Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ! ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!



Όλοι στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 30 Γενάρη!

Την Πέμπτη 30 Γενάρη φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση τη νέα συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις. Μια συμφωνία που παραχωρεί νέες βάσεις στις ΗΠΑ ακόμη και σε μη στρατιωτικές περιοχές, όπως είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ κάθε περιοχή εδάφους, θάλασσας ή αέρα με βάση τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους.

 Μια συμφωνία που στηρίζεται από όλα τα κόμματα του συστήματος της εξάρτησης και προετοιμάστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι λοιπόν, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Βόλος, άλλες περιοχές και φυσικά η υπερ-βάση τους στο Ακρωτήρι Χανίων και στο Λιμάνι της Σούδας, παραχωρούνται για κάθε είδους δραστηριότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και η χώρα μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο για το ματοκύλισμα λαών και κομμάτιασμα χωρών, ενώ γίνεται και στόχος των αντίπαλων ιμπεριαλιστών. Κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν ότι θα αποθηκεύονται και πυρηνικά όπλα, ενώ τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια μόνιμα ελλιμενίζονται πια στο λιμάνι της Σούδας και όπου αλλού χρειαστεί.

            Την ίδια ώρα που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι ΗΠΑ με τις τρομοκρατικές επιθέσεις τους βάζουν φωτιά από το Ιράν μέχρι τη Μεσόγειο, το παραπέρα δέσιμο της χώρας και του λαού στα σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ μας οδηγεί σε πολεμικές εμπλοκές για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Η μεταφορά των πυραύλων ΠΑΤΡΙΟΤ στη Σαουδική Αραβία με πάνω από 100 έλληνες στρατιωτικούς, η προθυμία της κυβέρνησης να στείλει «ειρηνευτικό σώμα» στη Λιβύη, είναι η συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας «αν χρειαστεί θα ξαναματώσουμε για τους συμμάχους μας»!

Οι, αμερικανικής έμπνευσης, συμμαχίες της χώρας με το κράτος-σφαγέα του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου, και ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας για τις ΑΟΖ και ρόλους στην περιοχή φανερώνουν το πόσο άμεσα και επικίνδυνα εμπλέκονται οι λαοί μας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών. ΗΠΑ ΝΑΤΟ, Ρωσία Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι τα συμφέροντα τους και για αυτά σφαγιάζουν λαούς, διαλύουν χώρες, σπρώχνουν εκατομμύρια στην προσφυγιά. Οι πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων χρησιμοποιούνται σαν εργαλείο για την καλλιέργεια του ρατσισμού, την αναβίωση των εθνικισμών και του φασισμού και για την επιβολή των αντιδραστικών πολιτικών τόσο ενάντια στους ντόπιους, όσο και τους πρόσφυγες-μετανάστες.

Η νέα «αμοιβαία αμυντική συμφωνία» όχι μόνο δε μας προστατεύει αλλά μας σπρώχνει πιο βαθιά στο πόλεμο. Ενισχύει την άμεση παρέμβαση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας αφού τους παραχωρεί ρόλο για «φυσικές καταστροφές, έκτακτες ανάγκες και ανθρωπιστικές κρίσεις» και στοχεύει στη στοίχιση του λαού μας στα φιλοπόλεμα σχέδια τους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση προωθούνται άμεσες παρεμβάσεις της πρεσβείας σε ζητήματα εκπαίδευσης, με εκδηλώσεις με Δήμους ή σχολεία συνεργασία των αμερικάνικων πανεπιστημίων με τα ελληνικά, με επιδίωξη την άμβλυνση των αντιαμερικάνικων και αντιπολεμικών αισθημάτων του λαού μας.

Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις η μόνη διέξοδος για να μην γίνει ο λαός μας κρέας για τα κανόνια τους είναι να συμβάλλουμε όλοι να ξαναδυναμώσει το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον τόπο μας. Να γυρίσουμε την πλάτη στον εθνικισμό, το ρατσισμό και τα κηρύγματα μίσους για τους λαούς.

 

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ! ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε. Ε

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ !

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: