Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ «ΣΚΟΡΠΑ» ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.



«Mε τα δεδομένα που έχουμε, δεν υπάρχει στο τραπέζι και δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο, όμως ουδείς ξέρει πότε θα τελειώσει η κρίση και ποια μέτρα θα απαιτηθούν. Κανείς στον κόσμο δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση, εμείς πήραμε αυτήν την στιγμή μέτρα με ορίζοντα διμήνου».
Αυτή είναι η συβιλλική δήλωση του Σταϊκούρα και η απάντηση του στις… ανησυχίες δημοσιογράφων (αυτό το άτιμο μελέτι της συντεταγμένης αποβλάκωσης) σε πρωϊνή εκπομπή.
Τα όργανα του «συγκροτήματος» ήταν τα πρώτα που αναπαρήγαγαν την είδηση ενώ στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος περιέχεται
και η είδηση;  εκτίμηση; πως η οριστική απόφαση αναμένεται στην επόμενη αξιολόγηση των μέτρων. Φαίνεται λογικό καθώς ο λύκος στην αναμπουμπούλα ή εν προκειμένω στην αναγκαστική ακινησία χαίρεται.
Πριν λήξει δηλαδή ο συναγερμός για τον ιό θα έχουμε έτοιμα τα μέτρα μείωσης γιατί οι όποιες απαγορεύσεις και απεργοκτόνοι νόμοι που θα εφαρμόσουν «μετά» είναι αμφίβολο αν μπορέσουν να συγκρατήσουν την αγανάκτηση του κόσμου της εργασίας (είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα).
Μάλιστα δίνονται και στοιχεία της μεθόδευσης που θα ξεκινήσει μάλλον με όσους υπάλληλους του δημοσίου  είτε δεν εργάζoντα για διάφορους λόγους (και οι μακροχρόνιες αναρρωτικές;) ή υποαπασχολούνταν .
Τα ΝΕΑ επίσης ξεκινάνε  την συζήτηση για τον αν επέρχεται νέα χρεοκοπία στην οικονομία. Το κλίμα λοιπόν «φτιάχνεται» ειδικά μετά τις εξελίξεις στην ΕΕ και τα μέτρα για τις προληπτικές γραμμές στήριξης χρηματοδότησης που προϊδεάζουν  για νέα κορονο… μνημόνια.
Αντί για τα… κορονοομόλογα που  περίμεναν να   δώσουν    έγκριση οι υψηλοί επιτετραμένοι προστάτες της ΕΕ. 
Πρόκειται για σκηνικό που θυμίζει πολύ έντονα το 2009.
Απαιτείται επαγρύπνηση και μορφές πάλης που θα εκφράσουν την αντίθεση των εργαζομένων στο δημόσιο στις μειώσεις μισθών που προγραμματίζουν. Που θα πιέσουν ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες να καταγγείλουν την μεθόδευση . Αλλά και αυτό το απαραίτητο δεν φτάνει! Πρέπει αυτή η νέα επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων να βρει απέναντι της πρωτοβουλίες και κινήσεις που με διάφορους τρόπους να αντιταχτούν σε αυτήν!
Πολύ πιθανό  η κυβέρνηση να συνδέσει την επέκταση των φιλοδωρημάτων στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με τις περικοπές των υπαλλήλων στο δημόσιο χρησιμοποιώντας τον λεγόμενο «κονωνικό αυτοματισμό» και ομνύοντας στο όνομα της ισότητας!
Δημήτρης Μάνος μέλος των αγωνιστικών κινήσεων εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: