Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΝΑ ΞΑΝΑΝΑΣΑΝΕΙ

Κοινή ανακοίνωση
Της Αριστερής Ριζοσπαστικής Παρέμβασης
Της Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών
και των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Σ.Ε.Π.Ε. «Δελμούζου»

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΝΑ ΞΑΝΑΝΑΣΑΝΕΙ
ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


Σιγά –σιγά τα επεισόδια των τελευταίων 15  ημερών συμπληρώνουν  ένα φαιόχρωμο παζλ κάνοντας φανερό ότι όλα έχουν από τα πριν σχεδιαστει.

Ο φασισμός προσπαθεί να σηκώσει ξανά κεφάλι. Στη χώρα μας η πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας δίνει τροφή στην ανάπτυξη του φασιστικού φαινομένου. Το φασιστικό φαινόμενο ενισχύουν οι ιμπεριαλιστές σπέρνοντας το μίσος ανάμεσα στους λαούς για να προωθήσουν τα δολοφονικά τους σχέδια.
Το έναυσμα υπήρξε, για μια ακόμη φορά, η επέτειος του Πολυτεχνείου. Δάσκαλοι  και σχολεία στοχοποιήθηκαν όχι μόνο από γνωστές φασιστικές φυλλάδες  ή σάιτ  ακροδεξιών (Στόχος – Τζήμερος ) αλλά και από δεξιές εφημερίδες (Δημοκρατία).
Ακολούθησαν  τις επόμενες μέρες καταλήψεις ή απόπειρες κατάληψης και αναγραφή φασιστικών – εθνικιστικών συνθημάτων σε τοίχους σχολείων.
Πορείες σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας με αλυτρωτικά  εθνικιστικά συνθήματα, υβριστικά για γειτονικούς λαούς, σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα.  Ανάμεσά τους και το ιδιαίτερα χαρακτηριστικό «Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».
Γενικευμένες στοχοποιήσεις, ακόμα και με αναρτήσεις ονομάτων και φωτογραφιών, σε Χανιά, Ημαθία, Γέρακα Ανατ. Αττικής και άλλες περιοχές,  δημοκρατικών πολιτών, γονέων και εκπαιδευτικών που εκφράζαν την αντίθεσή τους σ’ αυτές τις ιδέες.
Κεντρικός στόχος όλων αυτών των ομάδων, που δεν κρύβουν το ακροδεξιό τους πρόσωπο, με κάποιους μαθητές, εξωσχολικούς και γονείς ανάμεσά τους , να επιβάλλουν, με χειριστικό τρόπο αλλά και με απειλές, σε διάφορα σχολεία «εθνικιστικές καταλήψεις» μέχρι τις 29/11 .
Φασιστικές ομάδες προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε διάφορες γειτονιές. Προσπαθούν να εισχωρήσουν στα σχολεία και να ποτίσουν τους μαθητές με το δηλητήριό τους. Όλο το προηγούμενο διάστημα, διάφορα φασιστικά στοιχεία υποκίνησαν τα ρατσιστικά φαινόμενα στα σχολεία σε σχέση με τη φοίτηση μεταναστών. Στις τελευταίες μαθητικές παρελάσεις παρεισφρήσανε φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα.
Στον Γέρακα, με αφορμή τη στάση των καθηγητών του 1ου ΓΕΛ που αντέδρασαν στην αυτονόμηση ομάδας μαθητών κατά τη διάρκεια της παρέλασης, οι οποίοι μαθητές τραγούδησαν το γνωστό αλυτρωτικό τραγούδι για τη Μακεδονία, φασιστικές ομάδες, ΜΜΕ και διάφοροι ανώνυμοι εξαπέλυσαν συκοφαντίες και ανοιχτές απειλές εναντίων των καθηγητών.
Όλες αυτές οι φασιστικές προκλήσεις μπορούν να απαντηθούν με κινηματικές διαδικασίες. Τέτοια ήταν και η συγκέντρωση το Σάββατο 24/11 στο Μετρό της Παλλήνης που συνέχισε με πορεία  προς τον Γέρακα και στην οποία καλούσαν διάφορες συλλογικότητες. Αυτή την κινητοποίηση δεν στήριξε η πλειοψηφία στο ΔΣ του Σ.Ε.Π.Ε. «Δελμούζος», αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ουδέ μία σχέση έχει με το κίνημα και ότι αρκείται σε απλές ανακοινώσεις που δεν καλούν πουθενά κανέναν.

Οι φασίστες επιχειρούν να προσεγγίσουν τη νεολαία και να τη μπολιάσουν με το δηλητήριο του φασισμού, του εθνικισμού, του σοβινισμού και του ρατσισμού, γιατί:
θέλουν τη νεολαία υποταγμένη και υπηρέτη του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά αυτές τις ιδεολογίες που το υπηρετούν.  Θέλουν τη νεολαία με σκυμμένο το κεφάλι.
θέλουν να στοιχήσουν τη νεολαία πίσω από τους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι στα πλαίσια του άγριου ανταγωνισμού τους για το ξαναμοίρασμα τους κόσμου, έχουν συγκεντρώσει τα στρατεύματά τους στην περιοχή. Στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή οι πολεμικές μηχανές των δολοφόνων των λαών βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Η απειλή του πολέμου στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο μεγαλώνει.
θέλουν τη νεολαία ουρά των μωροφιλοδοξιών της αστικής τάξης της χώρας μας η οποία νομίζει πως μπορεί να ευνοηθεί από τη συγκυρία και να διεκδικήσει μερίδιο από τα λάφυρα των ιμπεριαλιστών και στα πλαίσια αυτά έχει μετατρέψει τη χώρα σε μια μεγάλη αμερικανο-νατοϊκή βάση, σε ένα αμερικανο-νατοϊκό ορμητήριο, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που απειλούν τον λαό και τη χώρα.
θέλουν να κάνουν τη νεολαία, μπολιασμένη από τον εθνικισμό  χειροκροτητή του πολέμου, για να τη στείλουν να γίνει χωρίς αντιρρήσεις κρέας για τα κανόνια.
Οι φασίστες ήταν και θα είναι πάντα εχθρικοί με τους αγώνες της νεολαίας. Όποτε η νεολαία βγήκε στους δρόμους του αγώνα για να διεκδικήσει τα δικαιώματά της τους βρήκε απέναντί της –καταλήψεις ’91 και δολοφονία Τεμπονέρα, κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του ασύλου, κινητοποιήσεις καταγγελίας της δολοφονίας του μαθητή Γρηγορόπουλου, αντιπολεμικές διαδηλώσεις κλπ. 
Το τελευταίο διάστημα οι φασίστες επιχειρούν να προκαλέσουν καταλήψεις με εθνικιστικά σοβινιστικά αιτήματα. Με ανώνυμες… αναρτήσεις στο διαδίκτυο, με βάση προειλημμένες αποφάσεις  -από ποιους άραγε;- καλούν τους μαθητές σε καταλήψεις για τη «Μακεδονία και τη Βόρειο Ήπειρο».
Η νεολαία πρέπει να γυρίσει την πλάτη στον φασισμό, τον σοβινισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Πρέπει να ξαναβγεί στο προσκήνιο των αγώνων για την προάσπιση των μορφωτικών της δικαιωμάτων, για ψωμί και δουλειά με δικαιώματα, για δημοκρατία και ειρήνη.
Ως εκπαιδευτικοί δε μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι και να παρακολουθούμε να εκκολάπτεται «το αυγό του φιδιού». Πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας. Πρέπει να πάρουν τα εκπαιδευτικά σωματεία πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ανάδειξης του ζητήματος και να οργανώσουν κινητοποιήσεις.
Ζωτικής σημασίας είναι η απάντηση του λαού μέσω ενός ρωμαλέου αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Ένα τέτοιο κίνημα είναι το μόνο που μπορεί να ακυρώσει τις επικίνδυνες επιλογές της αστικής τάξης που εμπλέκουν τον λαό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και που απειλούν την ειρήνη με τους γειτονικούς λαούς. Αυτό το κίνημα είναι που μπορεί να νικήσει τον φασισμό που ξανασηκώνει κεφάλι, τον εθνικισμό και το σοβινισμό που υποδαυλίζουν οι ιμπεριαλιστές και οι αντιδραστικές αστικές τάξεις της περιοχής.
Καμία αλλαγή συνόρων στην περιοχή.
Όχι στον πόλεμο με τις γειτονικές χώρες.
Κόντρα στον σοβινισμό και τον εθνικισμό, να προβάλουμε τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. -Να παλέψουμε μαζί ενάντια στους κοινούς εχθρούς μας που σφαγιάζουν και κομματιάζουν χώρες και λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: