Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Μια πρωτοφανής αντιδραστική καταιγίδα εξελίσσεται. Κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ ξηλώνουν με ταχύτητα ριπών όλες τις κατακτήσεις. Το σχέδιό τους καθαρό: Ούτε ίχνος δικαιώματος σε εισόδημα, εργασιακές σχέσεις, ασφάλιση – περίθαλψη, συλλογικές συμβάσεις. Και βέβαια, φόντο είναι η ζοφερή πραγματικότητα της φτώχειας και για πολλούς της ανεργίας και της απόγνωσης.

Όλα αυτά γίνονται παράλληλα με μια διαδικασία μιας πραγματικής εκτροπής σε σχέση με την κρατική βία και καταστολή. Οι απεργίες βγαίνουν όλες παράνομες, διαδηλωτές χτυπιούνται, περιοχές βρίσκονται υπό αστυνομική κατοχή (Κερατέα) ή απαγορεύεται η συνάθροιση (Σέρρες) και δηλώνεται ανοιχτά ότι προετοιμάζεται η χρησιμοποίηση στρατού υπό τις οδηγίες του ΝΑΤΟ για την καταστολή των λαϊκών αντιστάσεων (άσκηση Καλλίμαχος)!

Ταυτόχρονα, αντίστοιχη επίθεση ξεδιπλώνεται στο χώρο της εκπαίδευσης. Στόχος ένα άγρια ταξικό σχολείο, φτηνό για το κράτος, ακριβό για το λαό και τα παιδιά του. Ένα σχολείο με μαθητές και εκπαιδευτικούς τρομοκρατημένους και χωρίς δικαιώματα. Στην κατεύθυνση αυτή, αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη το άνοιγμα του σχεδίου συγχωνεύσεων σχολείων που θα συνοδευτεί με το στοίβαγμα μαθητών σε 30άρια τμήματα. Οι συγχωνεύσεις αυτές χτυπάνε παράλληλα εκπαιδευτικούς, μαθητές και τους γονείς.

Οι συγχωνεύσεις και τα πολυπληθή σχολεία θα προκαλέσουν αύξηση του μέσου όρου των μαθητών ανά τμήμα και άρα χειροτέρευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των μαθητών, καθώς το μεγάλο σχολείο γίνεται πιο απρόσωπο και ξένο προς τις ανάγκες του μαθητή, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,Η κρισιμότητα της κατάστασης αυτής σε συνδυασμό με την αδράνεια και τη διάλυση που έχουν επιφέρει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, γεννούν δύο επείγουσες ανάγκες:
1. Τον καλύτερο συντονισμό της από τα κάτω δράσης για να ισχυροποιηθεί το μέτωπο αντίστασης και αγώνα των εργαζομένων.
2. Την ενεργητική συμμετοχή ενός πλατιού δυναμικού που βρίσκεται εντός ή εκτός παρατάξεων όχι στο ρόλο του χειροκροτητή της οποιασδήποτε ηγεσίας, αλλά στο ρόλο του υποκείμενου ζωντανών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Σε αυτή την κατεύθυνση πάρθηκε η πρωτοβουλία συντονισμού δράσης. Όχι για να υποκαταστήσει το σωματείο -αντίθετα δημιουργήθηκε για να το ενισχύσει- αλλά και ούτε τις παρατάξεις που συμμετέχουν σε αυτήν. Ταυτόχρονα, δε φιλοδοξούμε να αποτελεί απλώς διαπαραταξιακή συνεργασία αλλά να διευκολύνουμε ένα ανεξάρτητο αγωνιστικό δυναμικό συναδέλφων να έχει πραγματικό και ισότιμο λόγο για τις δράσεις ενίσχυσης του κινήματος.

ΟΛΟΙ την Παρασκευή 18/2, 1.30 μμ στην Πλατεία Κοραή
Καμία συγχώνευση, καμία σύμπτυξη τμήματος. Να καλυφθούν οικονομικά οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών. Να ενημερώσουμε τους γονείς των μαθητών μας και να τους καλέσουμε στην κινητοποίηση

• ΟΛΟΙ στις 22 και 23 Φλεβάρη στη 48ωρη απεργία (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ την πρώτη μέρα, γενική απεργία τη δεύτερη μέρα). ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση της γενικής απεργίας, στις 11.30 πμ. στο Μουσείο


Συντονισμός δράσης:
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Κίνηση δ. Γληνός
Αγωνιστική Συνεργασία
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
ανένταχτοι συνάδελφοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: