Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Το αποτέλεσμα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά την παρέμβαση μας.


Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν στις εκλογές της ΕΛΜΕ.  

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των πολιτικών εξελίξεων που κινούνται σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, εξαιτίας της βάρβαρης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και η νεολαία και της αδυναμίας παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα, καταγράψαμε μια σημαντική εκλογική άνοδο. Μια σημαντική αύξηση της εκλογικής μας δύναμης που είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή αντιπροσώπου της παράταξης μας στο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Επειδή βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο, οι κυρίαρχες παρατάξεις κινητοποίησαν όλο τον μηχανισμό τους.


Όλοι οι αιρετοί αντιπρόσωποι, αρκετοί διευθυντές σχολείων συμμετείχαν στα πολυπληθή ψηφοδέλτια τους, με στόχο να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους χωρίς καμία πολιτική παρέμβαση. 

Η Εκπαιδευτική Προοπτική (ΣΥΝΕΚ),  παρά όλα αυτά. συνέχισε την πτωτική της πορεία. Μείωσε το ποσοστό της (κατά 2,62 %) σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. 

Η ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) με σημαντικές δυνατότητες  στο διοικητικό μηχανισμό αύξησε την δύναμη της (κατά 1,71%) σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές για το 180 συνέδριο και φαίνεται να ανακάμπτει και να καρπώνεται από την μείωση των δυνάμεων των ΣΥΝΕΚ,  σε αντίθεση με την δεξιά, που τουλάχιστον στο Ηράκλειο δεν φαίνεται να εισπράττει από το κλίμα δυσαρέσκειας στη πολιτική της κυβέρνησης. 

Σημαντική πτώση είχε και το σχήμα "Εκπαιδευτικοί Μπροστά" που συγκροτήθηκε πριν δύο χρόνια από αναπληρωτές της ειδικής αγωγής. Η συνεχής πτώση του σχήματος οφείλεται κατά την άποψη μας,  στις συντηρητικές και αντιδραστικές  θέσεις που έχουν κάποιοι από τους  επικεφαλής του σχήματος (προσοντολόγιο, αξιολόγηση κλπ), στην αδιάκοπη συνεργασία τους με την Εκπαιδευτική Προοπτική, την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ και στη μη υπεράσπιση τελικά του δικαιώματος των αναπληρωτών στη δουλειά. 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση-ΠΑΜΕ, η Αγωνιστική Παρέμβαση, η Αριστερή Παρέμβαση  Συσπείρωση εξέλεξαν από δύο αντιπροσώπους στο συνέδριο όμως είχαν σημαντική πτώση σε σχέση με τις εκλογές για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. 

Ως  Αγωνιστικές Κινήσεις  Εκπαιδευτικών προσπαθήσαμε να θέσουμε την άποψη μας στα σχολεία της πόλης του Ηρακλείου και στην άμαζη εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, να αναδείξουμε τα πολιτικά ζητήματα της περιόδου που απασχολούν τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, τις κατευθύνσεις της παράταξης μας και το δρόμο που πρέπει να διαβούμε. Απευθύναμε για άλλη μια φορά κάλεσμα  κοινής δράσης στους συναδέλφους και τις δυνάμεις εκείνες που αντιστέκονται, που αγωνιούν,  που θεωρούν ότι η διέξοδος είναι στους αγώνες κόντρα στη επίθεση του συστήματος. Αναδείξαμε την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός μαζικού κινήματος απαλλαγμένου από ρεφορμιστικές και συνδιαχειριστικές λογικές. Ενός κινήματος  που θα διεκδικήσει την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς να ενισχύει τις διασπάσεις των συναδέλφων που διεκδικούν το δικαίωμα τους στη δουλειά, που θα είναι ενάντια στη αξιολόγηση, στη κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών και στο "νέο" λύκειο , που θα παλεύει για   αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, που θα υπερασπίζεται  την ειρήνη και τη φιλία των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό  και το φασισμό. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους συναδέλφους,  ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους στις κινητοποιήσεις του κλάδου και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος  αντίστασης και διεκδίκησης.






ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
190 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ 2019
Ψήφοι -έδρες
180 ΣΥΝΕΔΡΙΟ    ΟΛΜΕ 2017
Ψήφοι -έδρες
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΕΛΜΕ 2018
Ψήφοι -έδρες
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
97    (1)
77  (-)
   116     (-)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
169    (2)
183  (2)
184  (1)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΠΑΜΕ
   202   (2)
215 (2)
229  (2)
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
  154    (2)
165 (2)
132 (1)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΑΚΕ)
     93     ( - )
84  (1)
116  (-)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ          ( ΣΥΝΕΚ)
    350       (4)
349 (4)
313 (2) 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
     111      (1)
-
156(1)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΠΑΣΚ)
      398     (4)
331  (4)
  217    (2)
ΨΗΦΙΣΑΝ
1643
1472
1562
ΑΚΥΡΑ /ΛΕΥΚΑ
69
68
99
ΕΓΚΥΡΑ
1574
1404
1463



Δεν υπάρχουν σχόλια: