Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Σάμου για τη νέα συμφωνία για τις Αμερικανικές Βάσεις


Ψήφισμα
Η νέα Συμφωνία των κυβερνήσεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ για τις αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας αποτελεί μια νέα πρόκληση για το λαό μας.

Η νέα Συμφωνία μετατρέπει την χώρα σε μια απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση, την εντάσσει και την εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά στους γεωπολιτικούς–γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και στους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Μετατρέπει τη χώρα σ’ ένα προκεχωρημένο φυλάκιο της αμερικάνικης πολεμικής τους μηχανής, και κλιμακώνει την επέμβαση των ΗΠΑ στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας μας .


Η νέα Συμφωνία διατηρεί το καθεστώς λειτουργίας της αεροναυτικής Βάσης της Σούδας και προβλέπει την εκ νέου επέκταση της, αεροπορική Βάση στη Λάρισα, βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Βόλου, στρατιωτικές-ενεργειακές «διευκολύνσεις» στην Αλεξανδρούπολη. Χρήση των στρατιωτικών αεροδρομίων από ιπτάμενα ραντάρ και μαχητικά αεροσκάφη στο Άκτιο και στην Ανδραβίδα. Ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο

.
Αυτή η συμφωνία που, προκλητικά, παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως «αναβάθμιση της χώρας» και στηρίζεται από τα περισσότερα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης είναι μια πολιτική που δένει πιο σφικτά τη χώρα μας στο επιθετικό στρατιωτικοπολεμικό άρμα των ΗΠΑ.

Είναι μια πολιτική που παραδίδει τη χώρα και το λαό στα γεράκια του πολέμου ,όπως ωμά, το διακήρυξε  ο υπουργός Άμυνας  με τη δήλωση του ότι «Οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Είναι μια πολιτική που τάσσεται με τους εμπρηστές του πολέμου και στρέφεται όχι μόνο ενάντια στο λαό μας αλλά και ενάντια στους γειτονικούς λαούς τροφοδοτώντας  τον εθνικισμό . Μια πολιτική  που τροφοδοτεί την εχθρότητα και τα κηρύγματα μίσους ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την νέα Συμφωνία για τις βάσεις. Μόνο νέα δεινά έχει να φέρει για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.
Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης και αστικής αντιπολίτευσης που κάνουν τη χώρα μας εξάρτημα των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Παλεύουμε για την οικοδόμηση ενός μαζικού, ισχυρού, αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης λαών, προσφύγων και μεταναστών, για ένα κοινό μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους υποτακτικούς του. Παλεύουμε για να φύγουν οι βάσεις και οι ιμπεριαλιστές από τη χώρα μας, με το λαό αφέντη στο τόπο του.

·         ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
·         ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΞΩ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ
·         ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
·         ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ – ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
·         ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
·         ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
·         ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: