Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Μαζικός αγώνας στο δρόμο του Νοέμβρη! Όλοι στις αντιιμπεριαλιστικές πορείες σε όλη την Ελλάδα


Μαζικός αγώνας στο δρόμο του Νοέμβρη!
Όλοι στις αντιιμπεριαλιστικές πορείες σε όλη την Ελλάδα
           

  • Πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Πολεμήσαμε στο πλάι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον». Αυτό, σε μια περίοδο που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή, είναι υπεύθυνος (ξανά) για καταστροφές χωρών και εκατομμυρίων προσφύγων.
  • Την ίδια στιγμή ο φασισμός σηκώνει κεφάλι όχι μόνο μέσω των φασιστικών συμμοριών αλλά και μέσω της πολιτικής και των δηλώσεων του επίσημου συστήματος. Το κίνημα είναι υπό διωγμό, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες χτυπιούνται αποφασιστικά, ο εθνικισμός αποτελεί την άλλη όψη της υποτέλειας στα αφεντικά των ΗΠΑ και της ΕΕ, η ρατσιστική υστερία ενάντια στους πρόσφυγες φουσκώνει.
  • Και η επίθεση του συστήματος κλιμακώνεται: Μισθοί, εργασιακές σχέσεις, ασφάλιση, δωρεάν παιδεία και περίθαλψη συντρίβονται κάτω από την μπότα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Τι άλλο χρειάζεται να παρατηρήσει κανείς για να διαπιστώσει ότι τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι εδώ; Ότι τα συνθήματα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία», «Έξω οι βάσεις, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» ανταποκρίνονται απόλυτα στη σημερινή φάση και μπορούν να αποτελούν τους άξονες του κινήματος αντίστασης που πρέπει να δυναμώσει;
Το σύστημα και όλες οι κυβερνήσεις του δεν αισθάνθηκαν ποτέ βολικά με την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από την ανοιχτή φασίζουσα ή φασιστική αντιπαλότητα («στο Πολυτεχνείο δεν υπήρχαν νεκροί») μέχρι τις προσπάθειες «ντελικάτης» απονεύρωσής του, η απόσταση ήταν μικρή. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μια γνήσια λαϊκή εξέγερση που δε βόλεψε καμία πλευρά του επίσημου πολιτικού σκηνικού – και γι΄ αυτό ήταν πάντα ενοχλητική.
Φέτος (για μια ακόμα φορά), είναι φανερό ότι η κυβέρνηση καθοδηγεί ένα κλίμα έντασης και τρομολαγνείας. Τα δημοσιεύματα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης θα γεμίσουν με «εκτιμήσεις» για μια πορεία στην οποία ο λαός πρέπει να φοβηθεί να συμμετέχει στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις. Άλλωστε, τα μηνύματα των νέων εξεγέρσεων , που φτάνουν από διάφορα σημεία του πλανήτη, ανησυχούν τα κέντρα του συστήματος.
Να μην τους κάνουμε τη χάρη. Να κρατήσουμε ψηλά τις σημαίες του αγώνα. Να υπερασπίσουμε έμπρακτα το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε σε κάθε πόλη ενάντια στους εμπρηστές του πολέμου!
Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά!
Αγώνας ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό, την επίθεση στα δικαιώματά μας
Εξω οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι βάσεις – καμία εμπλοκή της χώρας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες – αλληλεγγύη στην πάλη των λαών
Αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα



Δεν υπάρχουν σχόλια: