Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019


Κανένας αποκλεισμός συναδέλφων από του πίνακες των προσλήψεων

      Με την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3ΕΑΕ/2019 για την Ειδική Αγωγή παρατηρήθηκε το εξής: πάνω από 2500 συνάδελφοι έχουν χαρακτηριστεί ως απορριπτέοι από την προκήρυξη -πάρα πολλοί  μάλιστα με την αιτιολόγηση «ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ»- με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
    Θυμίζουμε μάλιστα ότι αυτή η προκήρυξη δεν αφορά μόνο τους μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών για την επόμενη 3ετία αφού οι πίνακες «κλειδώνουν» (όπως ορίζει ο νόμος 4589). Το αποτέλεσμα; Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι δεν θα μπορούν να δουλέψουν σαν αναπληρωτές για τα επόμενα 3 χρόνια. Ανάμεσα σε αυτούς τους συναδέλφους μάλιστα είναι και κάποιοι οι οποίοι δουλεύουν ήδη σαν αναπληρωτές για αρκετά χρόνια.

     Πρόκειται για άλλη μια κατάφορη αδικία. Άλλη μια μορφή αποκλεισμού ανεξάρτητα των τεχνικών λόγων που επικαλούνται. Πρόκειται για ακόμα μια μεγάλη κοροϊδία σε συναδέλφους που δουλεύουν τόσα χρόνια στην εκπαίδευση
       Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο βέβαια , ότι η μεγαλύτερη αδικία είναι το ίδιο το προσοντολόγιο και το καθεστώς της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση. Το ατέλειωτο κυνήγι μορίων που θέλει να σε κάνει συνεχώς να νιώθεις ανεπαρκής άρα και να αμφισβητείται το δικαίωμά σου στην δουλειά. Τον κανιβαλισμό και τον ανταγωνισμό που φέρνει αυτή η διαδικασία ανάμεσα στους συναδέλφους. Την κοροϊδία εδώ και μια δεκαετία για τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς και για την δικαίωση των κόπων των αναπληρωτών που «ήρθε» με διορισμούς με το σταγονόμετρο και την καθιέρωση του προσοντολογίου.
       Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να αποκλειστεί από τον διαγωνισμό. Κυβέρνηση και ΑΣΕΠ μας κοροϊδεύουν ρίχνοντας το μπαλάκι της απόφασης ο ένας στον άλλο. Παράλληλα με την διεκδίκηση για τον μη αποκλεισμό όμως πρέπει να ξεκινήσει ξανά η κουβέντα για την διεκδίκηση του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για την κατάργηση του προσοντολογίου, για Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς. Είναι ένας αγώνας που μπορεί να μας χωρέσει πραγματικά όλους.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: