Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΜΕ Σάμου της 28-11-19


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΛΜΕ Σάμου της 28-11-19                                                                                                                 

2019
2018
Ψήφισαν
  166    ΕΔΡΕΣ
 136    ΕΔΡΕΣ
Λευκά
    06
    01
Άκυρα
    01
    03
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
    35      (2)
    17     (-)
ΔΑΚΕ
    43      (2)
    34     (2)
Δημοκρατική Συσπείρωση
    36      (2)
    35     (2)
ΠΑΜΕ
    26      (1)
     21    (1)
ΣΥΝΕΚ
    19      (-)
     25    (2)
            Με αυξημένη συμμετοχή και στην εκλογοαπολογιστική ΓΣ και στην κάλπη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της 28-11 για το ΔΣ της ΕΛΜΕ.  Στην ίδια τη ΓΣ παρόλο που οι καθεστωτικές παρατάξεις επιδίωξαν να σπείρουν απογοήτευση και να αναπαράξουν την αντιδραστική αντιπαράθεση των δύο βασικών κομμάτων του συστήματος ήταν έκδηλο το ενδιαφέρον των συναδέλφων να υπάρξει μια ουσιαστική συζήτηση για τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Αυτά τα θετικά σημάδια απηχούν διεργασίες αναζήτησης αγωνιστικών απαντήσεων στην άγρια και υπό πλήρη εξέλιξη επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στον κλάδο , τη νεολαία και το λαό. Αυτές τις διεργασίες θεωρούμε ότι απηχεί και η μεγάλη εκλογική επιτυχία των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών που καταγράφεται στα φετινά αποτελέσματα.
Ωστόσο ταυτόχρονα κύριο και βασικό ζήτημα παραμένει η αποσυγκρότηση του σωματείου και συνολικά  του κινήματος των εκπαιδευτικών. Αυτά αποτυπώθηκαν με την πρώτη θέση σε εκλογές για ΔΣ του σωματείου μας  που απέσπασε η κυβερνητική ΔΑΚΕ, μετά από  δεκαετίες. Αυτή η «πρωτιά» στηρίχθηκε και τροφοδοτήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια από τη γραμμή του συμβιβασμού, τη γραμμή άρνησης της μαζικής πάλης, τη γραμμή της «συνδιαχείρισης» της Εκπαίδευσης και όπως αυτή εκφράστηκε και στο σωματείο μας σε όλα τα ζητήματα από την Δημοκρατική Συσπείρωση και το ΠΑΜΕ.
Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο των Αγωνιστικών Κινήσεων. Θεωρούμε ότι η στήριξη αυτή έχει ιδιαίτερη αξία στις σημερινές συνθήκες που επιχειρείται να επιβληθεί με την πολιτική της φασιστικοποίησης η υποταγή στην αντιδραστική- αντιλαϊκή επίθεση. Θεωρούμε τη στήριξη αυτή ως επιβράβευση της επίμονης και σταθερής προσπάθειας μας να θέσουμε και να αναδείξουμε μέσα στο σωματείο όλα τα ζητήματα της πάλης που απαιτείται. Όπως και όλη τη χρονιά υποστηρίξαμε, αυτή η εκλογική στήριξη είναι μόνο το πρώτο βήμα στο δρόμο του αγώνα που απαιτείται να χαράξουμε.  Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν τις ΓΣ του σωματείου να στηρίξουν πολιτικά και πρακτικά τη γραμμή της πάλης απέναντι στον επερχόμενο ορυμαγδό επίθεσης του ΥΠΑΙΘ αλλά και συνολικά απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση.
            Κρίσιμο ζήτημα της πάλης που έχουμε μπροστά μας είναι η υπεράσπιση του σωματείου από την πολιτική που απαιτεί την πλήρη υπαγωγή του στο κράτος. Οφείλουμε να παλέψουμε ενάντια σε αυτήν,  και σε αλληλεγγύη με όλα τα σωματεία!  Χρειάζεται να διεκδικήσουμε σωματεία ανεξάρτητα από το κράτος , όργανα πάλης των εργαζομένων. Σε αυτή τη βάση στη διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων καταγγείλαμε και φέτος –όπως και πέρσι-  την επιβολή  του αντεργατικού νόμου 1264/82. Καταγγείλαμε την ενισχυμένη αναλογική –που παραποιεί και φέτος την κατανομή των εδρών-  και προτείνουμε την πραγματοποίηση ΓΣ που θα αποφασίσει οι εκλογές να γίνονται με απλή αναλογική και χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο. Καλούμε τους συναδέλφους να υποστηρίξουν μαζικά και αποφασιστικά την πρόταση αυτή ενάντια  στην πολιτική του «γύψου» που επιβάλλει η κυβέρνηση και στηρίζουν οι καθεστωτικές δυνάμεις  αλλά και κόντρα στις λογικές υποταγής στην νομιμότητα του συστήματος.

Σάμος 29-11-19

Δεν υπάρχουν σχόλια: