Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Δίγλωσση ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σάμου για τα δικαιώματα των προσφύγων

ΟΧΙ στους πολέμους και τις επεμβάσεις που καταστρέφουν χώρες και λαούς
Αγώνας για όλα τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών
Ø    Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι ξεριζωμένα κομμάτια λαών. Διώχτηκαν από τις χώρες τους που καταστρέφονται και ρημάζονται εξαιτίας των πολεμικών και κάθε άλλου είδους επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών.
Ø    Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναζητούν μια κανονική ζωή. Μια ζωή με όλα τα δικαιώματα για αυτούς και τα παιδιά τους. Αυτός είναι ο μόνος πραγματικός προορισμός τους!

Ø    Η πολιτική της ΕΕ δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα τους στη ζωή. Τους αντιμετωπίζει σαν «βάρος», σαν «πρόβλημα» από το οποίο θέλει να απαλλαγεί. Γι αυτό ολόκληρη η Μεσόγειος θάλασσα έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Γι αυτό η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016, επιβάλλει την απαγόρευση όλων των δικαιωμάτων τους.
Ø    Στη χώρα μας αυτή την πολιτική εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση και αυτή συνεχίζει η νέα κυβέρνηση. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ξεριζωμένοι μέσα στο στρατόπεδο της Σάμου – αλλά και σε όλα τα στρατόπεδα – είναι άθλιες και απάνθρωπες.
Ø    Και οι συνθήκες αυτές γενούν αγανάκτηση και απόγνωση και όπως έδειξαν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, οδηγούν πολλές φορές σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες, από τις οποίες πρώτα και κύρια κινδυνεύουν οι ίδιοι.
Ø    Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να χωρίζονται και να εχθρεύονται ο ένας τον άλλον. Δεν μπορεί να χωρίζονται και να αναπτύσσουν έχθρες με βάση τη διαφορετική εθνικότητα, γλώσσα, θρησκεία. Όλοι οι λαοί θέλουν και χρειάζονται σεβασμό, φιλία, αλληλεγγύη ενάντια στον πόλεμο και για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στη ζωή.
Ø    Είμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί μας και σε όλη τη χώρα. Υποστηρίζουμε όλα τα δικαιώματά τους: ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν σε όποια χώρα επιθυμούν, το δικαίωμα στη δουλειά, στην περίθαλψη – υγεία, στην εκπαίδευση. Θα αγωνιστούμε στο πλάι τους για να τα διεκδικήσουν και να τα κατακτήσουν.


ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: