σε αυτό που λες. Ούτε lockdown, όλα ανοιχτά μαγαζιά, σχολεία, επιχειρήσεις και συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις κάθε μέρα. Εσύ συμφωνείς ΌΧΙ ΠΑΡΤΙ, ΟΧΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ, ΌΧΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ σε δρόμους, πλατείες, πάρκα, μαγαζιά και αλλού, ΟΧΙ ΓΑΜΟΙ, ΌΧΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κλπ; Συμφωνείς με όλα αυτά; Αλλιώς είσαι υποκριτής. Γιατί δεν σε είδα ένα χρόνο τώρα να λες κάτι για τις πλατείες, για τα πάρτι, τα πανηγύρια, συναθροίσεις με συνωστισμό χωρίς μάσκες και όλα τα άλλα. Γιατί δεν άρθρωσες λέξη;

Γι'αυτό ακριβώς μιλάω για ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟ τρόπο σκέψης. Και μάλιστα ΑΚΡΑΙΟ. Δεν τα ζυγίζεις να δεις τι βαραίνει το λαό περισσότερο. Παρουσιάζεις το άνοιγμα ή το κλείσιμο των σχολείων σαν ένα...κυβερνητικό ψευτοδίλημμα ενώ είναι μία πραγματική κατάσταση. Ναι εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής αλλά υπαρκτή. Και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε προς όφελος της υγείας του λαού. Ανοιχτά σχολεία σε αυτή τη φάση σημαίνει ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ, κλειστά σημαίνει παραμένω στην ίδια πολύ δύσκολη μεν κατάσταση αλλά αποφεύγω το ρίσκο να χειροτερεύσουν τα πράγματα. Και από τα δύο εσύ επιλέγεις το...πρώτο που είναι το χειρότερο για το λαό. Εξαιτίας ενός ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥ τρόπου σκέψης. Είσαι εγκλωβισμένος σε ένα κομματικό-ιδεοληπτικό-δογματικό σκεπτικό και αρνείσαι να δεις την πραγματικότητα.

Είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται κάποιος ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να πείσουμε τους εργάτες και τους εργαζόμενους να επιβάλλουν ένα καθολικό lockdown στην κυβέρνηση. Αστείο γιατί στην Ιταλία το έκαναν οι προλετάριοι χωρίς καθοδήγηση από πάνω αλλά από μόνοι τους, αυθόρμητα. Και μετά ακολούθησε και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία κάτω από την πίεση των εργατών. Και εδώ που υποτίθεται έχουμε τους "ταξικούς" συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Ταξικής Πορείας κλπ δεν θα μπορούσαμε; Αρκεί να το προπαγανδίζατε, να το ζυμώνατε και να το δουλεύατε μέσα στους χώρους δουλειάς, να εξηγούσατε στους εργάτες ότι αυτό θα τους σώσει από τον ΘΑΝΑΤΟ. Πιστεύεις ότι ο εργάτης δεν θέλει να σώσει την ζωή του; Δεν θα μπορούσες να τον πείσεις; Μα εσείς ούτε καν προσπαθήσατε να το κάνετε αυτό. Ξέρεις γιατί; Γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΑΤΕ, δεν το θέλατε αυτό.

Συνεχίζεται....

Προμηθεύς Επαναστάτης

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεσαι τι θα γινόταν με μία γενική απεργία παντού και κατάληψη εργοστασίων και επιχειρήσεων από τους εργαζόμενους και τους εργάτες; Ξέρεις τι πίεση θα ασκούσε στην κυβέρνηση; Εγώ σου λέω ότι αυτό θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό και από συλλαλητήρια στο Σύνταγμα και άσφαιρες 24ωρες και ανούσιες στάσεις εργασίας. Αυτό αποδείχτηκε και στην περίπτωση της Ιταλίας. Εσείς λοιπόν είστε το πρόβλημα. Η απόδειξη είναι ότι από την πρώτη στιγμή εναντιωθήκατε σε όσους το έλεγαν αυτό και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Όποιος μιλούσε για ένα πραγματικό lockdown υπέρ του λαού τον χαρακτηρίζατε σαν...πράκτορα της κυβέρνησης, οπορτουνιστή κλπ. Δεν είναι ο λαός το πρόβλημα εσείς είστε γιατί δεν το πιστεύετε, δεν το θέλετε.

Το lockdown το δικό μου δεν θα το εφαρμόσει η κυβέρνηση αλλά θα το επιβάλλει η εργατική τάξη και ο λαός στην κυβέρνηση κάτω από τους αγώνες τους με απεργίες και καταλήψεις στους χώρους δουλειάς ακριβώς όπως έκαναν οι Ιταλοί. Και την ίδια στιγμή θα διεκδικούσαμε και αυτά που λες εσύ. Κανένας δεν σου επιβάλλει να διαλέξεις ένα από τα δύο αυτό μόνο στα δικά σας μυαλά υπάρχει. Το lockdown που προτείνω δεν είναι αναχώρηση και υποταγή όπως το παρουσιάζεις αλλά μία προσωρινή κατάσταση για να σωθούν ζωές και ταυτόχρονα ο λαός να παλέψει για τα δικαιώματά του αλλά και να προετοιμαστεί για το μετά για σκληρές μάχες. Άλλωστε σου είπα ότι το πραγματικό lockdown είναι μικρό σε διάρκεια πχ τρεις εβδομάδες.

Προμηθεύς Επαναστάτης

Ανώνυμος είπε...

Προσέξτε μονοκόμματη σκέψη που δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να αποδίδει ρόλους και ταμπέλες σε μια ασυγκράτητη μυθοπλασία. Είμαστε, λέει, με την ανοιχτή κοινωνία! Είστε, λέει, κατά του όποιου lockdown! Ακόμη και τα κορονοπάρτι γουστάρουμε κρυφά, αφού δεν τα καταγγέλλουμε. Νομίζουμε ότι ζούμε σε λαϊκή Δημοκρατία γιατί είμαστε και με τη Βενεζουέλα. Είστε με το "ό,τι γουστάρει ο καθένας" αλλά κυρίως με ΄,υι γουστάρει ο "προμηθέας επαναστάτης" (τι όνομα, αλλά γούστα και δικαίωμα είναι αυτό)! Πλάθω μια ιστορία, βρίσκω του πρωταγωνιστές, μοιράζω τους ρόλους σε "καλούς" που υπερασπίζονται τη ζωή, σε "κακούς" που δολοφονούν εξ αμελείας και σε "ανόητους" που δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται και τι γίνεται στον κόσμο. Στη συνέχεια αναλαμβάνω πρωταγωνιστικό ρόλο στρατηγού (χωρίς στρατό, εννοείται) και σώζω την ανθρωπότητα. Βλέπετε κανένα νόημα σε όλα αυτά; Οταν λείπει εντελώς η όποια συνολική και συνεκτική σκέψη που επαναλαμβάνει μονότονα τα ίδια και τα ίδια; Αποδίδοντας σε όποιον διαφωνεί την ίδι και την ίδια κατασκευασμένη κατηγορία; Ε, λοιπόν, δεν θα παίξουμε στο σενάριο της φαντασίας του και μάλιστα στο ρόλο του κομπάρσου.

Ζ