Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ - Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ΣΕΠΕ «Δελμούζου»


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ



Στις 27 Νοεμβρίου η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ «Δελμούζου» ήταν άμαζη ενώ μαζικότατη ήταν η συμμετοχή στην ψηφοφορία,το αποτέλεσμα της οποίας δεν άλλαξε τίποτε απολύτως στη διοίκηση του σωματείου. Τα Προοδευτικά Ρεύματα συνεχίζουν να ελέγχουν με απόλυτη πλειοψηφία (4 στους 7) το Διοικητικό Συμβούλιο και ακολουθούν το ΠΑΜΕ κι οι Παρεμβάσεις.
Το ΠΑΜΕ συντήρησε και αύξησε ελαφρώς τις δυνάμεις του, η ΔΙΕΞΟΔΟΣ (συγκόλληση Παρεμβάσεων-Πρωτοβουλίας) έχασαν ψήφους παρά τη μη συμμετοχή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Την προηγούμενη διετία, τόσο το ΠΑΜΕ όσο και η ΔΙΕΞΟΔΟΣ, κρύφτηκαν πίσω από την απόλυτη πλειοψηφία των Προοδευτικών Ρευμάτων και δεν πήραν καμιά πρωτοβουλία σε επίπεδο συλλόγου. Η ΔΗΣΥ (γνήσιο ΠΑΣΟΚ) απλά κατέγραψε την πτώση της.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δώσαμε δυναμικά την εκλογική μάχη.Επιμείναμε και επιμένουμε στο ζωντάνεμα του σωματείου και την ενίσχυση της συλλογικής πάλης κόντρα στις λογικές της ανάθεσης, της ατομικής λύσης και των «εξυπηρετήσεων» των αιρετών.Ασκήσαμε κριτική στην προτασεολογία και τα εικονικά κινήματα, αναδείξαμε τις δυνατότητες που έχουν οι εργαζόμενοι που με ενότητα και αγώνα μπορούν να νικούν όσο και αν το σύστημα σκληραίνει τη στάση του και φασιστικοποιείται. Καταγράψαμε σημαντική άνοδο. Οι συνάδελφοι μας ανέδειξαν σε μια δύναμη υπολογίσιμη. Ωστόσο, δεν καταφέραμε να εκπροσωπηθούμε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Η αιτία βρίσκεται στο καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα του νόμου 1264 που ευνοεί την πρώτη παράταξη. Συγκεκριμένα, ενώ στη δεύτερη κατανομή εδρών μπήκαμε με 78 ψήφους και τα Προοδευτικά Ρεύματα με 43 ψήφους, την έδρα την  πήραν τα Προοδευτικά Ρεύματα γιατί… είχαν κι άλλη από την πρώτη κατανομή! Στην πράξη αποδεικνύεται ποια είναι τα αποτελέσματα της εισόδου του κράτους στα σωματεία. Επέβαλε την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και κατάργησε την απλή αναλογική.Με πρόσχημα τη νομιμότητα της ψηφοφορίας,παραμερίστηκε η δημοκρατία.
Ο απόλυτος έλεγχος του Διοικητικού Συμβουλίου από τα Προοδευτικά Ρεύματα, μια παράταξη που προέρχεται από τη συγκόλληση της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ του συλλόγου, που πουλάει «ενότητα και ανεξαρτησία», που βύθισε το σωματείο στην αδράνεια, είναι μια αρνητική εξέλιξη. Στο όνομα της νομιμότητας και του «δεν μπορούμε να πράξουμε διαφορετικά από τη ΔΟΕ» ετοιμάζονται να λογοδοτήσουν για τα οικονομικά του σωματείου και να παραδώσουν κατάλογο των μελών του, γιατί έτσι απαιτεί το Μητρώο, που, κατά τ’ άλλα, καταγγέλλουν. Προαναγγέλλουν ότι θα μας παραδώσουν αμαχητί βορά στην αξιολόγηση. Στην ανακοίνωση του ΔΣ (6/11/2019) γράφουν: «Τα όρια του πρωτοβάθμιου σωματείου είναι περιορισμένα…Με αίσθημα ευθύνης και συναδελφικής αλληλεγγύης θα ενημερώσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα μέλη του για τις τυχόν ατομικές συνέπειες της απεργίας - αποχής χωρίς την κάλυψη της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η συνεργασία μας με ανεξάρτητο νομικό γραφείο αποτελεί τη μόνη εγγύηση για αυτό»! Οι χειρισμοί τους στη Γενική Συνέλευση για να μην περάσει ψήφισμα που καταδίκαζε την αξιολόγηση σχολείου και εκπαιδευτικών από τον σύλλογο γονέων,αποδεικνύουν πως θα τους έχουμε απέναντι. Το ότι δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη συνέλευση αν και έχουν εκλογικές δυνάμεις και ψηφοδέλτιο 66 ατόμων, φανερώνει πως διαθέτουν μεν έναν ισχυρό εκλογικό μηχανισμό αλλά όταν αναμετριούνται σε συλλογικές διαδικασίες,οι απόψεις τους δεν κυριαρχούν.
Μέσα στο μαύρο πολιτικοσυνδικαλιστικό φόντο της περιόδου, μια κρίσιμη «μαγιά» συναδέλφων έδειξε, και με την ψήφο της και με τη στάση της στη συνέλευση,ότι είναι παρούσα. Η κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και της ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ μπορεί να εμπνεύσει και να εμπλέξει στη συλλογική πάλη ξανά τους εκπαιδευτικούς.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα πάρουμε πρωτοβουλία στην κατεύθυνση συγκρότησης της πάλης ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση και τη βάρβαρη επίθεση. Η μάχη θα είναι απαιτητική.Δεν μπορούμε να οχυρωθούμε πίσω από τη λεγόμενη «απεργία-αποχή» που στην πραγματικότητα είναι μόνο αποχή.Χρειάζεται απεργία και μαζικές διαδηλώσεις στην καρδιά της πρωτεύουσας και όχι απλές διαμαρτυρίες στην εξορία του υπουργείου. Απαραίτητη προϋπόθεση για δοθεί κάθε μάχη είναι η μαζικοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων.
Υπηρετούμε το κίνημα, στηρίζουμε τους αγώνες, αντιστεκόμαστε στη βάρβαρη επίθεση, αναμετριόμαστε με τον αντίπαλο, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας,κερδίζουμε τη ζωή μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια: