Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Τι ψηφίζουμε τη Δευτέρα;

Αφισα  ΕΝΟΤΗΤΑΣ για Εκλογές --  Νοέμβρης 2012_2
Ενότητα  Αντίστασης  Ανατροπής
       (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ    &
       ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)
    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 20, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 7-6-2013

Τη Δευτέρα 10/06/2013 ψηφίζουμε για αντιπροσώπους για το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Οι αντιπρόσωποι αυτοί, από όλη την Ελλάδα, θα εκλέξουν το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ και θα συζητήσουν και ψηφίσουν το νέο πλαίσιο θέσεων και δράσης για την Ομοσπονδία την επόμενη διετία. Για την Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, οι αλλαγές που χρειάζεται το συνδικάτο μας, δεν αφορούν μόνο τις έδρες, τα συνέδρια, τους συσχετισμούς. Αφορούν πρώτα και κύρια την ανατροπή της λογικής της «ανάθεσης» του αγώνα σε κάποιους συνδικαλιστές «που ξέρουν», της λογικής του ατομικού βολέματος και των πελατειακών σχέσεων με διοίκηση, αιρετούς κοκ.
Όμως το ερώτημα που πλανάται καθημερινά στα σχολεία «τι κάνει η ΟΛΜΕ;» ή η απογοήτευση για τους χειρισμούς του ΔΣ της ΟΛΜΕ στην πρόσφατη «απεργία που δεν έγινε», πρέπει να βρει σε αυτές τις εκλογές ξεκάθαρη απάντηση. Όχι γκρινιάζοντας και με αποχή, στάση που βολεύει την κυβέρνηση, αλλά με συμμετοχή, καταδικάζοντας ξεκάθαρα:
·       τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού στις οποίες ανήκει ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, δηλαδή τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ. Ενός προέδρου που τη μία μέρα ψήφιζε απεργία και την άλλη στα κανάλια (πριν καν μας επιστρατεύσουν!!!), μας καλούσε να «γυρίσουμε στα σχολεία με ψηλά το κεφάλι», προετοιμάζοντας έτσι το φιάσκο που ακολούθησε!
·       τις δυνάμεις της ΠΑΣΚ που ενώ έστρωσαν το έδαφος, σαν παρακλάδι του ΠΑΣΟΚ, για την λεηλεασία μας από την Τρόικα και το ΔΝΤ, καλλιεργώντας τον συντεχνιασμό και τον εφησυχασμό (ποιος θυμάται που έλεγαν ότι με το νέο μισθολόγιο δεν θα είχαμε μειώσεις στους μισθούς;;;). Και τώρα οι «εκπρόσωποί» μας της ΠΑΣΚ ούτε καν πατάνε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ!
Και προσπερνώντας όποιες δυνάμεις της αριστεράς υπαινίσσονται ότι ο αγώνας κόντρα στην επιστράτευση δεν μπορούσε και δεν μπορεί να δοθεί, καλώντας μας στην ουσία να μην δώσουμε τη μάχη, και να περιμένουμε είτε κάποιοι να βγουν κυβέρνηση, είτε κάποιοι να δυναμώσουν το κόμμα τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής γιατί:
-          με ανιδιοτέλεια και ενωτικά προσπαθεί να ενεργοποιήσει το σωματείο!
-          Έθεσε με σαφήνεια από την στιγμή που δημοσιεύτηκε το ΠΔ και η αύξηση του ωραρίου (ανακοίνωση 26/04/2013) την πρόταση για άμεσο αγώνα, ακόμα και με απεργία στις εξετάσεις!
-          Πάλεψε αυτήν την θέση με συνέπεια, όταν βγήκαμε σε επιστράτευση, με σαφέστατη θέση στην ΓΣ (14/05/2013) να ψηφίσουμε την απεργία για να σπάσουμε την επιστράτευση κόντρα στα συνδικαλιστικά μικροπολιτικά παιχνίδια και τις κωλοτούμπες που έκαναν άλλες δυνάμεις της αριστεράς (μαζί με τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού), με τα γνωστά θλιβερά αποτελέσματα στο φιάσκο της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ... Για να μας καλέσουν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση να ψηφίσουμε το κόμμα τους σαν μόνη λύση, σπέρνοντας την παραίτηση ότι δεν θα βγάλουμε κάτι αν αγωνιστούμε...
-          Πάλεψε αυτήν την θέση γιατί εκτίμησε ότι αν δεν αγωνιστούμε αποφασιστικά και άμεσα υλοποιώντας την απεργία, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μας διαλύσει. Θέση που επιβεβαιώνεται τώρα με τις λίστες που ετοιμάζονται, με τα τμήματα που συγχωνεύονται, με χιλιάδες συναδέλφους που το Σεπτέβρη δεν θα έχουν ωράριο! Αυτό είναι το κεντρικό πρόβλημα για τον κλάδο που δεν μπορεί να απαντηθεί από κανέναν αιρετό και από κανένα ΠΥΣΔΕ, όπως προνομοποιούν άλλες δυνάμεις της αριστεράς στην ΕΛΜΕ Πειραιά.
Ο δρόμος δύσκολος, αλλά συγκεκριμένος. Πρόταση για αγώνα κεντρικό στις ΓΣ των ΕΛΜΕ, συντονισμός με γονείς, δασκάλους, άλλους δημόσιους υπαλλήλους που κινδυνεύουν από τις απολύσεις, ξεσηκωμός και λουκέτο στα σχολεία ακόμα και με απεργία κι ας είμαστε επιστρατευμένοι! Αλλιώς θα παραδοθούμε και θα διαχειριζόμαστε την μιζέρια των απολύσεων και της διαθεσιμότητας μέσα στα ΠΥΣΔΕ.
Η ψήφος στην Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής είναι πολιτική στήριξη αυτής της κατεύθυνσης και της συνέπειας με την οποία στάθηκε ως τώρα!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ την Δευτέρα 10/06!

Δεν υπάρχουν σχόλια: