Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Για τα αποτελέσματα των εκλογών ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΕΛΜΕ 2018
Ψήφοι -έδρες
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΕΛΜΕ 2019
Ψήφοι -έδρες
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
   116(-)
168  (1)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
184  (1)
207  (1)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΠΑΜΕ
229  (2)
221   (1)
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
132 (1)
162     (1)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΑΚΕ)
116  (-)
161   (1)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ          ( ΣΥΝΕΚ)
313 (2) 
391     (2)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ*
156(1)
-
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΠΑΣΚ)
  217    (2)
241  (2)
ΨΗΦΙΣΑΝ
1562

ΑΚΥΡΑ /ΛΕΥΚΑ
99
;
ΕΓΚΥΡΑ
1463
1551

Ως  Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε θερμά τις συναδέλφισσες και τους  συναδέλφους μας, που μας στήριξαν σε  αυτές  τις εκλογές,  αναδεικνύοντας μας  για μια φορά ακόμη, ως μια σημαντική δύναμη στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Η σημαντική αύξηση της εκλογικής μας δύναμης είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή αντιπροσώπου μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.


Οι εκλογές έγιναν  σε μια  δύσκολη  και κρίσιμη περίοδο. Με την κυβέρνηση της  ΝΔ να συνεχίζει και να εντείνει  την λυσσαλέα επίθεσή της σε όλους τους εργαζόμενους και την νεολαία.Με τους ιμπεριαλιστές να δημιουργούν τους όρους για να εμπλέξουν το λαό και την χώρα μας  στους πολεμικούς σχεδιασμούς   και ανταγωνισμούς  στην περιοχή  μας.Με το συνδικαλιστικό κίνημα να είναι   αποσυγκροτημένο πολιτικά και οργανωτικά και παρόλα αυτά τα σωματεία να βρίσκονται στο στόχαστρο, προκειμένου να μην αποτελέσουν σε καμία περίπτωση σημεία αναφοράς, συλλογικής δράσης   και όπλα των εργαζομένων.


Η επικράτηση  των κυρίαρχων δυνάμεων στο σωματείο μας σε εκλογικό επίπεδο είναι  αποτέλεσμα της οπισθοχώρησης- αποσυγκρότησης του κινήματος.Οι λαθεμένες λογικές και κατευθύνσεις που έχουν δυνάμεις που αναφέρονται στη αριστερά, τροφοδοτούν και ενισχύουν αυτή την αποσυγκρότηση και τελικά ωθούν αρκετούς εκπαιδευτικούς  στην παραίτηση, στην ατομική λύση, στην αγκαλιά των συστημικών δυνάμεων. Οι αυταπάτες που συνεχώς καλλιεργούν ότι,μπορεί δηλ. μια άλλη κυβέρνηση να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική,ότι μπορούμε να πετύχουμε νίκες χωρίς να αγωνιστούμε,ότι οι ακτιβισμοί, οι συμβολικές καταλήψεις και οι διαμαρτυρίες αρκούν για την ανάπτυξη δυναμικού  κινήματος,λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες, που αποτρέπουν  αρκετό  κόσμο να βαδίσει τον δρόμο της μαζικής πάλης.

Αυτό που εισπράξαμε τόσο από τις παρεμβάσεις μας στα σχολεία όσο και από το εκλογικό αποτέλεσμα ,είναι ότι ένα σημαντικό μέρος συναδέλφων μας ανησυχεί από τις εξελίξεις, προβληματίζεται και αναζητά διεξόδους στη συλλογική πάλη και αντίσταση.
Ως Αγωνιστικές Κινήσεις  Εκπαιδευτικών καλούμε όλους αυτούς τους συνάδελφους μας να βρεθούμε μαζί στις γενικές συνελεύσεις του σωματείου μας, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα βήματα που  θα κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την βάρβαρη επίθεση του συστήματος,  για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας στη δουλειά και στη ζωή, στις πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες.


Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τις δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα σε κοινή στάση και δράση, τόσο στα συγκεκριμένα ζητήματα που θέτει η επίθεση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση,όσο και στα ζητήματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και του πολέμου. Χωρίς αυταπάτες και υποταγή στους εκλογικούς συσχετισμούς , επιλέγοντας συνειδητά  τον δρόμο της συλλογικής πάλης και όχι της αδράνειας, της υποταγής,  της ανάθεσης και της εκπροσώπησης να χτίσουμε εστίες αντίστασης για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα


Δεν υπάρχουν σχόλια: