Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Να μη κοπεί το ημερομίσθιο των αναπληρωτών επειδή δεν ψήφισαν στις εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια


Να μη κοπεί το ημερομίσθιο των αναπληρωτών επειδή δεν ψήφισαν στις εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια

Για μια ακόμη φορά το υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί τους αναπληρωτές σαν πολιορκητικό κριό για να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα και τις ελευθερίες  συνολικά των εκπαιδευτικών. Έτσι σε διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης κόβουν το ημερομίσθιο της 7 Νοέμβρη από τους  αναπληρωτές,  επειδή δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ κλπ). Προετοιμάζουν έτσι το έδαφος να επιβληθεί και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Ενώ τα σχολεία ήταν κλειστά  με απόφαση της Διοίκησης εκβιάζοντας  έτσι τους αναπληρωτές να πάνε να ψηφίσουν για να «πάρουν τη βεβαίωση» 
Η ενέργεια αυτή να χτυπηθεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των αναπληρωτών και να κοπεί το ημερομίσθιο είναι ενταγμένη στη συνολικότερη πολιτική  της κυβέρνησης και του συστήματος  συνολικά να σαρώσει όποια δικαιώματα στη δουλειά έχουν ακόμη απομείνει.
 Αυτό φανερώνουν τα τελευταία γεγονότα στο χώρο της εκπαίδευσης.  Το έγγραφο της ΔΙΔΕ Σάμου για  να δοθούν  βεβαιώσεις από την ΕΛΜΕ Σάμου για τη συμμετοχή των αναπληρωτών στις εκλογικές διαδικασίες του σωματείου, η πρόσφατη έφοδος του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά για να ελέγξει το σωματείο απαιτώντας όλα τα στοιχεία του (μητρώο μελών, πρακτικά, απολογισμούς και προϋπολογισμούς!!!), η παρουσία ασφαλιτών στο συνέδριου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης!
 Ταυτόχρονα σκοπεύει να σπείρει την αντιπαλότητα ανάμεσα στου μόνιμους και τους  αναπληρωτές, αφού έτσι  κι αλλιώς ένα ποσοστό ( 32%,  20% κλπ ανά Περιφέρεια ) δεν πήγε να ψηφίσει και κόβει το ημερομίσθιο μόνο στους αναπληρωτές.

Οι ευθύνες των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ είναι τεράστιες και για αυτούς που δεν έβγαλαν καμία ανακοίνωση ενώ γνώριζαν το  έγγραφο του Υπουργείου,  για να στηρίξουν το δικαίωμα των συναδέλφων στην ελεύθερη έκφραση και  στάση  και να καταγγείλουν τον εκβιασμό του υπουργείου, αλλά κύρια επειδή κάποιες ΕΛΜΕ ( Ελευσίνας, Ρεθύμνου κλπ  ) διοργάνωσαν τις εκλογές του σωματείου μαζί με τις κρατικές εκλογές για τα  υπηρεσιακά συμβούλια ενισχύοντας τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό και νομιμοποιώντας την κρατική παρέμβαση στον συνδικαλισμό. Φαίνεται  ότι η αγωνία για την εκλογή  αιρετών για κάποιες δυνάμεις που αναφέρονται και  στην αριστερά είναι πάνω  από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν φτάνει που οι συνάδελφοι συμβασιούχοι  ξεσπιτώνονται χιλιόμετρα μακριά  για να δουλέψουν, που ζούν σε μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια και έχουν χορτάσει από υποσχέσεις, τους  έχει επιβληθεί ένα εργασιακό καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου με τα παρουσιολόγια , δεν δικαιούνται αναρρωτική άδεια και άδεια μητρότητας,  θέλουν να τους κόψουν και ένα ημερομίσθιο από τον περνιχρό μισθό τους!
Οι αναπληρωτές να μην αποδεχτούν να κοπεί το ημερομίσθιο. Να απευθυνθούν στα σωματεία τους  και ζητήσουν να κινητοποιηθούν για να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: