Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Μετά τη ματαίωση της απεργίας από τους εργατοπατέρες, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της: μαζικές συμπτύξεις τμημάτων έρχονται για να προετοιμάσουν κι άλλο το έδαφος για νέες απολύσεις

Αφισα  ΕΝΟΤΗΤΑΣ για Εκλογές --  Νοέμβρης 2012_2
Ενότητα  Αντίστασης  Ανατροπής
       (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ    &
       ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)
    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 18, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 5-6-2013

Μετά τη ματαίωση της απεργίας από τους εργατοπατέρες, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της: μαζικές συμπτύξεις τμημάτων έρχονται για να προετοιμάσουν κι άλλο το έδαφος για νέες απολύσεις
Ø      Επιτυχημένη η παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ

Στη συνέλευση που ψήφισε την απεργία είχαμε εκτιμήσει ότι τυχόν μη πραγματοποίηση της απεργίας θα αποθράσυνε την κυβέρνηση και θα της έδινε την ευκαιρία να κλιμακώσει την επίθεσή της. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ήμασταν κατηγορηματικοί για την αναγκαιότητα (η δυνατότητα εξηγήσαμε ότι υπήρχε) να προχωρήσουμε στην απεργία κόντρα στην επιστράτευση.
Οι εξελίξεις, δυστυχώς, πηγαίνουν όπως τις περιμέναμε: Τα παρουσιολόγια και η τρομοκρατία των πρώτων ημερών έδωσαν τη θέση τους στις τοποθετήσεις στελεχών της διοίκησης για απολύσεις κα μόνιμων συναδέλφων μετά τις απολύσεις των δώδεκα χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών.
Από χτες, έγινε φανερό, ότι η κυβέρνηση με τις διοικήσεις μεθοδεύει αλλαγές στη χωροταξική κατανομή σχολείων και μαζικά κλεισίματα τμημάτων κατεύθυνσης, μεθοδεύσεις που θα οδηγήσουν σε μαζικές συμπτύξεις τμημάτων, σε χειροτέρευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους μαθητές και σε απώλεια κι άλλων θέσεων εργασίας!
Η παράσταση διαμαρτυρίας που έκανε σήμερα Τετάρτη η ΕΛΜΕ, παρά τον έκτακτο χαρακτήρα της, ήταν επιτυχημένη. Τις επόμενες μέρες σε κάθε σχολείο να συζητήσουμε, να μιλήσουμε στους γονείς και να δουλέψουμε για την επιτυχία της επόμενης συγκέντρωση που έχει ήδη αποφασιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 13 Ιούνη.
Ταυτόχρονα, καλό είναι να πιεστούν τα ΠΥΣΔΕ, γιατί έχει αξία το μπλοκάρισμα κάθε απόφασης σε αντιδραστική κατεύθυνση. Ωστόσο, πρέπει να γίνει καθαρό, ότι το Υπουργείο μπορεί μέσω του Survey να προχωρήσει κεντρικά στην εφαρμογή των αποφάσεών του. Αυτό σημαίνει ότι ο κλάδος είναι ΞΑΝΑ μπροστά στην ανάγκη να δώσει κεντρική και ολοκληρωτική μάχη με απεργίες και διαδηλώσεις κόντρα στην επιστράτευση, για να μην περάσει η πολιτική των συμπτύξεων, των απολύσεων, των υποχρεωτικών μεταθέσεων, της διάλυσης της δωρεάν παιδείας.
Ø      Ολοι στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 13/6, 12 μ. στα γραφεία της Δ/νσης.
Ø      Να προετοιμάσουμε επειγόντως την κεντρική αναμέτρηση με την κυβέρνηση.

Ø      Ανατινάσσουν τρία βασικά δικαιώματα της ζωής: της ελευθερίας, της δουλειάς, της μόρφωσης - Με του αγώνες μας να τα διεκδικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: