Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η άποψη για την αποχή από τα όργανα διοίκησης κερδίζει έδαφος στις γραμμές των εκπαιδευτικών των αγώνων!



Δεν μπορεί παρά να μας δίνει χαρά ότι κερδίζει έδαφος η άποψη μας για αποχή από τα όργανα διοίκησης. Η στάση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών από την αρχή λειτουργίας των οργάνων διοίκησης ήταν να σταθεί με καθαρότητα απέναντι στην προσπάθεια των κυβερνήσεων να αποπροσανατολίσουν το εκπαιδευτικό κίνημα, δημιουργώντας μηχανισμούς ελέγχου του.


Βήμα το βήμα, μέρα την ημέρα μέσα στις κρίσιμες συνθήκες της επίθεσης στην εκπαίδευση, όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί που δεν διακατέχονται από την εκλογολαγνεία των παρατάξεων, ακόμα και όσων αναφέρονται στο κίνημα, τάσσονται ενάντια στο θεσμό. Το είχαν κάνει και στο παρελθόν οι συνάδελφοι της διαθεσιμότητας, παρά τις προσπάθειες χειραγώγησης τους από όσους απλά στόχευαν σε αλλαγές συσχετισμού και κυβέρνησης!

Είναι πραγματικά τραγικό οι πλειοψηφούσες παρατάξεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να μην αντιλαμβάνονται τα αυτονόητα που οι συνάδελφοι μας κατανοούν και απέχουν. Σέρνουν τους εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ μας σε κοινές διαδικασίες σωματείου και οργάνων διοίκησης, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο σε αυτή την αντιεκπαιδευτική διαδικασία!

Οι εκπαιδευτικοί μέσα από διεργασίες, δυσκολίες και ήττες, θα χαράζουν το δικό τους δρόμο και πιθανά κάποιες φορές θα συγκρούονται με τα συνδικαλιστικά κατεστημένα.

Επειδή εμείς δεν είμαστε στη λογική της συνδιαλλαγής

Επειδή για εμάς οι αγώνες και οι συσχετισμοί κρίνονται στο δρόμο των αγώνων

Επειδή εμείς στις κρίσιμες στιγμές του κινήματος είμαστε εκεί με καθαρή γραμμή σύγκρουσης με την αντιεκπαιδευτική πολιτική (επιστράτευση, διαθεσιμότητα, απεργία, εκλογή διευθυντών, αξιολόγηση,αναπληρωτές, κ.λ.π.) με αιτήματα που απευθύνονται στο κίνημα κι όχι στους διαχειριστές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του συστήματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε σαν Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών εκεί να τη στηρίζουμε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: