Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Δεν φτάνουν ούτε για πασατέμπο! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ! ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!




Τα χρηματικά ποσά που εγκρίθηκαν από το Δήμο Καλαμαριάς για τις σχολικές μονάδες δεν φτάνουν ούτε για πασατέμπο!
Ύστερα από ένα σόου υποτιθέμενης καταγραφής ανεξόφλητων δαπανών των σχολείων τα χρηματικά ποσά που τελικά εγκρίθηκαν δεν μπορούν στοιχειωδώς να τις καλύψουν!

Ο Δήμος Καλαμαριάς ο οποίος φυσικά   βρίσκεται στην ίδια πολιτική μεριά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που επιδιώκει την διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας,  δεν μπορεί απλά να δηλώνει αδυναμία και να κρύβεται πίσω από την  κυβερνητική πολιτική αφού είναι αυτή που καταστρώνει τον προϋπολογισμό του κράτους .   


Έτσι και αλλιώς οι δήμοι έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν αυτή την πολιτική και όχι μόνο στην εκπαίδευση, ακόμα και αν δεν ανήκουν στο κόμμα που κάθε φορά κυβερνάει .

Προετοιμάζονται να λειτουργήσουν ακόμα περισσότερο ως φοροεισπραχτικοί μηχανισμοί των λαϊκών στρωμάτων, ως υπονομευτές των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και των δικαιωμάτων των μαθητών μέσα από την υποτιθέμενη «αυτονομία των σχολικών μονάδων» και την παραχώρηση κοινωφελών υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι συνένοχοι στο έγκλημα!
Ακόμα, η συμμετοχή «εκπροσώπων» των εκπαιδευτικών στα διάφορα όργανα των σχολικών επιτροπών και στα τμήματα παιδείας απενοχοποιεί αυτούς τους μηχανισμούς και την πολιτική που εφαρμόζουν.
Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό που συμμετέχει σε τέτοιους «θεσμούς» να παραιτηθεί!

Επίσης καλούμε τον σύλλογο της Πρωτοβάθμιας στην Καλαμαριά να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο κηρύσσοντας και στάση εργασίας , το συντομότερο δυνατό!



Δεν υπάρχουν σχόλια: