Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Καταγγελία!




Των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Βασιλικότερος του Βασιλέως» !!
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουν στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς-κηδεμόνες τη στάση του Διευθυντή του 30ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, ο οποίος απειλεί τους μαθητές του Λυκείου ότι θα καταμετρούνται οι απουσίες τους στην εξ
 αποστάσεως σύγχρονη «εκπαίδευση» και ότι, σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν στη σύγχρονη, θα ελέγχεται η ανταπόκρισή τους στις ασκήσεις που βάζουν οι καθηγητές στην ασύγχρονη!
Προκειμένου,    μάλιστα    να     τους     αναγκάσει  
  να    συμμετέχουν     στην    τηλε-
 «εκπαίδευση»  με οποιονδήποτε τρόπο  κατάμουτρα τους  κουνά το  δάκτυλο και τους
 κατηγορεί για τεμπελιά (!), αδιαφορία και ανευθυνότητα.

 Τελικά, δεν παραλείπει να τους «καλεί» να συμμορφωθούν συμμετέχοντας στην
 τηλε- «εκπαίδευση» κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα !
 Ιδού το πρώτο e-mail που έστειλε στους μαθητές :
«Φαίνεται ότι κάτι δεν έχετε καταλάβει σωστά!
Η περίοδος αυτή δεν είναι για διακοπές. Η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται, απλά με διαφορετικό τρόπο. Εξακολουθείτε να είστε μαθητές/τριες με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα, που απορρέουν από αυτή σας την ιδιότητα!

Το σχολείο έκανε ήδη μια παραχώρηση (δεν γίνεται σε άλλα σχολεία) και σας άφησε να επιλέξετε το είδος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, που θα σας διευκόλυνε, όχι για να έχετε την ευχέρεια να μη συμμετέχετε, αλλά για να συμπεριλάβει και αυτές/ούς που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπολογιστή.

Αντ' αυτού, παρατηρείται μια απάθεια και μια αδιαφορία, που δεν ταιριάζει σε υπεύθυνα άτομα. Δεν αποφασίζετε να κάθεστε άπραγοι, αποφασίζετε τον τρόπο που θα διαβάζετε!
Λυπάμαι πολύ, αλλά η στάση σας με αναγκάζει να πάρω πιο αυστηρά μέτρα. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα σημειώνονται απουσίες τόσο για την παρακολούθηση, όσο και για τις εργασίες που θα ανατίθενται. Και μη βρεθεί οποιασδήποτε να πει την εξυπνάδα ότι το Υπουργείο δεν λέει κάτι τέτοιο, γιατί η απάντηση είναι πολύ απλή! Κανείς δεν το απαγορεύει αφενός και αφετέρου το συγκεκριμένο σχολείο λειτουργεί με αυτό τον τρόπο!
Περιμένω, συνεπώς, την πλήρη ανταπόκρισή σας.» !!!


 Και το δεύτερο e-mail :

«Σας στέλνω το πρόγραμμα, της Σύγχρονης εξ Αποστάσεως Διδασκαλίας, για τις δύο
(2) επόμενες εβδομάδες!
Απλά είναι για Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Τετάρτη του Πάσχα, Πέμπτη του Πάσχα και Παρασκευή του Πάσχα!
Με την ευκαιρία να σχολιάσω τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία δεν είναι ικανοποιητική σε όλα τα μαθήματα. Πρέπει να σας απειλήσει κάποιος για να είστε με το φόβο της τιμωρίας; Δεν αρμόζει σε μαθητές/τριες που έχουν ιδανικά και στόχους!
Επαναλαμβάνω ότι αν δε συμμετέχετε στη Σύγχρονη Διδασκαλία, είστε υποχρεωμένοι/ες να συμμετέχετε στην Ασύγχρονη, διαβάζοντας τις αναρτήσεις των εκπαιδευτικών και απαντώντας στις εργασίες που βάζουν!!!»
 Είναι φανερό πως η στάση του εν λόγω Διευθυντή δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε
 μεμονωμένη ούτε η πρώτη. Εντάσσεται πλήρως στην προσπάθεια του Υπουργείου
 Παιδείας να νομιμοποιήσει την τηλε- «εκπαίδευση».
Είναι γνωστές πάμπολλες περιπτώσεις Συντονιστών εκπαίδευσης αλλά και Διευθυντών που απειλώντας και εκβιάζοντας εκπαιδευτικούς προσπαθούσαν και προσπαθούν να εφαρμόσουν την τηλε- «εκπαίδευση» με το ανυπόστατο επιχείρημα της υποχρεωτικότητας.
Ο συγκεκριμένος, σε αυτό το πλαίσιο, κάνει ένα βήμα παραπέρα και απαιτεί σε συμμόρφωση και τους μαθητές !
Στοιχίζεται,    επιπλέον,   στην    κυβερνητική    γραμμή    για    «προαιρετικά»   τηλε-
«μαθήματα» και κατά τη διάρκεια ημερών των διακοπών του Πάσχα, προωθώντας την καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.
 Αυτή και κάθε ανάλογη στάση δεν είναι ζήτημα έλλειψης κατανόησης του
 διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης.
Κατακριτέα, εξάλλου, είναι και η στάση της παράταξης ΑΣΕ-ΠΑΜΕ της Δ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που δεν ψήφισε την καταγγελία που πρότεινε η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΓ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Δ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σε βάρος του
συγκεκριμένου Διευθυντή, κρατώντας η ΑΣΕ την ίδια στάση με την ΔΑΚΕ.
Η πλήρης συμμόρφωση της παράταξης του ΠΑΜΕ στην τηλε- «εκπαίδευση»  είναι τόσο μεγάλη, που και στην Δ΄ΕΛΜΕ δεν του επιτρέπει να καταγγέλλει το όργιο των εκβιασμών του Διευθυντή και να υπερασπίσει στοιχειώδη δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Τους αφήνουμε στην κρίση γονιών, μαθητών και συναδέλφων!




Δεν υπάρχουν σχόλια: