Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Βάναυση και εξευτελιστική συμπεριφορά αστυνομικών με πολιτικά ενάντια σε μαθητή  Λυκείου μετά την πορεία  της 6 Δεκέμβρη   καταγγέλθηκε από τους γονείς του  και από το 15μελές του 3ου ΓΕΛ Χανίων. Όπως καταγγέλθηκε χωρίς καμιά αφορμή πέρασαν χειροπέδες στο μαθητή και τον ξυλοφόρτωσαν.

 Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ωμών βιαιοτήτων των δυνάμεων καταστολής  και δεν  αποτελεί   μεμονωμένη «αυθαιρεσία». Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές στην Αθήνα που έχουν πάει χειρουργείο με σπασμένα χέρια ή χτυπήματα στο κεφάλι.


 Το χτύπημα των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ από τα ΜΑΤ, οι ξυλοδαρμοί  αγωνιστών ή και περαστικών «επειδή…… κοίταξαν!!!! προς τους αστυνομικούς, το ξεγύμνωμα διαδηλωτών, η εισβολή της αστυνομίας  σε χώρους διασκέδασης , η φασιστικοποίηση που επιδιώκεται να επιβληθεί σε κάθε έκφραση της πολιτικής ζωής φανερώνουν το τι σημαίνει «νόμος και τάξη». Η κατάργηση του άσυλου, οι αντεργατικοί νόμοι , το φακέλωμα των σωματείων, η απαγόρευση της απεργίας, ο νόμος για τις διαδηλώσεις που προωθεί η κυβέρνηση αποκαλύπτουν τον πραγματικό στόχο αυτής της πολιτικής. Στοχεύουν στην τρομοκράτηση της νεολαίας και του  λαού, επειδή γνωρίζουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους θα γεννήσει αντιστάσεις και ο λαός θα παλέψει για τη ζωή του.

 Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η νέα γενιά δεν θα δεχτεί να της πετσοκόψουν τα όνειρα, θα παλέψει ενάντια στους νέους ταξικούς φραγμούς στις σπουδές που φέρνουν τα μέτρα Κεραμέως για το Λύκειο και τα  Πανεπιστήμια, ενάντια στην εργασιακή βαρβαρότητα που επιβάλλουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια   οι κυβερνήσεις,  για αυτό έχουν εξαπολύσει αυτό το όργιο καταστολής και επίδειξης δύναμης απέναντι στον εχθρό λαό.

Μόνο η οργανωμένη μαζική πάλη λαού και νεολαίας μπορεί να αντισταθεί  στην κρατική βία και καταστολή. Στους δρόμους του αγώνα για τα δικαιώματα μας σπάμε το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν το σύστημα και η κυβέρνηση.
  
  Χανιά, 12/12/2019
                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: