Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε σ’ όλο τον κλάδο τις απειλές που δέχτηκε συνάδελφος ειδικότητας ΠΕ04 του Νομού Πέλλας από τον σχολικό του σύμβουλο όταν τον ενημέρωσε πως δεν θα καταθέσει τον λεγόμενο «προγραμματισμό της ύλης» διότι τον θεωρεί βήμα εφαρμογής της κακόφημης «αξιολόγησης»-χειραγώγησης του σώματος των εκπαιδευτικών αναφερόμενος και στη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Ο σχολικός σύμβουλος αφού αναφέρθηκε με αχαρακτήριστα λόγια στην ΟΛΜΕ (που δεν συνιστούν φυσικά πολιτική κριτική που ο καθένας δικαιούται να κάνει σε ένα συνδικαλιστικό όργανο), απείλησε το συνάδελφο πως μια τέτοια στάση θα έχει συνέπεια να γραφεί στον φάκελό(!) του και θα τον συνοδεύει - στιγματίζει (!!) σε όλη του τη ζωή.
Ο συνάδελφος ενώπιον και άλλων καθηγητών της ειδικότητας του (το συμβάν έγινε μετά το τέλος μιας ενημερωτικής συνάντησης και η οποία διακόπηκε απότομα ενώ υπήρχαν ερωτήσεις για το ζήτημα του «προγραμματισμού») δήλωσε πως αυτές οι απειλές επιβεβαιώνουν τους λόγους για τους οποίους δεν θα καταθέσει τον λεγόμενο «προγραμματισμό».
  • Καλούμε την ΕΛΜΕ του Ν. Πέλλας και το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να πάρουν θέση στηρίζοντας έμπρακτα όλους τους συναδέλφους που δέχονται ανοιχτές (όπως η παραπάνω περίπτωση) ή συγκαλυμμένες απειλές στην επιλογή τους να στηρίξουν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αλλά και τις τοπικές ΕΛΜΕ να συγκαλέσουν ΑΜΕΣΑ Γενικές Συνελεύσεις με στόχο να βρει μαζική απάντηση η κλιμάκωση αυτή της αντιδραστικής επίθεσης στην εκπαίδευση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ορθώσουν το ανάστημά τους στις απειλές. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: