Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σάμος: Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στην επιδρομή στη Λιβύη

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΙΒΥΚΟ ΛΑΟ-ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Για άλλη μια φορά οι μεγάλοι διεθνείς τρομοκράτες και φονιάδες των λαών αποφάσισαν να «εξαγάγουν τη δημοκρατία τους». Με όπλα μαζικής καταστροφής βομβαρδίζουν τη Λιβύη, καταστρέφουν τις υποδομές της χώρας,  δολοφονούν το λαό της.


Γάλλοι, Άγγλοι, Αμερικάνοι και συνολικά οι Νατοϊκοί, στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας του Λιβυκού λαού επιχειρούν να ασκήσουν μαζική τρομοκρατία ενάντια στις Αραβικές εξεγέρσεις συνολικά και με τη δύναμη των όπλων τους να στήσουν νέα αντιδραστικά καθεστώτα στη χώρα και σε όλη την περιοχή. Για να συνεχίσουν να ελέγχουν και να καταληστεύουν το πετρέλαιο και κάθε πηγή πλούτου των χωρών αυτών. Για να ανανεώσουν την επικυριαρχία τους και τα στρατηγικά τους σχέδια, δηλαδή τα νέα εγκλήματα που ετοιμάζουν σε βάρος των λαών της περιοχής και όλης της ανθρωπότητας. 

Η ελληνική κυβέρνηση, προσφέρει κάθε δυνατή «υπηρεσία» και σε αυτή την επιδρομή, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο αυτών των πολεμικών σχεδίων, πολλαπλασιάζοντας τους κινδύνους για το λαό που ταυτόχρονα τον καταβυθίζει στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Η ελευθερία, η δημοκρατία και η κοινωνική πρόοδος του κάθε λαού ποτέ δεν στηρίχτηκε και δεν κατακτήθηκε από τις κανονιοφόρους των μεγάλων δυνάμεων. Κερδίζεται από τον αγώνα του ίδιου του λαού, ενάντια στο καθεστώς που τον καταπιέζει και ενάντια στις μεγάλες δυνάμεις που το υποστήριξαν και το χρησιμοποίησαν. Κερδίζεται από την κοινή πάλη και την αγωνιστική αλληλεγγύη όλων των λαών απέναντι στους σύγχρονους τύραννους.

Είναι δημοκρατική απαίτηση, απαίτηση υπεράσπισης της ειρήνης και της φιλίας των λαών της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής, η ενεργητική, μαζική εναντίωση  στη νέα αυτή επιδρομή. Είναι χρέος κάθε εργαζόμενου να απαιτήσει να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις, να σταματήσει κάθε είδους εμπλοκή της χώρας στο έγκλημα που γίνεται στα νότια σύνορα μας σε  βάρος του λαού της Λιβύης.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση καταγγελίας της επιδρομής την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 6μμ στο Βαθύ (πλατεία Πυθαγόρα)
 ΕΛΜΕ Σάμου
Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Σάμου
 21-3-11

Δεν υπάρχουν σχόλια: