Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Δε συμμετέχουμε στη συλλογή υπογραφών

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής
(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ,  ΠΕΙΡΑΙΑΣ  29 - 03 - 2020


Για να μην υπάρχουν τυχόν παρεξηγήσεις διευκρινίζουμε:
Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής υποχρεώνεται να δημοσιοποιήσει την καθαρή αντίθεσή της σε κείμενο συλλογής υπογραφών (με τίτλο «Εκεί στο Υπουργείο Παιδείας, ακούει κανείς;») που διακινείται (από εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι παραταξιακό ή του ΔΣ της ΕΛΜΕ), κείμενο το οποίο καλεί στη δήθεν σωστή εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η οποία αν, υποτίθεται, το κράτος εξασφαλίσει καθολική συμμετοχή με αγορά 1.350.000 (!!!) τάμπλετ, υπολογιστών και ικανοποιηθούν τα αιτήματα που τίθενται στο κείμενο υπογραφών, τότε όλα καλά;
Ως Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής:
- Δε θεωρούμε ότι το Υπουργείο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση, αλλά κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι και πειράματα τα οποία μετά θα θελήσει να αξιοποιήσει για να επιβάλει την αντιλαϊκή του πολιτική. Οι φανφάρες και η βιασύνη ότι πάμε για μια μεγάλη καινοτομία ήταν αντιστρόφως ανάλογες με την οποιαδήποτε προετοιμασία για οποιαδήποτε «επαφή με τους μαθητές».

- Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική της αδιοριστίας και στην υποκατάσταση της ανάγκης μαζικών μόνιμων διορισμών με ψευδαισθήσεις εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
- Είμαστε αντίθετοι σε κάθε αξιολογική κεντρική πλατφόρμα του υπουργείου, όπως ήμασταν αντίθετοι στην κατάθεση σχεδίων μαθημάτων, στην είσοδο επιθεωρητών στην τάξη.
- Παλεύουμε για τα δικαιώματα των νέων στις δωρεάν σπουδές και όχι μόνο όσων έχουν δυνατότητα για δέκα συσκευές, για υψηλές ταχύτητες κλπ
- Δε θα συμμαχήσουμε στην προσπάθεια του συστήματος και της κυβέρνησης για να χρησιμοποιήσει την κρίση του κορονοϊού ως ευκαιρία ώστε να μείνουν μια σειρά αντιλαϊκές «άκρες» μετά το τέλος του εφιάλτη.

- Για όποιον δεν κατάλαβε παραθέτουμε: Η Υπουργός δήλωσε: «θα αναζητηθεί πιθανότατα φόρμουλα ακόμη και για ολοκλήρωση της ύλης μόνο με εξ αποστάσεως μαθήματα», ενώ η υφυπουργός αποκάλυψε «Ας μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία… Παρακαταθήκη για μελλοντική αξιοποίηση η εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

- Είμαστε σε επαφή με τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους για να στηριχτούμε όλοι σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση αλλά όχι κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου, που θέλει να συμφιλιώσει την κοινωνία με μια σειρά αντιδραστικές επιδιώξεις. Πρώτο μέλημα είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα το άγχος των μαθητών για τις εξετάσεις και να εξαγγείλει η κυβέρνηση γενναία και δραστική μείωση της ύλης καθώς και ότι δε θα γίνουν προαγωγικές – απολυτήριες για όλους. Υπάρχει, επίσης το τεράστιο ζήτημα στήριξης των μαθητών που οι γονείς τους είναι υπό καθεστώς άγριας περικοπής μισθού ή απόλυσης.

- Είναι πραγματικά αχαρακτήριστο ότι, ενώ ο κλάδος πιέζεται ασφυκτικά από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της να συμμετέχει στις πλατφόρμες του υπουργείου, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και κάποια πρωτοβάθμια σωματεία (σε αυτά εντάχθηκε δυστυχώς και η ΕΛΜΕ Πειραιά) όχι μόνο γίνονται ουρά στη συστημική «ομοψυχία», αλλά μεταφέρουν εμμέσως το μήνυμα ότι αφήνουν έκθετο απέναντι στον κρατικό μηχανισμό το μεγάλο κομμάτι του κλάδου που διαφωνεί!

 

Ως Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής παραμένουμε στην πλευρά της αντίστασης και του αγώνα και ΔΕΝ υπογραφούμε τη δήλωση που προωθείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: