Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Καταγγελία Γενικής Συνέλευσης ΕΛΜΕ Πειραιά 6 / 2 / 2008

Σε πεδίο άγριας καταστολής για περισσότερο από δέκα ώρες μετατράπηκε το Σάββατο το κέντρο της Αθήνας. Από το πρωί υπήρξε αποκλεισμός και έντονη παρουσία των ΜΑΤ, προκειμένου να «διευκολυνθεί» εκδήλωση της Χρυσής Αυγής προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα! Πρωτοφανή πρόκληση αποτελεί η στάση των δυνάμεων των ΜΑΤ, που, με τις εντολές του υπ. Δημόσιας Τάξης και της κυβέρνησης, σε κοινό σχηματισμό με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν στην αντιφασιστική διαδήλωση διαμαρτυρίας. Το αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτών, που μαχαιρώθηκαν και δέχτηκαν χτυπήματα με σιδηρολοστούς στο κεφάλι από τους ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής, με την κάλυψη των δυνάμεων καταστολής. Την ίδια στιγμή που οι φασίστες επιδίωξαν να παρελάσουν στους δρόμους της Αθήνας με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, η αντιφασιστική διαδήλωση χτυπιέται με χημικά και γκλομπ.
Στην προσπάθεια διοργάνωσης απογευματινής διαδήλωσης διαμαρτυρίας, ώστε να καταγγελθούν τα δολοφονικά χτυπήματα των ακροδεξιών και η δράση των δυνάμεων καταστολής, υπήρξαν εκ νέου απρόκλητες ρίψεις χημικών, άγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτών και πάνω από 100 προσαγωγές.
Με δεδομένα τις αυξανόμενες ρατσιστικές επιθέσεις το προηγούμενο διάστημα και την ανοιχτή φασιστική δράση της οργάνωσης που βαρύνεται με πλήθος επιθέσεων σε μετανάστες, φοιτητές και αγωνιστές αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη η πραγματοποίηση φασιστικής παρέλασης της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: