Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ.
2018
2019
ΨΗΦΙΣΑΝ
257    
288
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ
  26
  14
ΕΓΚΥΡΑ
231
274
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  13
  34
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
  22 (1)
    -
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  54 (2)
  65 (2)
ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
142 (4)
175 (5)

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν, η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και  οι εκλογές για την ανάδειξη νέου  Διοικητικού  Συμβουλίου. Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε οι εργαζόμενοι,  αλλά και τα ίδια τα σωματεία, με την συνεχή επίθεση στα δικαιώματα μας και την πλήρη διάλυση  του συνδικαλιστικού κινήματος που έβαλαν ως στόχο η προηγούμενη και τωρινή κυβέρνηση, δεν μπορούσε παρά να καθρεφτίζεται  και στην Συνέλευση του σωματείου μας. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά μεγάλο κομμάτι της Γενικής Συνέλευσης αναλώθηκε σε ζητήματα του ΠΥΣΠΕ! 



Προκλήθηκε μια άνευ ουσίας διαμάχη μεταξύ των δύο αιρετών, που υποβάθμιζε συλλογικά προβλήματα σε ζητήματα ψήφου στο υπηρεσιακό συμβούλιο, με την Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση μάλιστα, να μπαίνει και σε χυδαίες προσωπικές επιθέσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όταν ήρθαν στην συζήτηση τα πραγματικά επίδικα του κλάδου, όπως είναι η αξιολόγηση, οι μόνιμοι διορισμοί και το προσφυγικό, να έχει περάσει η ώρα και οι συνάδελφοι να έχουν κουραστεί.

 Εκμεταλλευόμενη την κατάσταση η Ενωτική Κίνηση προκάλεσε  το απόλυτο μπάχαλο, φτάνοντας μέχρι και στο σημείο να μην επιτρέψει στο σώμα να ψηφίσει πάνω σε πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων που καλούσε «κανένας αναπληρωτής να μην πάρει τη βεβαίωση για την συνδικαλιστική άδεια». Αφαιρέθηκε ο λόγος από συναδέλφισσα που θέλησε να τοποθετηθεί πάνω στα επίδικα ζητήματα του κλάδου, δεν ψηφίστηκε από την Ενωτική Κίνηση η πρόταση της ΕΛΜΕ για κοινή σύσκεψη των σωματείων(!) και μια σειρά άλλων σημείων. Υποβάθμισε έτσι τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης στο επίπεδο του «αποφασίζω και διατάσσω».

Όλα αυτά βέβαια είναι τα αποτελέσματα της περιόδου που αναφέραμε και παραπάνω. Μια περίοδο ολόπλευρης επίθεσης από την κυβέρνηση σε εργασιακά, συνδικαλιστικά, δημοκρατικά δικαιώματα. Μια περίοδο που πρέπει ως εργαζόμενοι να υπερασπιστούμε τα σωματεία μας από την προσπάθεια της κυβέρνησης να τα μετατρέψει σε παραρτήματα του κράτους και να πιάσουμε ξανά το νήμα του αγώνα.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που μας στήριξαν σ’ αυτήν την αναμέτρηση και θεωρούμε ότι βγήκαμε ενισχυμένοι, γιατί οι συνάδελφοί μας αναγνωρίζουν και εκτιμούν την επίμονη προσπάθειά μας το σωματείο να γίνει ξανά όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σάμος, 14/12/ 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: