Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020

Ανταπόκριση από τη σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο (βίντεο)
Πληθαίνουν οι αναφορές του αστικού τύπου ότι η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί την καραντίνα για να προωθήσει το πιο αντιλαϊκό δημιούργημα στο χώρο της εκπαίδευσης εδώ και δεκαετίες.

Κάποια πρωτοβάθμια σωματεία της εκπαίδευσης οργάνωσαν σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας παράσταση διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν
λίγες δεκάδες εκπαιδευτικών.

Η αστυνομία ήταν προκλητική και άρχισε να κάνει ελέγχους. Ο συγκεντρωμένος κόσμος άρχισε να φωνάζει συνθήματα και να πιέζει να φύγει η Αστυνομία. Κάτω από αυτήν την πίεση η Αστυνομία σταμάτησε.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:

- Να φύγει τώρα η Αστυνομία

- Νόμο λαιμητόμο φέρνουν στα κλεφτά - τα σχέδια τους να μείνουν στα χαρτιά

- Μέσα στην καραντίνα χτυπούν τους μαθητές - λαός και νεολαία θα βγούμε νικητές

- Το πραξικόπημα τους δε θα περασει - του λαού η πάλη θα το σπασει

αντίστοιχα παραστάσεις μελών  ΕΛΜΕ και διδασκαλικών συλλόγων έγιναν έξω από τα γραφεία διευθύνσεων σε αρκετές περιοχέςΜπροστα σ' αυτές τις εξελίξεις δεν αρκούν οι συμβολικές κινήσεις-εκδηλώσεις.  Αν η κυβέρνηση προχωρήσει, απαιτείται  με ασφάλεια και  μέτρα προστασίας, να αποφασιστούν ανοιχτές συγκεντρώσεις την επόμενη βδομάδα (βδομάδα μετά την Κυριακή του Πάσχα). Η κυβέρνηση ουσιαστικά σπάει την καραντίνα… Την πολιτική ευθύνη για ό,τι προκύψει την έχει ακέραια η κυβερνητική ατιμία, που εκφράζει και το «ήθος» ενός σάπιου συστήματος.Δεν υπάρχουν σχόλια: