Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ




Μερικοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Ακόμη και τα ανέκδοτα για αριστερούς θα ακυρώσουν! Μετά τις δηλώσεις Αλαβάνου, τι πλάκα θα μας κάνουν για την «πορεία» της Μεγάλης Παρασκευής; Πώς ξενερώνουν τόσο κόσμο που μας δούλευε παίζοντας με τις λέξεις διαδήλωση και λιτανεία; Αυτοί οι ρεφορμιστές τα έχουν κάνει όλα ίσωμα. Κυρίως, έχουν πάψει να είναι ρεφορμιστές! Έχουνε γίνει όλοι Δαμανάκηδες.

Ένας ρεφορμιστής, όσο είναι δρών μολύνει με τα κουσούρια του το κίνημα, όταν εξαφανίζεται στέλνει πρώτα τον λογαριασμό των λαθών του να τον πληρώσει ο λαός, όταν φτύνει την αριστερά «ξέρει αυτός» και όταν κατατάσσεται
στον στρατό του αντιπάλου συμπεριφέρεται ως φανατικός γενίτσαρος.

Ο εν λόγω πολιτικός, προέβη «σε αναπάντεχες και άκρως ενδιαφέρουσες δηλώσεις» και με φόρα προσγειώθηκε στην πολιτική ροτόντα. Ναι, ζει!

Ηχηρή η πολιτική του παρέμβαση! Κέρδισε την περιφορά της δήλωσής του στα μέσα παραπληροφόρησης. Οξύνους! Ξέρει τι πρέπει να πει για να μπει στα πολιτικά σαλόνια.

Απαραίτητο, αλλά δεν αρκεί, το «απεταξάμην» τον Στάλιν, τον Ζαχαριάδη, τον εμφύλιο και την ξύλινη γλώσσα των κομμουνιστών. Πρέπει να πεις και το «συντάσσομαι» το σύστημα  και τον Θεό και να ξέρεις απ’ έξω πολλά «πιστεύω» και απαξάπαντος το κλασικό. Το σύστημα «παίζει» γερά τη θρησκεία, άρα… μονόδρομος! Εκεί θα παίξει κι αυτός.

Στο πνεύμα τούτο, ζήτησε την περιφορά του επιταφίου. Μέσα σε λίγες προτάσεις έκλεισε την εθνική ομοψυχία, το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες και την έγνοια του να παρηγορήσει και ουχί να αναστατώσει, πόσο μάλλον να ξεσηκώσει, τον λαό. Ζήτησε πολιτισμένα, δεν επέβαλε όπως ο Παναγιώταρος που έκανε επεισόδιο χθες σε εκκλησία στον Κορυδαλλό απαιτώντας να βγει έξω ο Επιτάφιος!

Οι Έλληνες Μυθικιστές έγραψαν γι’ αυτόν: «αποτελεί ενδεχομένως τον πρώτο Έλληνα πολιτικό που γνωρίζει και φυσικά τολμά να συνδέσει δημοσίως το χριστιανικό έθιμο της περιφοράς του Επιταφίου με την ελληνική παράδοση του θεού Άδωνη.  Οι δηλώσεις αυτές καταγράφονται ως εξόχως σημαντικές…».

Η αναγνώρισή της προσφοράς του είναι ήδη γεγονός! Μπορεί να χτίσει δεύτερη πολιτική καριέρα, αν παλέψει να μείνει ο λαός στα μπαλκόνια και να αποκοιμιέται με ψαλμωδίες και λιβάνια.

Δεν είναι νεοφώτιστος ούτε άπειρος. Γνωρίζει τι τραβά ο κόσμος. Άλλωστε πάντα σφύριζε οπισθοχώρηση την ώρα της μάχης. Το ξεπούλημα των αγώνων πάντα χαρακτήριζε τον Αλαβάνο όχι απλά ως προσωπικότητα αλλά ως πολιτική άποψη.
                                                                                                                                                           
Τα πρώτα καθορίζουν τα στερνά!

Αν μπάζεις σύστημα, κάποια στιγμή πλημμυρίζεις!

Β.Δ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: