Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σύσκεψη ενάντια σε συγχωνεύσεις σχολείων στην Ελευσίνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο του 1ου και 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας, σχολεία που είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης να συγχωνευτούν, συνάντηση –συζήτηση-ενημέρωση των γονέων των σχολείων. Η συνάντηση αυτή που αποφασίστηκε από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και τη συμπαράσταση της ΕΛΜΕ, που έκαναν και το κάλεσμα, βρήκε την πλήρη ανταπόκριση των γονέων, που όχι μόνο παραβρέθηκαν, αλλά και εξέφρασαν την απόλυτη συμπαράσταση στον αγώνα αντίστασης στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις των σχολείων, αλλά και τη γενικότερη επίθεση στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.
Έγινε απόλυτα κατανοητό το τι επιχειρείται σήμερα στο χώρο της παιδείας και τις επιπτώσεις που έχει στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, άποψη άλλωστε που εκφράστηκε με σαφήνεια από τους ίδιους τους γονείς που παραβρέθηκαν. Από τους ίδιους τους γονείς επίσης εκφράστηκε η πεποίθηση πως μπορούμε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, βρίσκοντας ξανά τη δύναμη στους αγώνες μας.

Προγραμματίστηκε κοινή συγκέντρωση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των σχολείων της περιοχής την πρώτη μέρα της απεργίας 22-2-2011 και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Ελευσίνας, όπου θα ενημερωθεί κι ο Ελευσινιακός λαός για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας. Επίσης, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

Επίσης, με αφορμή αυτή την κίνηση, αποφασίστηκε από τη Ένωση γονέων, μια γενική συνέλευση των συλλόγων που θα συγκληθεί την Τετάρτη 16-2-2011 στις 7μμ στον ίδιο πάλι χώρο.
Πολύ καλή κίνηση έγινε από μεριάς των γονέων του 1ου Γυμνασίου, να χρησιμοποιήσουν τη μαζικότητα της συγκέντρωσης για να επαναλειτουργήσουν το σύλλογο γονέων που αντιμετώπιζε δυσκολία στη λειτουργία του, δείχνοντας ότι μια κίνηση διεκδίκησης ενός χώρου, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από άλλες κινήσεις γενικότερων διεκδικήσεων. Και ας μην το ξεχνάμε: «Μια σπίθα μπορεί να ανάψει φωτιά σε όλο τον κάμπο».
Σε αντίθεση με τις επικρατούσες εκλογικά στο συνδικαλιστικό χώρο, υποτιθέμενες αριστερές εκφράσεις που θεωρούν τον κόσμο αδιάφορο, γονείς και εκπαιδευτικοί έδειξαν με τη μαζική τους συμμετοχή την άρνηση τους να αποδεχτούν το μεσαίωνα της εκπαίδευσης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: