Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ




Δασκάλα στη Σάμο δικάζεται στις 21 Οκτώβρη μετά από μήνυση του Συλλόγου Γονέων Βαθέως. γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων να βρίσκονται στο σχολείο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά.
Στις 22 Οκτώβρη παραπέμπονται σε δίκη στα Χανιά 4 νηπιαγωγοί, επειδή στο πλαίσιο εγκεκριμένου μαθήματος αγωγής υγείας, μίλησαν στα παιδιά για την επιστημονική ονομασία των γεννητικών οργάνων, μετά από μήνυση γονέα.
Δασκάλα του 14ου Δημοτικού Χανίων ξυλοκοπήθηκε από γονέα κατά την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το ολοήμερο.

 Είναι το κλίμα φόβου και συκοφάντησης των εργαζομένων που καλλιεργείται έντονα τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ  με σκοπό να συγκαλύψουν τις ευθύνες των πολιτικών τους για την ανέχεια, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, γιατρών, νοσηλευτών, τους ταξικούς φραγμούς, την ανεργία, που οδηγούν σε αδιέξοδες καταστάσεις και ενθαρρύνουν τέτοιες συμπεριφορές, απέναντι σε εκπαιδευτικούς, νοσηλευτικό προσωπικό κλπ. Όταν έχει γίνει καθεστώς να λείπουν εκπαιδευτικοί 1,5 μήνα μετά που ξεκίνησαν τα σχολεία, ενώ κουβέντα για βοηθητικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία ή νοσηλευτές, και οι υπουργοί νυν και πρώην διαγκωνίζονται ποιοι έχουν τα λιγότερα κενά,  οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διαχειριστούν μια κατάσταση που δεν έχουν καμιά ευθύνη για αυτήν.  Αυτό που ζούμε είναι σκηνές από το μέλλον, αν αφήσουμε να περάσουν οι πολιτικές αξιολόγησης  που σκοπό έχουν να φορτώσουν τα αποτελέσματα της  ταξικής και βάρβαρης πολιτικής τους στις πλάτες των εργαζομένων. Θέλουν οι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε φερέφωνα των  ρατσιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, φερέφωνα των  πολεμικών επιχειρήσεων των λεγόμενων προστατών ( πρόγραμμα FLEX), κυνηγοί χορηγών για τη χρηματοδότηση των σχολείων, προπαγανδιστές  των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών να πεταχτεί στην κατάρτιση και Μαθητεία. Στοχεύουν σε ένα σχολείο  που διαμορφώνει εργαζόμενους υποταγμένους χωρίς εργασιακά δικαιώματα γιατί αυτό απαιτεί η λεγόμενη «ανάπτυξη» τους. Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές οι εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουν  το ανάστημα τους, να οργανωθούν και να παλέψουν να μην περάσουν , γιατί έτσι υπερασπίζονται τη δουλειά τους και το δικαίωμα των μαθητών στη Δωρεάν Δημόσια εκπαίδευση.  Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταγγέλλουν την παραπομπή σε δίκες των εκπαιδευτικών και απαιτούν την αθώωση τους και την απαλλαγή από κάθε κατηγορία . Συμπαρίστανται στη συναδέλφισσα του 14ου Δημοτικού Χανίων και καλούν στην παράσταση, διαμαρτυρίας 21 Οκτώβρη, στα Δικαστήρια .
                                                                                                              Χανιά , 20-10-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: