Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση Αγωνιστικών κινήσεων "ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ¨ για τις εκλογές του συλλόγου


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΕΣ!
Συναδέρφισσες-συνάδερφοι,
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους. Σε αυτές τις εκλογές καταγράψαμε σημαντική άνοδο σε ποσοστά και μας ψήφισαν περισσότεροι συνάδερφοι από κάθε άλλη φορά.Διαβάζουμε αυτή την εκλογική άνοδο ως εμπιστοσύνη, εκτίμηση και πολιτική στήριξη αλλά και ως ανάθεση επιπλέον ευθυνών και καθηκόντων. Δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε στη γραμμή του αγώνα και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.
Ωστόσο, παρά την άνοδο, δεν καταφέραμε, για ελάχιστους ψήφους, να εκλέξουμε σύνεδρο. Στους συναδέρφους που ήθελαν να παρέμβουμε με σύνεδρο στη ΔΟΕ, τους λέμε ότι ακόμη πιο δυναμικά θα παρεμβαίνουμε στο κίνημα,συνεχίζουμε μαχητές. Θέτοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για την επόμενη σχολική χρονιά, θα διεκδικήσουμε θέση στη διοίκηση του σωματείου,γιατί πιστεύουμε ότι ηπαράταξή μας την αξίζει και μπορεί να βοηθήσει στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Γνωρίζουμε πως η ψήφος στην παράταξή μας δεν είναι εύκολη. Γιατί δεν ζητούμε απλά την ψήφο από τους συναδέρφους, τους ζητούμε να αναλάβουν με τη σειρά τουςτις ευθύνες και τα καθήκοντα που τους αναλογούν, που θέτει σε όλους μας η ίδια η ζωή.Αύριο κιόλας, με αφορμή τις εγγραφές των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ Δημοτικού, θα πρέπει να αποτρέψουμε τις αναγκαστικές μετακινήσεις μαθητών και την παραπέρα συρρίκνωση των θέσεων εργασίας στα σχολεία.
Η σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση ήταν η πιο άμαζη των τελευταίων χρόνων, περίπου 30 άτομα.Παρόλα αυτά, ψήφισαν 912 εκπαιδευτικοί, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Επόμενο ήταν, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να ευνοηθούν εκλογικά οι κυρίαρχες παρατάξεις. Έτσι, τα Προοδευτικά Ρεύματα, που διοικούν επί δύο δεκαετίες περίπου τον σύλλογο, με διαφορετικά κάθε φορά ονόματα(ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΜΑΖΙ), αν και βαρύνονται με την ευθύνη για την απαξίωση του σωματείου, ενισχύθηκαν. Μπόρεσαν να ψαρέψουν στα θολά νερά της αδράνειας  και της απογοήτευσης, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως «ανεξάρτητο»!
Στη Γενική Συνέλευση, σταθήκαμε απέναντι στις δυνάμεις που έχουν αναφορά στο κίνημα, με τη γραμμή «ενότητα και πάλη». Ασκήσαμε κριτική στις λαθεμένες απόψεις τους αλλά, παίρνοντας την πρωτοβουλία, καταφέραμε να συμφωνήσουμε σε κοινό κείμενο για το ζήτημα της διαχείρισης της ιστοσελίδας του σωματείου (με ΠΑΜΕ και ΔΙΕΞΟΔΟ) και συμφωνήσαμε σε κοινό πλαίσιο για την «Αξιολόγηση-χειραγώγηση» (με ΔΙΕΞΟΔΟ).
Λόγω έλλειψης απαρτίας, η συνέλευση δεν μπόρεσε να πάρει καμία απόφαση για κανένα ζήτημα. Άρα, το επόμενο διάστημα, οι αποφάσεις θα εξαρτώνται από τα διοικητικά συμβούλια του «Δελμούζου» και της ΔΟΕ. Αυτό είναι μια κακή εξέλιξη. Όσο δε γίνονται μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, όσο δε συζητά ο κλάδος και δεν αποφασίζει, τίποτα θετικό δε θα βγει. Καλούμε όλες και όλους, να προβληματιστούν σοβαρά γι’ αυτή την κατάσταση. Η απογοήτευση και η παραίτηση είναι δείγμα νίκης του συστήματος πάνω στις συνειδήσεις μας. Πρέπει να ορθώσουμε ξανά κεφάλι. Μπορούμε.
Η ιστορική πείρα αποδεικνύει πως οι λαοί και οι εργαζόμενοι παίρνουν κουράγιο και αισιοδοξία από την ίδια τους την πάλη. Οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Η ψήφος από μόνη της δεν αρκεί. Μόνο οι αγώνες αναδείχνουν αγωνιστές, που στηρίζουν και στηρίζονται από αυτούς.
Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε ουρά της ΔΟΕ. Μαζικοποιώντας τις ΓΣ, να πάρουμε αποφάσεις αγώνα, να συντονίσουμε τη δράση μας με άλλα σωματεία, να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις, κόντρα στη συνδικαλιστική νομιμότητα των ξεπουλημένων ηγεσιών και ενάντια στη νομιμότητα των άδικων νόμων της κυβέρνησης.
Μαζί στους αγώνες!







Ακολουθούν εκλογικά αποτελέσματα
Αποτελέσματα εκλογών Μάιος 2019-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΟΕ

Ψήφισαν
912
780
Άκυρα/λευκά
60
78
Έγκυρα
852
702


2019
2017
ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ
ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
67
-
46
-
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
379
4
208
3
ΑΣΕ-ΠΑΜΕ
171
2
155
2
ΔΙΕΞΟΔΟΣ (παρεμβάσεις - πρωτοβουλία)
129
2


ΔΗΣΥ
72
1
62
1
Ε.Κ.Ε.
34
-


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


84
1
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


75
1
ΕΡΑ


44
-
ΔΑΚΕ


28
-

Δεν υπάρχουν σχόλια: