Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Μπροστά στις εκλογές του συλλόγου Α/θμιας Καρδίτσας-Τρίτη 12/11


Μπροστά στις εκλογές του συλλόγου Α/θμιας Καρδίτσας-Τρίτη 12/11

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ

Το μέλλον που φτιάχνουν όπως θέλουν:
·         Η χώρα “ανήκει” στις ΗΠΑ στους φονιάδες και εμπρηστές του πολέμου. Βάσεις παντού, δίπλα μας στο Στεφανοβίκειο, στη Λάρισα...
·         Ο τόπος μας “ανήκει” στους “επενδυτές”, στους ληστές και πλιατσικολόγους του πλούτου μας...
·         Ο λαός, οι εργαζομένοι η νεολαία μας “ανήκουν” στο κεφάλαιο, στη βαρβαρότητα, δούλοι στα ξένα και ντόπια αφεντικά χωρίς  δικαιώματα...
·         Δε σταματούν να ξεριζώνουν ότι έχει κατακτηθεί. Σύνταξη ψίχουλα και στα βαθιά γεράματα, περίθαλψη μόνο αν έχεις χρήματα και αν είσαι αναπληρωτής ανασφάλεια-ανεργία για χρόνια.
·         Να καραδοκεί ο φόβος της αξιολόγησης, κινητικότητας, απόλυσης και να ζεις καθημερινά τον αγώνα των μαθητών σου και να τους βλέπεις να αποκλείονται από τις σπουδές, την εργασία, τη ζωή…

·         Να υποδαυλίζουν οι ιμπεριαλιστές πολέμους, να βομβαρδίζουν λαούς, να δημιουργούν καραβάνια προσφύγων .
·         Και για να μαυρίσουν το μέλλον μας θέλουν να επιβάλλουν “σιγή νεκροταφείου”...

Να γυρίσουμε τη πλάτη στο συνδικαλισμό της ήττας και της υποταγής
ü  Που είναι το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων μέσα στο σωματείο μας. Σήμερα “συνδικαλιστές” αύριο στελέχη κυβερνήσεων και κρατικοί-τοπικοί παράγοντες.
ü  Που διαρκώς κάνουν διάλογο με τους λύκους για τον τρόπο σφαγής των ...προβάτων καλώντας τους να σεβαστούν το δίκιο!!!
ü  Που θέλουν τους εκπαιδευτικούς μόνο ψηφοφόρους καθώς ισχυρίζονται χωρίς τσίπα ότι οι αγώνες είναι ξεπερασμένοι και αυτό που χρειάζεται είναι να έχεις τα “κονέ” με τις διάφορες κυβερνήσεις.
ü  Που θέλουν τα σωματεία να γίνουν σαν τα ΠΥΣΠΕ δηλαδή κρατικά όργανα συνδιαλλαγής με τη διοίκηση που τη λειτουργία και τις αποφάσεις τους θα ορίζει ο υπουργός...

Για να βαδίσουμε το μόνο δρόμο που δίνει προοπτική
Ø  Της ενεργητικής συμμετοχής στη ζωή του σωματείου όχι μόνο για να το στηρίξουμε αλλά για να το κάνουμε όργανο πάλης και όχι κυβερνητικό παράρτημα και γραφείο υποχωρήσεων και συμβουλών της αντιλαϊκής πολιτικής…
Ø  Της οργάνωσης και ελέγχου της πορείας των αγώνων, δρώντας όλοι για όλους. Αρνούμενοι τα παζάρια και το συμβιβασμό.
Ø  Ξεπερνώντας αυταπάτες εκλογικές και υποσχέσεις νυν και πρώην κυβερνήσεων και των εκπροσώπων τους στον κλάδο μας, που εναλλάσονται στην υλοποίηση των ίδιων αντιδραστικών πολιτικών.
Ø  Να συνειδητοποιήσουμε ότι αν εμείς δε τα βάλουμε με τους ισχυρούς ΕΕ-ΔΝΤ-ΗΠΑ-κεφάλαιο, τα βάζουν αυτοί μαζί μας και δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Ø  Να μη σκύψουμε το κεφάλι αλλά να προχωρήσουμε στο δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ χωρίς να περιμένουμε εύκολες λύσεις.
Ø  Να αναμετρηθούμε με τις αδυναμίες μας, για να συγκροτήσουμε δυνάμεις ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ με το σύστημα και τους υπηρέτες του.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ  Δ.Σ
Τσιάρας  Δημήτρης
Φιλίππου Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: